Oscarvinner:

Kjenner du igjen skuespilleren?

Hun utmerket seg allerede som 12-åring. Men det var en helt spesiell scene som skulle sende karrieren hennes rett til himmels.

NATURLIG UNGDOM: Hennes utpregede talent tok henne etterhvert over Atlanteren og til Oscar-utdelingen. FOTO: NTB Scanpix
NATURLIG UNGDOM: Hennes utpregede talent tok henne etterhvert over Atlanteren og til Oscar-utdelingen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hun ble født i Reading i England i 1975, som en av fire søsken. Hun begynte å ta teatertimer som 11-åring og allerede da hun var 12 år fikk hun sin første rolle, i en reklamefilm for frokostblandingen Sugar Puffs.

Fin i kyse

I tenårene medvirket hun i over 20 teateroppsetninger, og debuterte på lerretet da hun var 19, i Sorte Engler av Peter Jackson. Videre spilte hun i 90-talls-versjonen av Jane Austens Fornuft og følelser, og viste i rollen som Marianne Dashwood at kyse er et plagg som under de rette forutsetningene fortsatt står seg.

Pristung

Hun har gjennom karrieren fått hele seks Oscar-nominasjoner, og er en av få som har vunnet tre av de fore store bransjeprisene i USA, Oscar, Emmy, Grammy og Tony.

Men rollen for ikke å si scenen, som for alvor ga henne verdensberømmelse, var som Rose DeWitt Bukater i baugen på skipet... ja du gjettet riktig: Titanic.

Og kvinnen vi snakker om er selvsagt Kate Winslet (44).

Fra bunn til topps

Å sverme under dekk med en ung Leonardo DiCaprio (45) skulle gi henne en evig plass på Hollywoods stjernehimmel, om skipet gikk ned aldri så mye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer