66 ÅR: Richard Dean Anderson (her avbildet i 2011) er i dag 66 år gammel. , og har ikke lenger den svært gjenkjenbare 80-tallsfrisyren rollefiguren MacGyver blant annet ble kjent for.  Foto: Zuma Press
66 ÅR: Richard Dean Anderson (her avbildet i 2011) er i dag 66 år gammel. , og har ikke lenger den svært gjenkjenbare 80-tallsfrisyren rollefiguren MacGyver blant annet ble kjent for. Foto: Zuma Press Vis mer

Macgyver

Kjenner du igjen «MacGyver»-stjernen?

Richard Dean Anderson (66) var alle kvinner (og menns) store «fix it»-helt på 80- og 90- tallet.

Publisert

Var du en av dem som benket deg foran TV-skjermen hver helg på 90-tallet for se Richard Dean «MacGyver» Anderson (psst. Husker du «MacGyver-jakka»?) lage de utroligste ting og duppeditter for å redde seg selv og bestekompisen Pete Thornton ut av (til tider helt enorme) kriser? Da var du ikke den eneste!

MACGYVER: Richard Dean Anderson (MacGyver) og Dana Elcar ((Pete Thornton) ble tv-stjerner på 80- og 90-tallet gjennom seriesuksessen MacGyver - som ble sendt på TV 2. Foto: PARAMOUNT TV / Album
MACGYVER: Richard Dean Anderson (MacGyver) og Dana Elcar ((Pete Thornton) ble tv-stjerner på 80- og 90-tallet gjennom seriesuksessen MacGyver - som ble sendt på TV 2. Foto: PARAMOUNT TV / Album Vis mer

LES OGSÅ: 5 superstjerner som slo gjennom i «Home and Away»

Alle kvinner elsket «Mac» og alle menn ønsket å være som ham. For det var ikke en ting Angus (visste du at rollefiguren heter dette til fornavn?) ikke kunne fikse eller løse med en lommekniv og gode kunnskaper i kjemi og fysikk.

LES OGSÅ: 6 fakta du mest sannsynlig ikke visste om «Baywatch»

Og for den kvinnelige fansskaren skadet det vel heller ikke at hovedrolleinnehaveren var riktig så hunky og hadde årtiets mest «trendy» (hehe) sveis. 

I Norge ble serien, som ble spilt inn i perioden 1985 til 1992, vist på TV 2 i en årrekke, og fikk en lojal fanskare - også blant den yngre garde. Etter at serien ble nedlagt i 1992, kom det også ut to TV-filmer - «Lost Treasure of Atlantis» og «Trail to Doomsday» med Anderson (Begge fra 1994 - Wikipedia).

I tillegg til Pete Thornton (spilt av Dana Elcar ), MacGyvers bestekompis og sjefen hans i The Phonenix Foundatin, var skurken og leiemorderen Murdoc (Michael Des Barres) en gjenganger. Det samme var Jack Dalton (Bruce McGill) - som var flyver og en god venn av Mac. 

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Dr. Quinn»-stjernene

Også «Frustrerte Fruer»-stjerne Teri Hatcher (som spilte Lois Lane i TV-serien «Supermann») hadde en rolle i TV-serien. Hun spilte Pennie Parker, som først ble introdusert som ufrivillig brikke for superskurk Murdoc i et forsøk på å drepe MacGyver. Senere ble hun Macs gjentakende «venn i nød» og flamme. I etterkant av serien er det også Hatcher som har hatt mest suksess på skjermen. McGill, Des Barres og Elcar (sistnevnte gikk bort i 2005) har alle hatt en del roller i TV-serier og filmer, mens Richard Dean Andersons - som nå er 66 år, mest kjente rolle i etterkant var som Jack O'Neill i science fiction-serien «Stargate SG-1». Han spilte også David Smith i serien «Fairly Legal».  

Anderson har aldri giftet seg, men datet blant annet Teri Hatcher en periode da de spilte mot hverandre. Han har også datet «Twin Peaks»-stjerne Lara Flynn Byle (som ikke er til å kjenne igjen!), Sela Ward og den tyske skøytestjernen Katarina Witt. Fra 1996 til 2002 var han samboer med Apryl A. Prose, som er mor til hans datter - Wylie Quinn Annarose Anderson. 

LES OGSÅ: Husker du «Melrose Place»? Slik ser skuespillerne ut i dag

I fjor ble det kjent at CBS hadde planer om å lage en ny versjon av serien - 24 år etter seriens slutt. Serien ble lansert i høst, og det er Lucas Till som spiller rollen som Mac.

Vi synes jo ikke helt at han klarer å måle seg helt med den «gamle» modellen da ;) Hva synes du? Se trailer nedenfor:

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer