Navn

Kjendisbarnas utradisjonelle navn

Hva om du ble født inn i rampelyset og fikk navnet «Eple»?

HEMMELIGHETSFULL: Kylie Jenner med datteren Stormi på armen. Sammen med Travis Scott fikk de sitt andre barn i februar, men hun har ennå ikke avslørt sønnens navn for offentligheten. FOTO: NTB
HEMMELIGHETSFULL: Kylie Jenner med datteren Stormi på armen. Sammen med Travis Scott fikk de sitt andre barn i februar, men hun har ennå ikke avslørt sønnens navn for offentligheten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Navn er noe som betyr mye for vordende foreldre. Å finne det rette navnet, kan kjennes livsviktig og vanskelig, mens for andre kommer det naturlig. Kjendiser har en tendens til å velge utradisjonelle navn til barna sine.

Barna blir født inn i rampelyset, og fansen venter spent på avsløringen - for hva skal barnet hete? Derfor kan det være frustrerende for fansen når superstjerner som Kylie Jenner nå har valgt å holde igjen på navnavsløringen til sin yngste sønn på tre måneder.

APPLE: Gwyneth Paltrow har barna Apple og Moses med eksmann Chris Martin, vokalist i Coldplay. FOTO: Skjermdump Instagram // @gwynethpaltrow
APPLE: Gwyneth Paltrow har barna Apple og Moses med eksmann Chris Martin, vokalist i Coldplay. FOTO: Skjermdump Instagram // @gwynethpaltrow Vis mer

Eplet faller ikke langt fra stammen

Hva med å kalle barnet ditt for «Eple»? Det har nemlig Gwyneth Paltrow og eksmannen Chris Martin gjort, da de fikk datteren Apple Martin i 2004. Hennes yngre bror har fått det religiøstklingende navnet Moses.

Paltrow og hennes to barn skal ha et nært forhold, men 17- og 16-åringene har en tendens til å bli flau over moren sin. Nylig skrev KK om da de to tenåringene måtte gjøre tiltak etter å ha sett hva morens bakgrunnsbilde på telefonen var.

To døtre med samme navn

Ryan Gosling og Eva Mendes fikk datteren Esmeralda Amada i 2014. Navnet Esmeralda er inspirert av karakteren fra Ringeren i Notre-Dame som har et snilt og sjenerøst hjerte.

I et intervju har Mendes fortalt at både hun og Gosling har et sentimentalt forhold til navnet, da begge vokste opp med Victor Hugo-fortellingen med Esmeralda som en sentral rolle de begge elsket.

Amada skal ha vært Mendes' bestemors navn, og betyr «elsket» på spansk. Det spesielle med dette navnet, er at også deres yngste datter fikk det tildelt – Amada Lee Gosling – som er født i 2016.

FAR TIL TO: Ryan Gosling - med det vi trygt kan si - er datteren Amada. Begge døtrene har nemlig fått det opprinnelig spanske navnet. FOTO: NTB
FAR TIL TO: Ryan Gosling - med det vi trygt kan si - er datteren Amada. Begge døtrene har nemlig fått det opprinnelig spanske navnet. FOTO: NTB Vis mer

Venter sitt andre barn

Skuespiller Shay Mitchell, har sammen med sin langvarige kjæreste Matte Babel, en datter som ble født i november 2019. Hun har fått navnet Atlas Noa.

Mitchell er gravid med parets andre barn, og det blir spennende å se om babyen får et like jordisk navn som sin storesøster.

Staten California tillot ikke navnet – måtte endre

Da verdens rikeste mann Elon Musk og av og på-kjæresten Grimes fikk sin andre datter i slutten av 2021, reagerte mange. Navnet lyder Exa Dark Sideræl, som er noe spesielt da bokstaven «æ» ikke er en del av det engelske alfabetet. Det er en alveaktig måte å stave «sidereal» på, ifølge Grimes, som betyr «universets sanne tid» eller «stjernetid».

Med deres førstefødte sønn X Æ A-XII, måtte stavemåten endres fra X Æ A-12 ettersom staten California ikke tillater siffer i navn. Mer om Musks barn og navnenes betydning kan du lese her.

VERDENS RIKESTE: Elon Musk har totalt syv barn, og de to yngste har han med sin av og på-kjæreste Grimes. FOTO: NTB
VERDENS RIKESTE: Elon Musk har totalt syv barn, og de to yngste har han med sin av og på-kjæreste Grimes. FOTO: NTB Vis mer

«Det føltes riktig»

Stormi Webster er navnet på datteren til Kylie Jenner og Travis Scott. Det fikk mye oppmerksomhet da det ble offentliggjort i 2018. Hvor Jenner fikk inspirasjonen til navnet fra, har hun uttalt at kom naturlig for henne da hun snakket til babyen inni magen – «Det føltes riktig».

Jenners og Scotts andre baby kom til verden i februar i år, og det har vært mye spekulasjoner rundt navnet. Blant annet ble Jenner beskyldt for å stjele navnet fra en venninne – namesniping – som har utviklet seg til å bli et fenomen

som gjør at flere og flere ikke ønsker å avsløre babynavnet før fødselen. Fenomenet kan du lese mer om her.

Etter å ha kalt sønnen Wolf, endret de det en stund senere.

– Til informasjon er ikke vår sønns navn lenger «Wolf». Vi følte rett og slett ikke at det var han, skrev hun på Instagram.

Navnet Jenner og Scott endte opp med er enda ikke kjent for offentligheten, men det spekuleres i om navnet er Jacques ettersom paret først kalte sønnen Wolf Jacques. Det er også mellomnavnet til faren.

STORESØSTER: Stormi Webster fikk en lillebror i februar, men det er ikke offentlig kjent hva den lille gutten heter. FOTO: NTB
STORESØSTER: Stormi Webster fikk en lillebror i februar, men det er ikke offentlig kjent hva den lille gutten heter. FOTO: NTB Vis mer

Hvis ikke du har fått nok av kjendisenes unike babynavn, kan vi nevne at DJ Diplo har oppkalt sin andre sønn etter electronic dance music-gruppen Major Lazer – nemlig Lazer Lee Louis Pentz.

Og at Kevin Harts sønn på 15 år heter Heaven, som i «himmel». Du kan lese mer om kjendisnavn i denne saken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer