Instagram 10 år

Kjendisenes aller første instagram-bilder

Jepp, noen har forandret seg mer enn andre …

SKAL SKAL IKKE? Joa, jeg tror jeg drister eg på å legge ut et bilde. Kanskje var det det Kim Kardashian tenkte da hun la ut sitt første bilde på Instagram i 2012? FOTO: Skjermdump Instagram
SKAL SKAL IKKE? Joa, jeg tror jeg drister eg på å legge ut et bilde. Kanskje var det det Kim Kardashian tenkte da hun la ut sitt første bilde på Instagram i 2012? FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Da Instagram braste inn i livene våre i 2010, hadde det kvadratiske formatet en nostalgisk tiltrekningskraft. Bleke, kalde filtre sendte oss rett tilbake til 70-tallets kjellerstuer, på hjemme-alenefester i oransje polojumpers og brune kordfløyelsbukse, og blasse polaroidbilder som dokumenterte den første smak av heimkok fra satsen som putret på varmekablene.

Siden da har appen gjennomgått et digitalt ansiktsløft. Det samme kan man si om millioner av brukere som hver dag er innom og bedriver sin favorittaktivitet: å legge ut bilder av seg selv – gjerne etter først å ha kjørt fjeset gjennom nettopp et digitalt ansiktsløft, i form av apper og filtre som både kan forstørre, forminske, forskjønne og forstyrre.

KK har tidligere skrevet om kontoer som avslører kjendisenes bildejuks, og om kontoer som viser den uretusjerte virkeligheten for å ta bort presset fra unge mennesker.

På besøk i HQ

Da undertegnede journalist besøkte Instagrams hovedkvarter i Palo Alto i Silicon Valley for en tid tilbake, kunne utviklerne fortelle at de har god kontakt med sine største brukere verden over. Og at teamet hele tiden er på jakt etter spennende kontoer, som de gjerne deler med sine over 370 millioner følgere, på instagrams egen instagrambruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer