I NY STORMFILM: I 2017 får vi se Kim Basinger som hovedrolleinnhaverens tidligere elsker i oppfølgeren til «Fifty Shades of Grey», «Fifty Shades Darker». Foto: AFP
I NY STORMFILM: I 2017 får vi se Kim Basinger som hovedrolleinnhaverens tidligere elsker i oppfølgeren til «Fifty Shades of Grey», «Fifty Shades Darker». Foto: AFP Vis mer

Kim Basinger

Kim Basinger (62) skal spille sexy cougar i neste «Fifty Shades of Grey»-film.

Den prisbelønte skuespilleren har sikret seg rollen som Mrs. Robinson - Christian Greys tidligere elskerinne.

Publisert

I 2011 var det én bok som ble revet vekk fra hyllene verden rundt; «Fifty Shades of Grey» fascinerte millioner av mennesker, og fikk både ris og ros av kritikere. I korte trekk tar boken for seg forholdet mellom mangemillionæren og playboyen Christian Grey, som har en forkjærlighet for S&M (en seksuell legning som i hovedsak dreier seg om å dominere andre eller selv å bli dominert, og/eller å gi eller bli påført smerte), og hans noe naive elskerinne Anastasia Steele.

Fan eller ei, i februar 2015 ble den filmatiserte versjonen med Jamie Dornan (33) og Dakota Johnson (26) vist på kino, og i 2017 kommer oppfølgeren. En av de viktigere karakteren i filmen er Elena Lincoln, Christians tidligere elsker, også omtalt som «Mrs. Robinson» av Steele. Nå skal rollen være besatt – og dét av ingen ringere enn Kim Basinger (62), melder det amerikanske nettstedet Variety.

Den flotte blondinen var en av Hollywoods største stjerner på 80- og 90-tallet, og har blant annet spilt i «Final Analysis», «The Getaway» og «Batman». Denne gangen skal hun altså spille en eldre «cougar», som forførte Christian i hans yngre år. Se filmens teasertrailer under annonsen.

LES OGSÅ: 3 ting du kan lære av «Fifty Shades of Grey»

Litt kinky sex kan være sunt

Er du som Christian fra «Fifty Shades of Grey»-bøkene og har en hemmelig fetisj? Vel, da bør du vurdere å sette den ut i live! Det er ikke så altfor lenge siden seksuelle preferanser som sadomasochisme ble sett på som en sykdom her til lands, men studier har imidlertid vist at dette med kinky sex slett ikke er ille. Det kan tvert i mot gi deg bedre psykisk helse. Gjennom en studie utført i 2014, fant to nederlandske psykologer ut at de som praktiserer for eksempel bondage og sadomasochisme er sunnere og friskere enn andre. 

Studien, som ble publisert i tidsskriftet Journal of sexual medicine, ble utført av psykologene Andreas Wismeijer og Marcel van Assen, som undersøkte den psykiske helsen til personer som praktiserer BDSM. Psykologene gjennomførte en spørreundersøkelse blant nederlandske BDSM-ere, med en kontrollgruppe bestående av personer som ikke praktiserer BDSM. Studien kartla personlighet, følsomhet overfor avvisning, forhold og velvære. Undersøkelsen antydet at BDSM-ere er mer utadvendte, mer åpne for nye opplevelser og mer pliktoppfyllende enn testpersonene som ikke praktiserer BDSM.

Peder Kjøs, pyskolog og KK.nos faste sex- og samlivs-ekspert, mener det er viktig å ha i mente at de som deltok i denne studien, gjorde det frivillig og derfor ikke nødvendigvis gir et representativt bilde.

- Men det kan godt hende de nederlandske psykologene har rett i at de som praktiserer BDSM er mer åpne for nye opplevelser. Det å utforske en slik seksualitet, krever jo nettopp trygghet og åpenhet, har Kjøs tidligere uttalt til KK.no.

KINKY SEX: Studier har vist at kinky sex slett ikke er ille, slik man tidligere trodde – det kan tvert i mot gi deg bedre psykisk helse. Foto: Scanpix
KINKY SEX: Studier har vist at kinky sex slett ikke er ille, slik man tidligere trodde – det kan tvert i mot gi deg bedre psykisk helse. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer