DEN GANG DA: Den svenske ungjenta har i løpet av de siste årene blitt en av Hollywoods mest kjente fjes. FOTO: Skjermdump
DEN GANG DA: Den svenske ungjenta har i løpet av de siste årene blitt en av Hollywoods mest kjente fjes. FOTO: Skjermdump Vis mer

Småstjärnorna:

Kjenner du igjen den Oscar-vinnende filmstjernen?

Se henne skinne på scenen – som 8-åring!

Publisert

Hun ble født i 1988 og vokste opp i Gøteborg.

Karrieren startet allerede da hun var syv år gammel etter å ha kapret en rolle i «Kristina från Duvemåla» (et stykke som forøvrig var skrevet av ABBAs Björn Ulvaeus og Benny Andersson). Hun spilte også i «The Sound of Music» and «Les Misérables» ved Gøteborg-operaen.

Som 9-åring begynte hun med ballett, og så lenge for seg en karriere som danser – men dét ble etter hvert overskygget av drømmen om å bli skuespiller.

Det startet så smått med den svenske dramafilmen «Pure» i 2010, og deretter kom Hollywood-rollene på løpende bånd: «Ex Machina», «Tomb Raider», og «The Danish Girl» for å nevne noen. Sistnevnte vant hun en faktisk en Oscar for!

Vi snakker selvfølgelig om Alicia Vikander (30) som i dag er en av de mest profilerte skuespillerne i verden.

Som nevnt har Alicia, som giftet seg med «Snømannen»-stjernen Michael Fassbender i 2017, vist interesse for å opptre siden hun var barn – dét inkluderte, i tillegg til teaterstykkene, en deltagelse i det svenske talentprogrammet «Småstjärnorna».

Og vi har gravd frem opptaket! Se en åtte år gammel Alicia skinne på scenen her:

LES OGSÅ: Husker du «Ugly Naked Guy» fra «Friends»?

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer