TV-serier:

KK-redaksjonen tipser: Disse 9 seriene bør du se nå!

Tårer, latter og sorg. Her er 9 tv-serier du bør få med deg!

IT'S A SIN: Bilde fra serien «It's a sin» på HBO. FOTO: HBO
IT'S A SIN: Bilde fra serien «It's a sin» på HBO. FOTO: HBO Vis mer
Publisert

I likhet med så å si hele landet, er også vi i KK-redaksjonen mye hjemme for tiden. Eller rettere sagt, vi har vært mye hjemme det siste året.

Derfor er vi nok ikke alene om å ha sett utallige serier, enten det er norske, utenlandske, reality eller dokumentarer. For la oss være ærlige: sofaen kaller ofte etter hjemmekontoret er pakket ned.

Derfor har vi i redaksjonen samlet våre «må-se»-serier - om du skulle trenge serietips!

Rådebank (NRK)

Journalist Malin Gaden:

Man skulle tro at det eneste jeg gjorde om dagen var å se på nye serier, men når jeg tenker meg om har jeg faktisk bare sett kun én! Mine kolleger Stine og Malini pratet mye om en NRK-serie som heter Rådebank, og jeg ble veldig nysgjerrig på hvorfor de hadde hengt seg opp i en serie som handler om rånere. Men sannheten er at den handler om så mye mer enn det.

I serien møter vi en gjeng som brenner for bil, men som stadig vekk møter motgang fra ordføreren som ønsker å få en slutt på råninga. Midt oppi det hele blir vi kjent med flere gutter (over to sesonger) som alle sliter med sitt, men det er ikke alltid så lett for resten av gjengen å se.

Jeg vil ikke si så mye mer annet at det er en av de viktigste seriene jeg har sett på en stund, og at det er lurt for alle å ta en titt!

Ted Lasso (Apple TV+)

Redaktør Ingeborg Heldal

Er du på jakt etter en velskrevet, varm og koselig feelgood-serie, er Ted Lasso den perfekte serien for deg. Den handler om Rebecca, som etter en stygg, ydmykende skilsmisse fra sin rike, utro og ditto usympatiske ektemann, sitter igjen som eier av London-fotballklubben AFC Richmond. For å hevne seg på eksmannen bestemmer hun seg for å ødelegge klubben ved å ansette det hun anser som en fullstendig inkompetent trener fra USA, ved navn Ted Lasso. Mulig Ted ikke kan så mye om engelsk fotball, men han kan desto mer om det å være et bra menneske.

Kjappe replikker, mye humor (ofte med en litt sår undertone) - og du heier så INNMARI på at Ted skal lykkes. Dette er en serie for alle som vil føle seg varme helt inn i hjerterota. P.S. Du trenger hverken like eller kunne noe om fotball for å elske den!

Outcry (TV2 Sumo)

Journalist Mina Knudsen

Etter tips fra podcasten til Vita og Wanda, måtte jeg kaste meg over dokumentaren «Outcry». Serien handler om den amerikanske fotballtalentet Greg Kelley, som hadde en lysende karriere foran seg, men som over natta blir anklaget og dømt for misbruk av en fire år gammel gutt i 2014.

I likhet med Netflix-serien «Making a Murderer», som herjet på tv tilbake i 2015, får man her et innblikk i hvordan det amerikanske rettssystemet fungerer. Og man sitter nok en gang og måper over politiarbeidet som gjøres i en så alvorlig straffesak.

En gripende true crime som i mine øyne har det meste en dokumentar trenger. Jeg ble både provosert, sjokkert, overrasket og felte en tåre. Anbefales på det sterkeste.

It's a Sin (HBO)

Journalist Mina Knudsen

Ettersom jeg er stor fan av popgruppen Years and Years, ble jeg innmari glad (og overrasket!) da jeg så vokalist Olly Alexander hadde hovedrollen i den nye serien «It's a Sin» på HBO. Og wow - som han og resten av casten innfrir!

Historien tar oss tilbake til 80-tallet og skildrer hvordan aidsepidemien rammet Storbritannia. I det ene øyeblikket får vi se det glade 80-tall, skarpe unge homofile som vil ta over verden og friheten London kunne tilby. Samtidig treffer frykten for den ukjente og livsfarlige sykdommen, Aids, som gjør at du som seer sitter med en klump i magen.

«It's a Sin» treffer hele følelsesregisteret. Du ler, får lyst til å danse, blir provosert, forbanna og tårene presser på. Dette er en fantastisk og viktig serie alle burde se.

«Fran Lebowitz og byen» (Netflix)

Journalist Jo Petter Furuhovde

Dette er en ganske ny miniserie fra Netflix laget av mesterregissøren Martin Scorsese. Det er på ingen måte en vanlig tv-serie, for det er stort sett bare Fran Lebowitz som snakker hele tiden – om seg selv og byen i sitt hjerte, New York. Hun er utrolig kjapp i kjeften, smart og passe gretten. Består av sju episoder på om lag en halv time.

«Puckers» (NRK)

Journalist Jo Petter Furuhovde

Denne serien som ligger på nrk.no ga meg lyst til å flytte til Kirkenes og begynne å spille ishockey. Kjempefin serie om et amatørhockeylag i Kirkenes som møter noen litt flinkere lag fra Finland og Russland til dyst i Barents Hockey League. Handler om å møtes på tvers av landegrensene til fredelig samarbeid. Det er mye sjarm og mye humor i denne serien som sågar er blitt nominert til Nobels fredspris av Bjørnar Moxnes.

Den tynne blå linjen (NRK)

Journalist Ingvild Kjøde

SVTs storsatsning «Den tynne blå linjen» er en serie om politiarbeid i Malmø, som jo er Nordens Napoli hva gjelder kriminalitet. Ikke dokumentar, men utrolig interessant innblikk i en by med mange rykter rundt.

Schitt’s Creek (Netflix)

Journalist Hege Løvstad Toverud

Ingen nyhet, men må nevnes likevel: For de som ikke har fått med seg Schitt’s Creek: hiv deg rundt! For makan til varm og fin gjeng. Etter seks sesonger savner jeg familien Rose på daglig basis.

Serieskaperne skal visstnok har fått ideen da de stilte seg spørsmålet: «Hva om Kardashian-familien mistet alt og måtte begynne med tomme hender?». At de tomme hendene i tillegg må flytte fra en luksus-mansion i Beverly Hills til et motell i det gudsforlatte veikrysset Schitt’s Creek, gjør dramaet komplett.

Kunstsamlarane (NRK)

I denne dokumentarserien får vi bli med inn i en verden få av oss kjenner fra innsiden, nemlig kunstverdenen. Serien er veldig inspirerende og estetisk, og man blir dratt inn i historiene og all lidenskapen som ligger bak. I hver episode møter vi en ny person eller et par som lever og ånder for kunsten, og som har bygd seg opp unike samlinger.

I første episode kommer vi hjem til Stein Erik Hagen, som forteller om hvordan kunsten har fulgt han i alle livsfaser. Vi besøker også hans leilighet i New York, hvor det å komme ut som homofil tydelig preger kunstverkene han har investert i. I neste episode blir vi kjent med Jo Morten Weider (den tidligere rapperen Whimsical, for dere som husker låten Coming Home). Han har en vanlig jobb og ditto lønn, noe som gjør at han må prioritere hardt for å sikre seg de norske samtidsverkene han ønsker.

FOTO: NRK
FOTO: NRK Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer