Dokumentarserie

Knutby-saken blir tv-serie

Krimsaken fra sektmiljøet i Knutby skal rulles opp i ny dokumentarserie på HBO.

PASTOREN INGEN GLEMMER: Norskfødte Helge Fossmo var pastor i frikirkemenigheten i Knutby, og ble dømt til livsvarig fengsel i 2004. Nå blir saken hentet opp igjen, i ny dokumentarserie på HBO. FOTO: NTB Scanpix
PASTOREN INGEN GLEMMER: Norskfødte Helge Fossmo var pastor i frikirkemenigheten i Knutby, og ble dømt til livsvarig fengsel i 2004. Nå blir saken hentet opp igjen, i ny dokumentarserie på HBO. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du husker kanskje Knutby-saken? Saken som bærer navn etter det lille tettstedet utenfor Uppsala, der det viste seg at et frikirkelig miljø hadde gått helt av skaftet, og der gjerningsmannen, den opprinnelige norske Helge Fossmo, ble dømt til livstid i fengsel for medvirkning til drap i 2004?

Ifølge dommen manipulerte han barnepiken Sara Svensson til å drepe kona si og begge ble også dømt for drapsforsøk på Daniel Linde, også et medlem av sekten og mannen til en av Fossmos elskerinner. Sakens kompleksitet, menighetens mange uhyrlige aktiviteter og ikke minst det faktum at sex og utroskap så ut til å være blant kjernekonfliktene, gjorde at saken fikk stor mediedekning både i Norge og Sverige.

Og antakelig fascinerer saken fortsatt, for nå skal Knutby-saken rulles opp som dokumentarserie på HBO, melder svenske Expressen.

- Det stemmer at HBO Europe er i gang med å utvikle en dokumentarserie om Knutby, som skal gjøres av journalistene Anton Berg og Martin Johnson, svarer presseansvarlig i HBO på mail til avisen, uten å komme med noen konkret dato for når det blir tilgjengelig for seerne.

De to journalistene lager podcasten «Spår» som gransker gamle krimsaker, og som minner om amerikanske «Serial».

For de som syns «Nordic Noir» fra virkeligheten er noe å fordype seg i nå på lyse sommerkvelder, er den svenske dokumentarserien om den såkalte «Arboga-kvinnen» tilgjengelig på NRK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer