Vera Micaelsen

- Kona, barna og jeg prøvde å lete etter det morsomme i livet, også mot slutten

Den nye NRK-serien «Etterglød» har sterke paralleller til regissør Atle Knudsen og avdøde Vera Micaelsens private kjærlighetshistorie.

VERA MICAELSEN: Regissør Atle Knudsen har laget en fiktiv serie, som har sterke paralleller til han og hans avdøde kones kjærlighetshistorie. Skribenten Vera Michalsen gikk bort høsten 2018. FOTO: Privat // Instagram
VERA MICAELSEN: Regissør Atle Knudsen har laget en fiktiv serie, som har sterke paralleller til han og hans avdøde kones kjærlighetshistorie. Skribenten Vera Michalsen gikk bort høsten 2018. FOTO: Privat // Instagram Vis mer
Publisert

Høsten 2018 døde den populære programlederen og skribenten Vera Micaelsen som følge av livmorhalskreft med spredning.

Hun ble 43 år gammel, og etterlot seg ektemannen Atle Knudsen (51) og tre døtre.

Nå er regissør-ektemannen, som står bak fjorårets julekalendersuksessen Kristiania magiske tivolitheater på NRK, aktuell med dramaserien Etterglød på samme kanal.

I dramaserien, som har premiere til høsten, tar vi del i karakteren Esthers 40-årsfeiring - som ikke helt går som planlagt når familien ved en tilfeldighet får vite at hun har uhelbredelig kreft.

Voldsomt å jobbe med noe som var så nært

En serie som Atle Knudsen forteller til KK at er basert på hans egne erfaringer, som en del av et kjærlighetsforhold der den ene har fått påvist kreft, men som likevel står som en uavhengig historie.

- Min kone gikk gjennom kreftbehandling, og til slutt døde hun av det. I serien viser vi hele dette pakkeforløpet, som man går gjennom når man får påvist kreft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.