Tina Nordström

Kiwi-Tina nominert til versting-pris

Nå tar hun til motmæle mot kritikken: – Jeg passer ikke inn i den familien.

FOLKEKJÆR: TV-kokken Tina Nordström i forbindelse med lanseringen av sin 12. kokebok «Gott käk utan krångel» i 2020. FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT/NTB
FOLKEKJÆR: TV-kokken Tina Nordström i forbindelse med lanseringen av sin 12. kokebok «Gott käk utan krångel» i 2020. FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske stjernekokken Tina Nordström var lenge kjent som Kiwi-Tina, og med sitt blide oppsyn kom hun inn i norske stuer i så godt som hver eneste reklamepause. I programmet «Tinas mat» laget hun retter på løpende bånd, mens hun i velkjent sprudlende stil smakte med fingeren og forsikret på klingende skånsk at det var «jättegott».

Men så ble hun borte fra norske skjermer, og lenge var det eneste vi så av Tina de humoristiske memesene med hennes skånske påstand om at «Alt kan grillas».

– Opplevd mye dritt

Den folkekjære svensken har tidligere blitt kåret til «Årets TV-personlighet» i Sverige, og vunnet priser, og selv om Tina har vært borte fra norske skjermer en stund, betyr det ikke at hun har ligget på latsiden.

I 2019 kom blant annet boken «Tinas mat» på norsk, og hun har utviklet en rekke produkter som bærer navnet hennes. Hun har dessuten ledet en rekke programmer, deriblant «Hela Sverige bakar» og «Sveriges yngsta mesterkokk» på TV4, og i 2008 gikk hun av med seieren i svenskenes svar på «Skal vi danse», «Let's dance»:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer