Brad Pitt:

KK møtte Brad Pitt: - Det er viktig å tilgi seg selv

Etter tre år er han endelig tilbake. Nå ser Brad Pitt bare fremover.

BRAD PITT: KK har møtt Hollywood-skuespiller Brad Pitt. FOTO: NTB scanpix
BRAD PITT: KK har møtt Hollywood-skuespiller Brad Pitt. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Vi har alle ting vi bærer med oss, som vi angrer på, sier Brad Pitt (55).

Han har sixpencen dratt godt ned i pannen. Blonde hårlokker sniker seg ut i nakken. Skjeggstubbene er noen dager gamle og grå i tuppene.

- Men i stedet for å gruble og angre seg, bør man prøve å se ting fra et annet perspektiv. Det viktigste er å forstå sine egne handlinger, og å tilgi seg selv og andre, fortsetter Pitt, som tok en pause fra både filminnspillinger og media etter bruddet med Angelina Jolie (44) i 2016.

- Jeg funderer ikke så mye over retningen jeg har valgt i livet

I dag sitter han godt tilbakelent på et hotellrom i Los Angeles, og det kan virke som han har brukt de siste årene på å reflektere. Og med filmer som «Ad Astra» og «Once Upon A Time in Hollywood» kan man trygt påstå at 2019 er filmstjernens store comeback-år.

- Det føles egentlig som en videreføring av det jeg begynte på for 30 år siden, smiler Pitt, når han blir spurt om sitt nye comeback på storskjermen.

Stjernen, som spiller avdanka stuntmann i Tarantinos film og romfarer i «Ad Astra», slo som kjent gjennom i bar overkropp og cowboyhatt i sengen med Geena Davis i «Thelma and Louise» i 1991.

Men 55-åringen er ikke av typen som ser seg for mye tilbake.

- Jeg stoler på instinktene mine og de muligheten som byr seg. Og selv om det noen ganger ender i katastrofe så påvirker ett valg det neste valget. Og kanskje fører det til noe bedre. Jeg funderer ikke så mye over retningen jeg har valgt i livet. Jeg vil bare gjøre veien interessant og betydningsfull for meg selv.

- Har du noen livsfilosofi?

Han trekker på skuldrene, og leter litt etter svaret.

- Hm. Vel, jeg har alltid vært tiltrukket av de stoiske filosofene.

- Hva sier de?

- Det handler mest om å akseptere sin egen skjebne. Man må se på utfordringene med åpenhet, og ikke tro at livet motarbeider en bare fordi man møter på vanskeligheter. Men det er ofte lettere sagt enn gjort.

Han ler litt unnskyldende.

- Det gjør seg som et fint klistremerke bak på bilen, men det er som sagt ikke alltid så lett, sier «Seven»-skuespilleren, som har tatovert inn «Absurdities de l’ existence» på den ene armen. Det er fransk og betyr «livet er absurd».

Brad Pitt på premieren av filmen «Ad Astra». FOTO: NTB scanpix
Brad Pitt på premieren av filmen «Ad Astra». FOTO: NTB scanpix Vis mer

- Man må føle det karakteren føle

- Har noen av de andre tatoveringene dine filosofiske betydninger?

Han vrir seg litt beklemt på stolen.

- Vel, noen av dem er ganske idiotiske. De er bare resultat av en kveld på fylla, mens andre har en dypere mening.

I Tarantinos «Once Upon A Time in Hollywood», som hadde premiere i august, fikk vi også et gjensyn med Pitt i bar overkropp. «Fight Club» skuespilleren, som er blitt utdelt tittelen «sexiest man alive» to ganger av People Magazine, beviste at han fortsatt har bicepsene under kontroll.

- Jeg prøver å spise sunt i ukedagene og så jukser jeg i helgene. Jeg tror at man må ha litt av begge deler. Han henter seg inn igjen.

- Eller, man må kanskje være litt mer på den sunne siden, ler han.

- Tenker du mye på hvordan du ser ut på film?

- Nei, man kan virkelig ikke tenke sånn. Gjør man det så er man ikke til stede i scenen. Man må føle det karakteren føler. Ellers får man aldri flere jobber, ha, ha. Det lærte jeg for flere tiår siden.

- Så når du må føle deg miserabel, blir du litt miserabel da?

- På en måte. Det handler for eksempel om å bruke erfaringer fra sine egne sår fra barndommen. Eller ting man har angret på i livet. Dersom jeg lever i den smerten, så kommer du som tilskuer til å føle det samme. Dersom jeg faker det, så funker det bare ikke.

- Livet er utfordrende. Det er tøft. Det er fylt med konstante skuffelser og frustrasjon. Man må lære seg å godta ting – og ikke nødvendigvis alltid reagere. Man må bruke erfaringene til å bli bedre som menneske. Det er da vi kan vokse. Man vokser ikke i de rosenrøde periodene i livet.

Familiefar

Pitts ekskone Jolie er observert flere ganger de siste årene med hele ungeflokken på den røde løper. Så har Pitt selv snart lyst til å lage en film han kan ta med barna for å se?

- Ja, men de er allerede begynt å bli eldre, sier Pitt og sikter til at eldstemann Maddox er blitt 18 år, og de yngste tvillingene Vivienne og Knox er 11 allerede.

- Innen jeg får laget noen film som passer for dem så er de kanskje ikke interesserte lenger. Det tar årevis å utvikle noe, smiler Pitt.

- Er det noen av filmene dine du gjerne vil at de skal se når de blir eldre?

- Barna mine? Hm …

Han strekker seg litt på stolen.

- Det har jeg ikke tenkt over. Jeg håper egentlig at de blir mer interessert i pappas evolusjon som skuespiller sånn at de får lyst til å se flere av dem.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer