«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Kjendisene raser mot Helly Hansen

- De tenker nok at tjukke folk ikke går på tur.

UT PÅ TUR: Deltakerne i årets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». ble sponset av Helly Hansen. Nå reagerer to av deltakerne på tilbudet til klesmerket. Foto: Matti Bernitz
UT PÅ TUR: Deltakerne i årets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». ble sponset av Helly Hansen. Nå reagerer to av deltakerne på tilbudet til klesmerket. Foto: Matti Bernitz Vis mer
Publisert

TV-høsten er godt i gang og over norske skjermer bugner det av kvalitetsreality fra ende til annen. Et av programmene som har fått nordmenn til å samles ved TV-en er «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

I programmet følger man tolv kjente fjes gjennom beinharde etapper og vanskelige oppgaver mens de beveger seg oppover det ganske land, før det til slutt står igjen én vinner - i år på Svalbard.

Årets sesong blir sponset av Helly Hansen, noe som gjør at deltakerne er ikledd klesmerket fra topp til tå. Nå har to av deltakerne, Fetisha Williams (29) og Trine Lise Olsen (46), gått hardt ut mot Helly Hansen.

Nettavisen omtalte saken først.

- Ubehagelig

Til Se og Hør forteller Williams at hun så med én gang at klærne ikke ville passe kroppen hennes.

- Før innspilling dro vi på en prøverunde for å teste alt utstyret. Med en gang jeg kom inn, så godt kjent med kroppen min som jeg er, så jeg at ingenting i kvinneavdelingen ville passe meg, verken bukser eller til overkropp, forteller Williams og legger til at alt hun hadde på seg under turen er fra merkets herrekolleksjon.

- Det er ubehagelig å gå med klær som har begrenset bevegelighet. Det er allerede vanskelig å utgi seg på en sånt oppdrag som «71 grader nord».

Influenseren forteller videre at hun ikke vil gi klesmerket for mye tyn, ettersom de prøvde å løse problemet under TV-innspillingen.

- Alt jeg gikk i ble gjort kortere. Det var et godt tilbud at de prøvde å løse det, så jeg vil ikke gi de for mye tyn. Men den ekte løsningen ville jo vært å ha bredere størrelsesutvalg.

- De tenker nok at tjukke folk ikke går på tur og at det er en kundegruppe de ikke vil dekke, men folk er jo både større og sprekere enn meg. Det blir vanskeligere for folk når klærne setter en stopper.

Legger ikke skyld på produksjonen

Williams understreker at produksjonen gjorde alt de kunne for at deltakeren skulle føle seg komfortable, men at ansvaret ligger hos Helly Hansen som ikke har et bredt nok tilbud.

- Selve produksjonen gjorde absolutt alt de kunne. Det er Helly Hansen som har sendt feil klær og ikke har bredt nok tilbud. Jeg opplevde deltakeransvarlig for programmet som ekstremt sympatisk og forståelsesfull og at han ville løse problemet. Men jeg har hørt flere som måtte tilpasse klærne sine da de deltok i «71 grader nord».

Trine Lise Olsen har ikke besvart Se og Hørs henvendelser for en kommentar, men beskriver saken som «en reise i ydmykelse» til Nettavisen.

- Jeg var litt uheldig. Det fantes ikke turklær som passer kvinnelige former som hofter, rumper og mage, sier Olsen til Nettavisen.

Helly Hansen har ikke besvart Se og Hørs gjentatte henvendelser.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer