Sex and the City:

KK-redaktør: – Jeg kunne pantsatt ektemannens Citroën for denne!

Ingeborg Heldal er over seg av begeistring når denne detaljen fra stjernas ikoniske karriere er til salgs.

SEX AND THE CITY: Carrie Bradshaw, spilt av Sarah Jessica Parker, er kjent for sine fantasifulle kreasjoner i Sex and the City-universet. Nå kan du sikre deg en av hennes mest ikoniske detaljer. FOTO: REX/NTB
SEX AND THE CITY: Carrie Bradshaw, spilt av Sarah Jessica Parker, er kjent for sine fantasifulle kreasjoner i Sex and the City-universet. Nå kan du sikre deg en av hennes mest ikoniske detaljer. FOTO: REX/NTB Vis mer
Publisert

Om du er Sex og singelliv-fan, har du garantert kjent på kroppen smerten i «The Jilting Scene». For alle som ikke har vært like mye med på hypen, og ikke så Sex and The City: The Movie i 2008, ble Carrie Bradshaws bryllupsdag kort fortalt ikke helt som hun hadde tenkt seg.

Hennes store kjærlighet Mr. Big fikk nemlig kalde føtter like før vielsen, og på telefon fra bilen utenfor ydmyker han Carrie ved å dumpe henne ved alteret. Og det i storslagne omgivelser, på selveste New York Public Library.

Selv sto Carrie i en gedigen champagnefarget brudekjole signert Vivienne Westwood. Og som om ikke å bli dumpet var brutalt nok, på hodet hadde hun i tillegg en hatt som lignet en død blå fugl, et fullgodt symbol på ydmykelsen.

Fugl Fønix

Vi skal ikke røpe hvordan det ender, men fuglehatten stiger i 2023 opp fra asken, som fugl Fønix selv. I august kunngjorde nemlig det anerkjente auksjonshuset Sotheby's at «Bird on the head»-hatten skal få sin renessanse, og også denne gang i kulturelle omgivelser.

HATTETRØBBEL: Nei, det var ikke denne hatten Carrie hadde på seg da hun ble dumpet ved alteret av Big. Her fra premieren av Sex and The City: The Movie i 2008. FOTO: Jonathan Hordle/REX/NTB
HATTETRØBBEL: Nei, det var ikke denne hatten Carrie hadde på seg da hun ble dumpet ved alteret av Big. Her fra premieren av Sex and The City: The Movie i 2008. FOTO: Jonathan Hordle/REX/NTB Vis mer

Hatten skal nemlig selges på auksjon, og en talsperson fra Sotheby's kaller i en Instagramvideo hatten «Ikonisk» og mener den representerer øyeblikket der Carrie våger å vise hva hun føler, og det likevel ender tragisk.

Ifølge KK-redaktør Ingeborg Heldal er hatten TV-historiens kanskje mest ikoniske hodeplagg:

– I hvert fall for Sex and the City-fans som meg. Riktignok representerer den et dramatisk og lite lykkelig øyeblikk fra seriens historie, men herlighet, så vakker og iøynefallende den er med sløret og fjærene. Jeg kunne pantsatt ektemannens Citroën for denne, kjenner jeg.

Gjenskapte antrekket

Hatten regnes som en av Carries mest minneverdige antrekk, og Sarah Jessica Parker gjenskapte looken i sesong 2 av HBOs «And Just Like That», når Carrie er gjest på fasjonable Met-gala.

Fuglehatten er en av ni sjeldne moteobjekter som skal under hammeren på Sotherby's i perioden 7.–13. september 2023. Hvorvidt kvinnen i gata kommer til å ha råd til å sikre seg hatten er en annen sak. Den heldige må sikkert legge inn både penger og innsats. Og nettopp innsats er en av hovedingrediensene i «The Jilting Scene». Carrie mener nemlig at Big kunne anstrengt seg mer enn å bli sittende i bilen. Som hun sier til venninnene sine:

«Jeg gjorde en innsats. Jeg plasserte en fugl på hodet».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer