Uventet yrkesdrøm

Kjenner du igjen denne superstjerna?

Som liten drømte hun om å bli noe helt annet enn det hun endte opp som.

ALLTID BEREDT!: Som speiderjente solgte hun småkaker til inntekt for veldedige formål. I dag er hun kjent for noe helt annet. FOTO: Skjermdump Instagram
ALLTID BEREDT!: Som speiderjente solgte hun småkaker til inntekt for veldedige formål. I dag er hun kjent for noe helt annet. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Som liten var hun med i speideren og solgte småkaker til inntekt for veldedige formål. Men hun var også en jente med en drøm. Da læreren på spurte hva hun ville bli når hun ble stor, svarte hun med største selvfølgelighet at hun skulle bli den første kvinnelige president i USA. Læreren lovet å stemme på henne, men til tross for støtten, har vår venninne foreløpig ikke inntatt Det hvite hus.

Men det betyr ikke at hun ikke har gjort seg bemerket!

Musikalsk

Hun er siden blitt en av Hollywoods store stjerner, både som skuespiller og produsent, med kassasuksesser på både lerret og skjerm.

Laura Jean, som hun egentlig heter, ble født 22. mars 1976. Artistnavnet er imidlertid et annet. Da KK nylig skrev om hennes sønn, kunne vi forteller at han sin unge alder til tross allerede har gjort seg bemerket på den amerikanske musikkhimmelen. Vår venninne har ikke vært sen om å dele sønnens musikalske fremganger, og i et innlegg på Instagram gikk hun nylig til det skritt oppfordre sønnen til å starte et mor-sønnband med henne. Det er kanskje ikke helt tatt ut fra løse luften, for vår venninne har selv et musikalsk talent, og har fått en Oscar for sin tolkning av en av countrymusikkens store stjerner.

Hun gikk også inn i historiebøkene med filmserien fra juridisk fakultet, overdrysset med veskehunder og rosa accessoirer, og har du hørt uttrykket bend and snap, er det mye takket være henne.

Vi snakker selvsagt om Reese Witherspoon!

OSCAR: Reese Witherspoon under Oscar-utdelingen i 2021. Selv har hun tidligere fått en Oscar for sin tolkning av June Carter i filmen «Walk the Line», og Johnny Cash' liv. FOTO: NTB
OSCAR: Reese Witherspoon under Oscar-utdelingen i 2021. Selv har hun tidligere fått en Oscar for sin tolkning av June Carter i filmen «Walk the Line», og Johnny Cash' liv. FOTO: NTB Vis mer

Urent rulleblad

Reese Witherspoon er født i New Orleans og vokste opp i Nashville, Tennessee. Hun har utdannelse fra prestisjetunge Stanford University, og er mor til tre. Ava og Deacon, som hun har med eksmannen, skuespiller Ryan Phillippe, og Tennessee, som hun har med sin nåværende ektemann, agenten Jim Toth.

Reese hadde sitt store gjennombrudd som den blonde advokatstudenten Elle Woods i Legally Blonde-filmen fra 2001, der hun kjempet for lov og rett. Hennes eget rulleblad er dog ikke uplettet.

Det skapte overskrifter da Reese og Jim i 2013 ble stanset av politiet, mistenkt for fyllekjøring. I en video som ble lekket etter hendelsen står Jim i håndjern utenfor bilen etter å ha blåst rødt, og Reese kommer ut og begynner å argumentere med politiet.

Tjenestemannen ber henne sett seg i bilen, men Reese argumenterer for at hun er «en amerikansk statsborger som har lov til å stå på amerikansk jord». Snart er hun under arrest, for å ha hindret politiet i å gjøre jobben sin, og mens hun legges håndjern, spør hun politimannen: «Vet du ikke hvem jeg er?». Politimannen svarer at han ikke trenger å vite det.

FLAU: Reese Witherspoon og mannen James Toth, på bildene som ble tatt av dem like etter arrestasjonen i Atlanta i 2013. FOTO: NTB
FLAU: Reese Witherspoon og mannen James Toth, på bildene som ble tatt av dem like etter arrestasjonen i Atlanta i 2013. FOTO: NTB Vis mer

Reese slapp unna med en bot på 213 dollar, noe som tilsvarer 2200 kroner og ektemannen måtte avtjene samfunnsstraff og gå på kurs om alkohol. Reese har ved flere anledninger sagt at hun angrer på oppførselen, og forklart det med at hun hadde drukket for mye, og forsikrer at hun skammer seg.

I en podkast med Jameela Jamil fra 2020 sier hun følgende:

– Jeg gjorde noe veldig dumt. Jeg oppførte meg så pinlig og dumt. Men vet du hva. Det viser seg at jeg puster, jeg blør på samme måte. Jeg tar dumme avgjørelser og jeg tar gode avgjørelser. Jeg er bare et menneske.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer