Mina og meg

Klar for 70 dagers tur - med ni måneder gammel baby

Ferden går fra Oslo til Finnmark, og denne gangen har far og datter tatt med seg hele familien - på sykkel, seilbåt, kajakk og hest.

MINA OG MEG: Denne gangen er også mor og de to yngste barna med. Gjengen skal være på tur i 70 dager. Foto: Thomas Løberg
MINA OG MEG: Denne gangen er også mor og de to yngste barna med. Gjengen skal være på tur i 70 dager. Foto: Thomas Løberg Vis mer
Publisert

«Mina og meg» begynte i 2021, da Alexander Read tok med seg datteren Mina (5) på en 400 kilometer lang ekspedisjon på ski over Finnmarksvidda. TV-serien ble godt tatt imot av folket, og tidligere i år ble det gjensyn med gjengen, samt lillesøster Lilje (3) som la ut på en ny tur. Disse TV-seriene har resultert i to Gullruten-nominasjoner.

Denne uken la hele familien ut på tur, med pappa Alexander, mamma Kristin Victoria, Mina Floriana (7), Lilje Olava (4) og Rose Caspara (9 måneder). Turprosjektet har de valgt å kalle «Norge på snei» - og denne turen skal også bli til en ny TV-serie, kalt «Mina og meg med hele sirkuset». Det er Alexander som skal filme hele turen.

Gjennom 70 dager skal de komme seg fra hjemmet i Maridalen opp til Barentshavet i Finnmark. Familien starter med å krysse Oslomarka på sykkel før de seiler Oslofjorden, padler kano i innlandet i Tinn og Rjukan-området, og krysser Hardangervidda på hest. De skal vandre i Breheimen, oppleve Troms og Finnmark, før de sykler og telter hele veien opp til øst i Finnmark.

- Hele familien gleder seg til dette spennende familieeventyret. Ved å dra Norge på snei, blir vi kjent med oss selv, hverandre, unike opplevelser og naturen på vår ferd. Vi ser frem til 70 dager på tur for å skape turmagi og god TV for hele familien, sier Alexander i en pressemelding.

FAMILIEEVENTYR: Denne familien er litt i overkant glad i naturen. Foto: Thomas Løberg
FAMILIEEVENTYR: Denne familien er litt i overkant glad i naturen. Foto: Thomas Løberg Vis mer

Mye engasjement

Folk har vært veldig engasjert i forkant av turen, og Alexander har mottatt 1600 tips til reiserute via Instagram. Alexander legger ut poster selv underveis på turen så man kan se hvor de er og hva de driver med.

- Vi tar med et stort rosa flagg med påskriften «Norge på snei». Dersom du ser oss, er det bare koselig med et vennlig vink, sier han.

Familien skal ikke overnatte på hotell eller lignende – kun i telt. Og det med en baby på ni måneder!

Endelig premieredato for «Mina og meg med hele sirkuset», som skal vises på Altibox, er ikke fastsatt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer