Kendall Jenner

Kendall Jenner-kampanje vekker harnisk på sosiale medier

Kleskjeden Mango får krass kritikk av sinte motefans.

KONTROVERSIELL: Kendall Jenners nyeste kampanje for kleskjeden Mango blir beskyldt for å være rasistisk. Foto: Skjermdump fra YouTube
KONTROVERSIELL: Kendall Jenners nyeste kampanje for kleskjeden Mango blir beskyldt for å være rasistisk. Foto: Skjermdump fra YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det én familie i Hollywood som ikke er fremmede for å bli beskrevet som kontroversielle, må det være Kardashian/Jenner-flokken. Den berømte gjengen skaper overskrifter dag etter dag, og både fans og såkalte «haters» hiver seg inn i debattene som garantert oppstår i medienes kommentarfelt.

Tidligere har det vært Kim Kardashian (35) som aller hyppigst har fått offentligheten til å sperre opp øynene (for eksempel er det umulig å glemme den gangen hun stilte opp på rød løper i en fullstendig gjennomsiktig kjole – gravid i åttende måned!), men det siste året har lillesøstrene Kylie Jenner (18) og Kendall Jenner (20) fått enorm oppmerksomhet.

Denne gangen er det sistnevnte som har havnet i søkelyset – av mindre hyggelige grunner. Rasismebeskyldningene hagler nemlig mot 20-åringens nyeste kampanje for kleskjeden Mango. Saken fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: 13 ganger Kendall Jenner så helt vilt bra ut

Kolleksjonen «Tribal Spirit» skal formodentlig være inspirert av Afrika, og ifølge amerikanske medier har Mango uttalt at ansiktet utad vil være et som «på best mulig måte definerer trenden». Nettopp dét er grunnlaget for mange av de negative tilbakemeldingene kleskjeden har fått i etterkant.

Se den omtalte kampanjefilmen under. 

LES OGSÅ: Realitystjernen ser ut som et annet menneske uten sminke

– Fint å se at motehus fortsatt er rasistiske i 2016

«Så, Mango valgte å caste Kendall Jenner i en kampanje som har et afrikansk tema og heter Tribal Spirit. Fint å se at motehus fortsatt er rasistiske i 2016. Det handler alltid om hvem som kommer til å skaffe dem mest penger, ikke om å være autentisk», skriver @alex2akande på Twitter.

Den tordnende meldingen har i skrivende stund 3435 retweets og har blitt favorittmarkert 4545 ganger, og er langt ifra den eneste av sitt slag.

«Det er HELT feil å velge Kendall Jenner som ansikt utad for denne kampanjen», «Mangos nye kampanje er inspirert av den afrikanske savannen, så velger de Kendall Jenner, en hvit jente, som modell?», «Denne kampanjen er så respektløs», lyder noen av de andre beskjedene på sosiale medier.

KK.no har prøvd å kontakte Mango både via telefon og mail uten hell.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer