Nissene i bingen

Kjenner du igjen «Nissene i bingen»-stjernene?

To av dem har bemerket seg i populære serier hos kanalkonkurrentene.

NISSENE I BINGEN: Julekalenderen Nissene i bingen er blitt en gedigen suksess, og flere kjente skuespillere og komikere spiller i den fiktive realityserien. FOTO: Discovery+
NISSENE I BINGEN: Julekalenderen Nissene i bingen er blitt en gedigen suksess, og flere kjente skuespillere og komikere spiller i den fiktive realityserien. FOTO: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonen tro er vi mange som benker oss foran julekalendre på TV i adventstiden, for å telle ned dagene til jul.

Nytt av året er den fiktive reality-serien Nissene i bingen på Discovery+ og TVNorge, der en gjeng med single folk skal danne par, gjøre tradisjonelle - og utradisjonelle juleting foran kamera - og til slutt skal et av parene ende opp som vinnere av adventsreality-serien.

Etter én uke hadde 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og Discovery+, ifølge tall fra kanalen.

Mange av karakterene som går igjen er folk vi har sett i de tidligere julekalendrene Nissene på Låven (2001) og Nissene over skog og hei (2011) - skapt av Espen Eckbo og Kristian Ødegård, som begge hadde roller i seriene.

Førstnevnte har flere av rollene i årets TV-konsept.

Men det er også mange nye karakterer å se i Nissene i bingen, og blant dem er Marielle Propell og Stella Evers.

NISSEKONER: Gullruten-vinner Andrea Berntzen har rollen som Marielle i Nissene i bingen. FOTO: Discovery+
NISSEKONER: Gullruten-vinner Andrea Berntzen har rollen som Marielle i Nissene i bingen. FOTO: Discovery+ Vis mer

Førstnevnte karakter spilles av skuespiller Andrea Berntzen (23), som vi tidligere har sett i prestisjefilmen Utøya 22. Juli (2018) og TV 2-serien Bortført (2021), der hun spilte IS-offer.

Det er med andre ord en helt annen type rolle og et annet type TV-konsept vi ser henne i denne gangen.

BORTFØRT PÅ TV2: Andrea Berntzen var å se i TV2-serien Bortført tidligere i år, der hun hadde flere brutale scener. FOTO: TV 2
BORTFØRT PÅ TV2: Andrea Berntzen var å se i TV2-serien Bortført tidligere i år, der hun hadde flere brutale scener. FOTO: TV 2 Vis mer

Også karakteren Stella spilles av en skuespiller vi har sett på TV den siste tiden, nemlig Natalie Bjerke Roland (24) kjent fra suksess-serien Rådebank på NRK.

Hun spilte rollen som Maria, den miljøbevisste legestudent fra Bø, som endte opp med å kapre råneren Sivert Rindals hjerte.

RÅDEBANK: Skuespiller Natalie Bjerke Roland, som spiller Stella i Nissene i bingen, er kjent fra rollen som legestudenten Maria Solberg Keita i NRK-serien Rådebank. Her med Sjur Brean som Sivert. FOTO: Max Emanuelson/Fenomen/NRK
RÅDEBANK: Skuespiller Natalie Bjerke Roland, som spiller Stella i Nissene i bingen, er kjent fra rollen som legestudenten Maria Solberg Keita i NRK-serien Rådebank. Her med Sjur Brean som Sivert. FOTO: Max Emanuelson/Fenomen/NRK Vis mer

Til KK forteller Natalie at hun ble oppfordret til å sende inn en auditionvideo av folka bak den fiktive reality-serien.

- Jeg fikk tilsendt to ulike manus hvor jeg presenterte meg selv i karakter, så sendte jeg inn dette og fikk tilbud om en rolle! Rollen jeg endte opp med å spille er en god blanding av disse karakterene.

- Er det så gøy å spille i serien, som det ser ut på TV?

- Ja, det var like gøy bak kamera som på skjermen! I enkelte scener sleit jeg veldig med å holde maska. Det var også veldig stas å få spille med så mange dyktige komikere og skuespillere, forteller Natalie til KK.

Blant de gamle traverne som går igjen i årets serie er Marian Saastad Ottesen, Jon Øigarden, Trond Fausa Aurvåg, Line Verndal, Henrik Elvestad, Atle Antonsen og Siw Anita Andersen.

Mens flere andre nye ansikter har kommet til, som Torjus Tveiten kjent fra Hvite gutter på Discovery+ og Caroline Johansen som har regissert Hvite gutter, spilt i Side om side på NRK og er idéskaper bak NRK Super-serien Bablo.

Nissene i bingen sendes på TVNorge og Discovery+ hver dag frem til jul.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer