Barnestjerner

Kjenner du igjen disse to barnestjernene?

De var begge superstjerner så langt som til Tyskland. Gjensynsgleden var stor da de to barnestjernene møttes igjen 50 år senere.

BARNESTJERNER: De møttes første gang da de var ti og åtte år gamle, og begge allerede hadde rukket å bli etablerte superstjerner. FOTO: Instagram
BARNESTJERNER: De møttes første gang da de var ti og åtte år gamle, og begge allerede hadde rukket å bli etablerte superstjerner. FOTO: Instagram Vis mer
Publisert

KK skriver stadig om kvinners livsvalg, og om små og store karrierer. Og to som definitivt har hatt en pangstart på arbeidslivet er disse to damene.

Mens den ene fikk hjerter til å smelte rundt i hele Europa med sin skjønnsang og sjarmerende smil, tok den andre verden med storm da hun spilte en jente med framfus vesen og et fravær av autoritetsangst som traff tidsånden.

De to jentene var henholdsvis åtte og ti år gamle da karrierene deres var på sin høyde, og selv om de kom fra hvert sitt land, hadde de allerede møttes. Det var mens de begge opptrådte på Tønsbergmessen i 1969, at de to fant jentene fant hverandre, og sammen løp rundt på tivoli med livvakter på slep – og endte opp med å brevveksle i tiden etterpå, skriver en av dem i et instagraminnlegg i september 2022.

Vanskelig barndom

KK har tidligere skrevet om at barndommen til den ene av dem ikke alltid var like lett, og at hun iblant måtte søke tilflukt hos naboen. Hun giftet seg siden med en av verdens mest kjente musikere, og fikk to barn.

Den andre skulle siden utdanne seg til skuespiller, men erfarte at den framfuse jenta forfulgte henne, og at hun alltid ble målt opp mot det. Hun har også jobbet som sanger og sekretær.

Har du skjønt hvem vi sikter til?

La oss ikke holde den tålmodige leser på pinebenken lenger. Vi snakker selvsagt om …

Anita Hegerland og Inger «Pippi Langstrømpe» Nilsson.

UREDD: Pippi Langstrømpe er kjent over hele verden, og Inger Nilsson var ti år da hun ble superstjerne. FOTO: NTB
UREDD: Pippi Langstrømpe er kjent over hele verden, og Inger Nilsson var ti år da hun ble superstjerne. FOTO: NTB Vis mer

Pippi ble mange jenters heltinne da hun kom i bokform i Sverige første gang i fredsåret 1945. Fredelig gikk det langt fra for seg med Pippis alle spillopper, og da Olle Hellboms filmer skulle spilles inn drøyt 20 år senere, fant man i Inger en som kunne speile foreldreløse Pippis mot til å tale de voksne midt imot, men også hennes varme.

Med fregner og fletter som sto til værs, ble Inger snart gjenkjent overalt hvor hun gikk. Filmene ble en stor suksess, spesielt i Skandinavia, Vest-Tyskland, og i Norge og Sverige ble hun superkjendis, i en alder av ti år.

STJERNE: Nå år gamle Anita Hegerland fra Sandefjord ble stor stjerne i utlandet, og toppet Svensktoppen i 1970, bare ni år gammel. FOTO: Ivar Aaserud/Aktuell/NTB
STJERNE: Nå år gamle Anita Hegerland fra Sandefjord ble stor stjerne i utlandet, og toppet Svensktoppen i 1970, bare ni år gammel. FOTO: Ivar Aaserud/Aktuell/NTB Vis mer

Her hjemme var Anita Hegerland den alle småjenter skulle ønske at de var, og med nydelig stemme og stor innlevelse hadde hun allerede gitt ut flere plater på flere språk, og hun var stor kjendis i Tyskland, der hun turnerte med gigantiske konserter.

Gjensyn

Høsten 2022 møttes Anita og Inger igjen, under et arrangement på Grand Hotel i Oslo i regi av Foreningen Norden. I et innlegg på Instagram roser Anita sin gamle barndomsvenninne:

«PIPPI & ANITA», skriver Anta, krydret med hjertevarme og fartsfylte emojies.

«Vakre, skjønneste deg Inger! Det ble en flott kveld på Grand hotell i går med nydelig mat, flotte Dronninger, herlige folk og fin underholdning, men kveldens høydepunkt for meg i går var å se deg igjen. Du har ikke forandret deg, du er fremdeles den gode, flotte jenta!».

Anita fortsetter med å beskrive den fine kvelden deres på Tønsbergmessa da de begge var barn, og skriver:

«Du var alle barnas store helt og herlige Pippi, og jeg toppet hitlistene i Norge med min første LP-plate og singler. Sammen red vi ut i et folkehav på ca. 23.000 mennesker. Du var ti år og jeg var åtte. Dette er ennå en publikumsrekord på messa 53 år senere, og bare noen måneder før jeg fikk mitt store gjennombrudd i Sverige og Finland og kjempesuksessen med «Mitt Sommarlov» i 1970 i hele Skandinavia».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer