Maya Hawke

Kjendisdatteren gjør som sine verdensberømte foreldre

24-åringen er en tro kopi av Hollywood-legendene.

MAYA HAWKE: Kjendisdatter Maya Hawke poserer under Venice Film Festival i Venezia i 2020. FOTO: NTB
MAYA HAWKE: Kjendisdatter Maya Hawke poserer under Venice Film Festival i Venezia i 2020. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Når du vokser opp som barn av to Hollywood-skuespillere, er det neppe noen overraskelse at du ender opp i samme bransje som foreldrene dine.

Og akkurat slik er historien om 24-åringen Maya Ray Thurman Hawke.

KLIN LIKE: Skuespiller Uma Thurman og datteren Maya Hawk i 2013. FOTO: NTB
KLIN LIKE: Skuespiller Uma Thurman og datteren Maya Hawk i 2013. FOTO: NTB Vis mer

Hun kom til verden på slutten av 90-tallet, i storbymeteropolen New York. Året før hadde skuespillerforeldrene hennes Uma Thurman og Ethan Hawke møtt hverandre under innspillingen av den dystopiske science fiction-filmen Gattaca.

Amors piler skjøt fart mellom de to etablerte Hollywood-skuespillerne, og i mai 1998 sto bryllupet.

Da var Uma Thurman, kjent fra blant andre Kill Bill-filmene, høygravid med sin førstefødte - Maya Ray Thurman Hawke.

Lillebror Levon Roan Thurman-Hawke ble født fire år senere. Men lykken mellom Hollywood-paret skulle bli kortvarig. I 2005 var skilsmissen et faktum, og søskenparet fikk nå to hjem.

Oppdaget dysleksi

Unge Maya fant etter hvert ut at hun hadde dysleksi, og som et resultat av dette byttet hun hyppig skole.

Foreldrene ønsket at hun skulle gå på en privatskole i Brooklyn i New York, der fokus lå mer på barnas kreative utfoldelse, heller enn den klassiske teorien.

FAR OG DATTER: Ethan Hawke og Maya Hawke i New York i juli 2022. FOTO: NTB
FAR OG DATTER: Ethan Hawke og Maya Hawke i New York i juli 2022. FOTO: NTB Vis mer

Dette gjorde at Maya virkelig fikk øynene opp for skuespill og teater. Hun har siden vært innom flere prestisjetunge skoler som Royal Academy of Dramatic Art i London og Juilliard i New York.

Men etter ett år på sistnevnte prestisjeskole, i 2017, sluttet hun, til fordel for rollen i BBC-miniserien Little Women.

To år senere ble hun hyret inn av Quentin Tarantino (59) til å spille i den Oscarbelønte filmen Once Upon a Time in Hollywood. Mamma Uma Thurman (52) og filmregissør Tarantino går way back, og hun har vært hans muse i en årrekke.

Samme år, i 2019, landet Maya Hawke rollen som Robin Buckley i den populære Netflix-serien Stranger Things. Det har gitt henne kultstatus verden over.

Men det er ikke bare på filmlerretet og foran kamera at kjendisdatteren Maya har vist at hun har teft. Også som musikkartist har hun vist at hun har talent.

Fikk hjelp av pappa

I 2020 slapp hun flere låter, og samme år skulle debutalbumet Blush lanseres i USA. Men på grunn av Black Lives Matter-kontroversene valgte hun å utsette albumlanseringen.

«Jeg føler ikke at det er riktig tid for selvpromotering nå. Det er tid for å aktivering, utdanning og selvransakelse», skrev hun på sosiale medier.

Musikkvideoen til låten Coverage er det Mayas far Ethan Hawk (51) som har regissert. De to spilte for øvrig mot hverandre i miniserien The Good Lord Bird i 2020.

Høsten 2022 slipper Maya Hawk sitt andre album, som har fått tittelen Moss.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer