Kim Kardashian

Kim Kardashian anklages for Photoshop-blemme

Trekker video etter kritikk.

FÅR KRITIKK: Kim Kardashian beskyldes for å ha tuklet med en video av seg selv. FOTO: NTB
FÅR KRITIKK: Kim Kardashian beskyldes for å ha tuklet med en video av seg selv. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Man skulle tro at retusjerte bilder er blitt mindre vanlig nå enn før ettersom trenden går i en helt annen retning. Kanskje er det det berømte unntaket som bekrefter regelen, men til tross for et oppgjør med et gammeldags, utdatert og uoppnåelig skjønnhetsideal, finnes det fortsatt flust med eksempler på de som redigerer bilder av seg selv.

Nå er Kim Kardashian igjen i hardt vær for å ha retusjert en video av seg, og nettet raser mot den nysingle 40-åringen.

KROPPSFOKUS: Kim Kardashian er ikke fremmed for kroppsfokus. Det skaper kroppspress, mener mange. FOTO: INSTAGRAM
KROPPSFOKUS: Kim Kardashian er ikke fremmed for kroppsfokus. Det skaper kroppspress, mener mange. FOTO: INSTAGRAM Vis mer

Reagerer på redigering

Det er i en reklamevideo for hennes shapewear-merke Skims at Kim Kardashian tilsynelatende er blitt heftig retusjert.

Da videoen, som viser firebarnsmoren liggende på siden med hånda løpende langs hoften, gikk live var det en TikTok-bruker som ble oppmerksom på en litt rar detalj. Kim Kardashians finger får nemlig en noe unaturlig «knekk» når den stryker over de berømte hoftene hennes.

«Hvem godkjente denne redigeringen», spør TikTok-brukeren hvis post er sett svimlende nesten 27 millioner ganger.

«Så trist at de skaper dette kroppspresset, og så klager, skriver en bruker.

«Alle vil ha en kropp som Kim selv når Kim ikke engang har en kropp som Kim», skriver en annen.

«De har satt en skjønnhetsstandard de ikke selv kan leve opp til», påpeker en tredje.

I HARDT VÆR: Det er ikke første gang verken Kim Kardashian eller søstrene hennes er blitt anklaget for å redigere og retusjerte bilder. FOTO: SKJERMDUMP
I HARDT VÆR: Det er ikke første gang verken Kim Kardashian eller søstrene hennes er blitt anklaget for å redigere og retusjerte bilder. FOTO: SKJERMDUMP Vis mer

Tilbakeviser anklagene

Skims selv skylder på en såkalt glitch i opplasting av videoen, og har nå fjernet den originale videoen til fordel for den «riktige» versjonen. Til Page Six sier en talsperson for Skims at Kim Kardashian spesifikt bad om at midjen hennes ikke ble redigert for reklamen, og at ingen del av kroppen hennes er blitt digitalt retusjert.

Ikke første gang

I april var det søsteren Khloé Kardashian som skapte overskrifter. Det var etter at advokatene hennes truet med søksmål mot sosiale medie-kontoer som postet og delte et uretusjert bilde av henne. Den mellomste Kardashian-søsteren sa da at hun ville fortsette å redigere og retusjere bilder og bruke filter og lys som hun ønsket. I et Instagram-innlegg kommenterte hun bildet som ble delt:

– Bildet som ble publisert denne uken, er vakkert. Men for en som har slitt med dårlig kroppsbilde hele livet, har du all rett til å be om at det ikke skal bli delt, uavhengig av hvem du er, skrev hun da.

Kardashian-Jenner-familien har flere ganger tidligere fått kritikk for å redigere bildene sine, og for å fronte det mange mener er et urealistisk skjønnhetsideal.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer