Fifty Shades Darker

KK.no-redaksjonen ruller terningen på årets heiteste film

- Alt i alt blir du småkåt (nei, du glir ikke helt av setet, men nesten), samtidig så ler du av scener du egentlig ikke skal le av.

FIFTY SHADES DARKER: Vi triller terningen på Fifty Shades Darker.  Foto: Xposure
FIFTY SHADES DARKER: Vi triller terningen på Fifty Shades Darker. Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er den her! Filmen jeg og mine kolleger (i alle fall noen av dem) har ventet på i to lange pinefulle år. Vi er imidlertid ikke alene om å ha gledet oss til «Fifty Shades Darker», oppfølgeren til en av de mest sette filmene i 2015. For selv om «Fifty Shades of Grey», basert på EL. James sin bok, fikk store deler av anmelderne til å se rødt, har over 60 000 nordmenn forhåndskjøpt billetter til den store filmen som har premiere førstkommende fredag.

LES OGSÅ: «Fifty Shades Darker»-aktuelle Dakota Johnson snakker ut om de rykende heite sexscenene med Jamie Dornan.

Det altså ingen tvil om at det er MANGE som er spent på neste del av historien om mangemillionæren Christian Grey og hans uskyldige elskerinne Anastasia Steele. Vel, nå er ventetiden over damer, endelig får vi svaret på (nesten) alle spørsmålene våre. 

Kort fortalt tar «Fifty Shades Darker» opp tråden der «Fifty Shades of Grey» endte: Anastasia forsøker å gå videre med livet og glemme den heftige romansen hun hadde med Christian. Men da en angrende Christian oppsøker henne, kommer de sterke følelsene til overflaten igjen. De innleder et nytt forhold, men denne gangen på mer likeverdige premisser. Mens Christian forsøker å tøyle sine indre demoner, begynner Anastasia å innse at det finnes sjalu kvinner i hans fortid som vil gjøre alt i sin makt for å rive dem fra hverandre, skriver Filmweb

FIFTY SHADES DARKER: Vi var begge enige om at Fifty Shades Darker startet overraskende bra.  Foto: Xposure
FIFTY SHADES DARKER: Vi var begge enige om at Fifty Shades Darker startet overraskende bra. Foto: Xposure Vis mer

LES OGSÅ: Anmeldelse av «La La Land»: - Det skulle vise seg å bli en langdryg affære 

LES OGSÅ: 3 ting du kan lære av «Fifty Shades»

MYE bedre kjemi mellom hovedpersonene

Jeg og min kollega Mina Knudsen ble invitert til å se pressevisningen av «Fifty Shades Darker» på Filmens Hus i Oslo to dager før premieren. Vi kunne ikke vært lykkeligere! Som de to store «Fifty Shades»-fansene vi er, satte vi oss ned i kinosalen med høye forventninger - for denne måtte jo være bedre enn den forrige, eller? 

Mina: - Jeg likte store deler av den første av de tre filmene i triologien til «Fifty Shades». Ja, det var mye som skurra, skuespillet satt vel ikke helt og mye var kleint, men det var noe som pirra nysgjerrigheten min. Jeg er en sucker for de lettbeinte Hollywood-filmene, rett og slett. Likevel synes jeg ikke kjemien mellom Anastasia (spilt av Dakota Johnson) og Christian (spilt av Jamie Dornan) var spot on i «Fifty Shades of Grey» - kanskje jeg kunne håpe på at det ble bedre i film nummer to når de hadde tilbragt enda mer tid sammen. 

- Ja, det kunne jeg. Kjemien mellom de to skuespillerne er mye bedre enn i den første filmen. Jeg synes også Dakota Johnson spiller ut karakteren sin som Anastasia er mye bedre. Og nå har plutselig Mr. Grey blitt en fløtepus som hverken trenger å piske eller klore? Kan Anastasia faktisk klare å snu han til the good side

Da jeg så «Fifty Shades of Grey» for to år siden hadde jeg tre vinglass innabords og syntes fortsatt det var en skikkelig flau affære

Ronja: - Helt ærlig hadde jeg gruet meg litt til å se «Fifty Shades Darker» klokken 12 en onsdags formiddag. Da jeg så «Fifty Shades of Grey» for to år siden hadde jeg tre vinglass innabords og syntes fortsatt det var en skikkelig flau affære. Ikke på grunn av sexscenene, men det dårlige skuespillet, tynne plottet og paret som satt ved siden av meg med boblejakken over fanget. Jeg kan fortsatt høre raslelydene - ÆSJ! 

- Heldigvis ble jeg positivt overrasket, i alle fall den første timen av filmen. I likhet med Mina synes jeg det var MYE bedre kjemi mellom skuespillerne. Og karakteren til Dornan, altså Mr. Grey, var faktisk faktisk likanes på et punkt. Overraskende nok tok jeg meg selv i å tenke at han godt kunne vært typen min (hvis vi ser bort fra all bagasjen hans og den barnslige, arrogante oppførselen). Når det gjelder Anastasia, synes jeg det ble i overkant mye nøling og harking. Hver eneste gang hun er usikker på seg selv, opprørt eller tent, harker hun som en syk gammel mann. Det blir nesten irriterende å høre på.

HEITE SEXSCENER: Vi fikk serverte x antall heite sexscener i Fifty Shades Darker.  Foto: Xposure
HEITE SEXSCENER: Vi fikk serverte x antall heite sexscener i Fifty Shades Darker. Foto: Xposure Vis mer

LES OGSÅ: 6 Jamie Dornan-godbiter du kan kose deg med mens du venter på «Fifty Shades»-oppfølgeren

Pirrende sexscener og råbra musikk

Som forventet fikk vi servert x antall dampende heite sexscener - sex i senga, sex i dusjen, sex på båten, sex i red room. Ja, det ble mye heit sex. 

Mina: - For å være dønn ærlig; sexen er dampende hot, pirrende og sexy. Jeg tror nok det er flere som kommer til å hente litt inspirasjon fra scenene i senga eller dusjen. For det er vel ingen hemmelighet at vi kvinner også liker røff, sexy og kinky sex? (Pssst: Når den ene liker det røff sex)

Ronja: - HOT HOT HOT! Absolutt. Men jeg skulle gjerne sett litt mer av MR. Grey (blunke, blunke), og litt mindre av Anastasia. Likt skal være likt, ikke sant? Jeg synes det blir litt for dumt at de kvinnelige skuespillerne alltid ender opp med å vise alt, mens de mannlige slipper unna med en rumpesprekk. Applaus til Dakota Johnson som klarer å vise alt foran kamera på en så naturlig måte.

LES OGSÅ: 3 ting du kan lære av «Fifty Shades»

En annen sexy ting med filmen var musikken - snakk om å lage tidenes heiteste spilleliste! 

Mina: - Er det én ting som MÅ nevnes så er det musikken. For den treffer hvert fall meg. Det er noe med å klare å få musikken til å forsterke et øyeblikk, eller at et øyeblikk blir forsterket av musikken – noe som skjer ofte gjennom de to timene. Jeg tror jeg fikk mer frysninger av musikken, enn selve scenene, eller kanskje det var en skikkelig god blanding. 

Mange kleine scener og skuffende slutt 

Selv om filmen starter bra og serverer oss litt mer spenning og «action» enn den forrige filmen, er det vesentlige ting som trekker den ned. Vi satt begge med et stort smil om munnen og tenkte «yes!» helt til Christian Grey og kollegaen styrter helikopteret på vei hjem fra en jobbreise. 

Det virker som hele scenen er hentet ut fra en dårlig 80-tallsfilm

Mina: - Altså, hva skjer med grafikken og realiteten her? Det virker som hele scenen er hentet ut fra en dårlig 80-tallsfilm. Og hvem overlever en styrt uten en skramme å vise til? Uten en legesjekk eller sykehusbesøk? Christian Grey, tydeligvis. For han vandrer bare inn i leiligheten som ingenting har skjedd, mens familien og kjæresten ikke vet om han lever eller er død.

- Du ler istedenfor å gråte, og jeg vil tro at regissøren, James Foley, ikke vil få folk til å le av en helikopterulykke. Men det gjør du. Og med et budsjett på 55 millioner dollar(!!) burde de legge mer i en så viktig scene, spør du meg. 

Ronja: - Ja, det var litt å pirke på. For hallo, hvem er egentlig Christian Grey? Skal man tro ham selv og menneskene rundt han er han verdens hersker. Han har alltid med seg tre livvakter, kan sparke hvem han vil når han vil og når han forsvinner i denne helikopterulykken virker det som om HELE verden har startet en leteaksjon. En helikopterulykke som btw var som tatt ut av Macgyver anno 1999. Jeg tror alle i salen lo da Christian og hans kollega styrtet i skogen i Portland - ikke bra! 

Heldigvis tar filmen seg litt opp igjen. Vi får det mange av oss kanskje har lengtet etter – Anastasia bestemmer seg, endelig! Men bom, så skjer det igjen! Hvis du trodde det kleine og latterlige ved filmen var ferdig (ref. helikopterulykken) tar du jaggu meg feil. 

Mina: - Det er lenge siden jeg har sagt «Herregud» høyt og vridd meg i sete av en så dårlig avslutning på en film. Omg. 

Ronja: - Å herregud for en dårlig slutt! Jeg ble sittende igjen med følelsen av at det ikke vil bli så ille å vente ett år på «Fifty Shades Freed», som forresten har premiere på valentines day 2018. Det er mye jeg heller vil se i mellomtiden. Jeg kommer imidlertid til å se den igjen, alene med et glass vin. Terningkast 3! For mye var Hot, og mye var NOT. 

Mina: - Alt i alt blir du småkåt (nei, du glir ikke helt av setet, men nesten), nysgjerrig, inspirert og glad av filmen – for det hele er underholdende. Typisk Hollywood. Samtidig så ler du av scener du egentlig ikke skal le av. Du blir oppgitt av scener som ikke virker gjennomarbeidet, og som burde ha blitt jobbet med til de grader. Og du fortsetter å rynke på nesa av kleinheter som, dessverre, nok en gang oppstår. Likevel er det noe her som gir meg frysninger og gjør at jeg drar på smilebåndet. Vil jeg se den igjen? Selvfølgelig. Jeg elsker den sexy historien mellom Anastasia og Christian Grey – og går ut av kinosalen med ny inspirasjon til soverommet og et ønske om nytt, sexy undertøy. Terningkast 4!

Se traileren til «Fifty Shades Darker» nedenfor: 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer