Etter noen tøffe uker på Setnesmoen leir var det til slutt de fire aspirantene Marius Skjelbæk (31), Rikke Isaksen (27), Emilie «Voe» Nereng (26) og Emilie Enger Mehl (28) som kapret hederstittelen som kompanijeger og med det sikret seg finaleplass.
Det ble en følelsesladet seremoni da de fire gjenværende deltakerne, som har holdt ut lengst i den tredje sesongen av tv-suksessen, fikk utdelt oransje beret av befalet – et symbol på at de er fullverdige kompanijegere.

Lene har gått ned 20 kilo med omstridt medisin
Lørdag var det duket for finale i TV 2-suksessen med et knippe kjendiser som prøver seg som rekrutter under Dag Otto Lauritzens militærregime.
Etter å ha trent på fallskjermhopp på bakkeplan, ble kompanijegerne sendt ut av et småfly fulle av nerver én etter én. Videre fulgte et oppdrag der de skulle bevege seg til fots inn i «fiendens» territorium og hente ut oberstens koffert som hadde havnet i fiendens besittelse.
Det neste oppdraget som sto for tur i finalen var å navigere seg frem til mål individuelt – ikke uten hindringer på veien.

Emilie Anker Stordalen om «Kompani Lauritzen»: - En personlig seier for meg
En sterk lagspiller
Dersom du ikke ønsker å vite hvem som gikk av med seieren, bør du ikke lese videre.
Personen som etter et tøft finaleoppdrag først nådde mål, har imponert stort gjennom hele sesongen. I siste tilbakemelding fra befalet, fikk hun høre at hun blant annet var en sterk lagspiller.
Men at hun klarer seg solid på egen hånd, er det heller ingen tvil om.
Justisminister Emilie Enger Mehl kunne nærmest tusle over målstreken til stor jubel fra de tidligere kompanirekruttene som ventet spent på vinneren.
– Jeg må bare få igjen pusten, er det første 28-åringen klarer å si etter den seige motbakken opp til målstreken når seieren er sikret, mens kompaniet klemmer og gratulerer henne.

- Jeg sliter med trøstespising i kjipe perioder
Trodde hun var den eneste som ble tatt av fienden
Hun forteller til KK at fokuset hennes var å løse hver etappe raskest mulig og komme seg videre. Hun lot seg ikke stresse ved å sammenligne seg med de andre.
– Jeg visste at jeg var først da vi kom til elva, men trodde det røk da jeg ble tatt til fange, sier hun til KK.
Mehl visste nemlig ikke på det tidspunktet hun ble tatt til fange at de andre kompanijegerne også ble tatt og dermed mistet tilsvarende med tid. Å bli tatt til fange stresset ikke 28-åringen, og hun løste hindringen eksemplarisk. Derfra var det bare å navigere seg inn til mål.
– Det var et rørende øyeblikk å se hele laget stå der. Det har vært et fantastisk samhold, og uten å bygge opp hverandre er man ingenting. Det føltes bra at damene leverte så sterkt, og jeg er stolt av oss alle 14, sier hun.
Nereng og Isaksen gikk inn til mål som nummer to og tre, mens Skjelbæk slet med navigasjonen og fullførte ikke oppdraget, og havnet dermed på en – likevel sterk – fjerdeplass.

Om mensen under 'Kompani Lauritzen': - Befalet tok ingen hensyn!

– Må spille hverandre gode
– Kompani Lauritzen har gitt meg veldig mye. Hele produksjonen er en fantastisk gjeng med mennesker både foran og bak kamera, fortalte Mehl da KK møtte hun i Justis- og beredskapsdepartementet tidligere denne våren.
Noe av det viktigste hun lærte av deltakelsen, er noe hun har tatt med seg videre inn i jobben som justisminister:
– Noe av det viktigste der inne var samholdet, og du klarer ingenting alene. Man er ikke noe bedre enn de man har rundt seg, man er avhengig av å støtte hverandre og spille hverandre gode.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

- Mange vil kanskje synes at dét er ukomfortabelt

- Jeg tenkte «hva i all verden gjør jeg nå?»

Savnet etter kjæreste og barn ble for stort
