Kobe Bryant

Kjendisenes sterke farvel med basketstjernen og hans 13 år gamle datter

- Det mest urettferdige en kan oppleve er å miste et barn og en mann på samme dag, uttrykker Jennifer Lopez.

DØDE: Kobe Bryant og datteren Gianna (13) omkom i helikopterulykken som skjedde søndag morgen amerikansk tid ved Calabasas i California. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av januar kom sjokkbeskjeden om at den tidligere basketballstjernen og firebarnsfaren Kobe Bryant var drept i en helikopterulykke i California. Han ble 41 år.

Om bord i flyet var også hans 13 år gamle datter Gianna, samt Orange Coast College baseball-trener John Altobelli (56), hans kone Keri og deres datter Alyssa (14). Også assistenttrener Christina Mauser, som trente jentelaget ved Harbor Day School i California ble drept. Totalt ni personer er bekreftet omkommet melder CNN.

FAMILIEKJÆR: Kona og døtrene betydde alt for Kobe Bryant. Her med datteren Gianna under en basketkamp sommeren 2019. Også hun mistet livet i helikopterulykken. FOTO: NTB scanpix
FAMILIEKJÆR: Kona og døtrene betydde alt for Kobe Bryant. Her med datteren Gianna under en basketkamp sommeren 2019. Også hun mistet livet i helikopterulykken. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Kobe Bryant var en høyt elsket mann, mye takket være sitt engasjement for basketsporten - både som tidligere toppspiller, trener og forretningsmann.

Sammen med kona Vanessa Bryant (37), som han hadde vært gift med i 19 år, hadde han døtrene Natalia Diamante (17), Bianka Bella (3), Capri (7 mnd) og avdøde Gianna (13).

- Kobe, du betydde så utrolig mye for så mange

Hele kjendisverden er i sorg over tapet av den 41 år gamle stjernen, og det tok ikke lang tid etter dødsfallet ble kjent, før kjendisene delte sine hyllester og kondolanser til Kobe og familien.

Artist Jennifer Lopez (50) hadde et nært forhold til Kobe, hans kone Vanessa og de fire døtrene, og delte et rørende innlegg på Instagram:

«Det mest urettferdige en kan oppleve er å miste et barn og en mann på samme dag. Vanessa, jeg ber for at du finner styrke (...) i denne utenkelige og hjerteskjærende situasjonen. Kobe, du betydde så utrolig mye for så mange, og vi kommer til å savne deg for alltid. Takk for din sterke arbeidssans, din inspirerende væremåte og ditt store hjerte».

Tidligere president Barack Obama (58) kom også med en hyllest til den tidligere basketballstjernen på Twitter.

«Kobe var en legende på banen, og hadde akkurat startet på det som skulle ha vært en meningsfull runde nummer to. Å miste Gianna er hjerteskjærende for oss som foreldre. Michelle og jeg sender kjærlighet og våre bønner til Vanessa og hele Bryant-familien på denne utenkelige dagen».

Realitystjernen Kim Kardashian (39) gir uttrykk for at hun er helt knust over den tragiske nyheten. Via Instagram uttrykker hun sine følelser.

«Hjertet mitt er så tungt. Ingen skulle noensinne oppleve det familien involvert går gjennom nå. Dette har påvirket oss så mye, og jeg kan ikke forestille meg hvordan det er for Vanessa å miste en ektemann og en datter. Jeg gråter bare jeg tenker på det. Jeg ber for Bryant-familien, for Altobelli-familien og de andre familiene som har forsvunnet etter denne utenkelige tragedien. Hvil i fred, legende».

Rapper og musikkprodusent Pharrell Williams (46) brukte også Twitter for å dele sine kondolanser etter den tragiske hendelsen - «verden mistet en kjempe i dag», skrev han.

Bare noen timer etter dødsfallet var det duket for Grammy-utdeling i Hollywood, og prisutdelingen ble naturlig nok preget av tapet over Kobe Bryant. Artist Alicia Keys (39) var vertinne for arrangementet, som ble holdt i Staples Center i Los Angeles, og hun holdt en rørende talet for publikum, der hun hyllet Bryant. Hun fremførte også et musikalsk innslag som del av hyllesten.

- Vi står bokstavelig talt her knust i huset som Kobe Bryant har bygget. Akkurat nå, Kobe og hans datter, og de andre som mistet livet i den tragiske ulykken, er med oss i sjelen. De er med oss i denne bygningen, sa en svært beveget Alicia Keys.

LEGENDE: Kobe Bryants basketkarriere strakk seg over to tiår. Her fra 2015. FOTO: NTB scanpix
LEGENDE: Kobe Bryants basketkarriere strakk seg over to tiår. Her fra 2015. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Kobe Bryant hadde en 20 sesonger lang NBA-karriere bak seg, og spilte for Los Angeles Lakers. Karrieren strakk seg fra 1996 til 2016.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer