Hotel Cæsar:

– Kjempet stadig om å få ha på meg mer klær

25 år etter har Lene Elise Bergum noen Hotel Cæsar-hemmeligheter å avsløre.

HOTEL CÆSAR: Det har gått 25 år siden seriesuksessen Hotel Cæsar rullet over skjermen for første gang. Skuespiller Lene Elise Bergum, som spilte karakteren Alexandra Kvamme, minnes innspillingen. FOTO: Helge Hansen/NTB
HOTEL CÆSAR: Det har gått 25 år siden seriesuksessen Hotel Cæsar rullet over skjermen for første gang. Skuespiller Lene Elise Bergum, som spilte karakteren Alexandra Kvamme, minnes innspillingen. FOTO: Helge Hansen/NTB Vis mer
Publisert

Hotel Cæsar har en spesiell plass i hjertet til mange. TV-serien rullet over skjermen i imponerende mange år – fra 1998 til 2017. Det endte på 34 sesonger og over 3000 episoder.

I anledning seriens 25-årsjubileum, ser Lene Elise Bergum (51) tilbake på sine fem år i rollen som Alexandra «Alex» Kvamme, og letter på sløret for et par hemmeligheter.

- Veldig vanskelig å lese brevene, jeg satt og gråt

Til TV 2 mimrer Bergum tilbake til tiden hun spilte i serien, fra 1998 til 2001, og igjen fra 2004 til 2005. Hun innrømmer at om hun hadde blitt oppringt om å komme tilbake i dag, hadde hun sagt ja med én gang.

Bergum har en masse gode minner fra innspillingen, og flere emosjonelle minner har fått særlig godt feste. Karakteren Alexandra var tross alt noe kontroversiell – og Bergum måtte gjennom mye både på sett og utenom kamera.

– Rollekarakteren min, Alex, ble slått, banket og terrorisert, så da kom det brev som var så heftig – med barn, unge og voksne som kom med sine forferdelige historier. Det gikk så langt at jeg til slutt måtte snakke med ledelsen av Hotel Cæsar, og fortelle at jeg ikke klarte å svare alle disse fortvilte menneskene. Jeg ble et ansikt utad for vold i nære relasjoner, men det var veldig vanskelig å lese alle brevene, og jeg satt og gråt når jeg leste dem, deler hun med TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.