Elvis Presleys kvinner:

Kona til Elvis: - Misbruket hans ble skumlere og skumlere

Elvis ekskone, datter og barnebarn rørt til tårer over filmatiseringen av rockekongens liv.

IKON: Elvis Presley var en banebryter da han slo igjennom med 50- og 60-tallsrock. Selv i dag er det ingen som ikke vet hvem «Kongen av rock» er og nå er filmen om livet hans kommet. FOTO: NTB
IKON: Elvis Presley var en banebryter da han slo igjennom med 50- og 60-tallsrock. Selv i dag er det ingen som ikke vet hvem «Kongen av rock» er og nå er filmen om livet hans kommet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Lisa Marie Presley (54), Riley Keough (33) og Pricilla Presley (77) åpner opp om følelsene sine rundt Baz Luhrmanns filmatisering av Elvis. Det kommer frem i en artikkel av People.

Under en forhåndsvisning, var mor og datter tilstede og hadde følgende å si om filmen hvor Austin Butler (30) spiller rollen som Elvis Presley: Lisa Maries far og Riley Keoughs bestefar.

- Det var en skikkelig emosjonell opplevelse, på en god måte, sa Lisa Maria.

Rørt til tårer

På slutten av 50-tallet slo en ung Elvis Presley igjennom og ble unge amerikaneres symbol på ungdomsoppgjør. Med en tøffere musikk og - sett i lys av den tiden- ganske ville sceneopptredener slo han igjennom.

I 60-årene spilte han i mange musikkfilmer og ble inventar i Las Vegas underholdningsverden.

Med en såpass eksplosiv karriere, ikoniske sceneantrekk og en brå og tragisk død, er det nesten rart at det ikke er laget noen storslått spillefilm før. Men nå er den altså her. Filmen med samme navn som den portretterer, hadde premiere 24. juni og samlet sett ligger den på rundt terningkast fire hos kritikerene.

Men fra Elvis Presleys familie har filmen høstet lovprisninger og rørte tårer.

- Fem minutter inn i filmen, gråt både jeg og Riley, sa Lisa Marie.
Skuespiller og filmskaper Rilay Keough la til at det var en intens opplevelse og at filmen utmerket seg som eksepsjonell.

NYBAKTE FORELDRE: Elvis og Pricilla Presley sammen med sin nyfødte og eneste datter, Lisa Marie Presley i 1968. FOTO: NTB.
NYBAKTE FORELDRE: Elvis og Pricilla Presley sammen med sin nyfødte og eneste datter, Lisa Marie Presley i 1968. FOTO: NTB. Vis mer

Noen dager før deres uttalelser, hadde Pricilla Presley, som var gift med ikonet mellom 1967 og 1973 også uttalt seg om filmen i et intervju.

LES OGSÅ: Slik fant Priscilla Presley ut om eksmannen Elvis Presleys død

77-åringen stilte da opp sammen med Olivia DeJonge, som spiller henne i Elvis, for å snakke om hvordan det var så se livet sitt utfolde seg på lerretet.

- Jeg sitter og ser på filmen mens jeg tenker: Gud jeg skulle ønske han kunne sett dette. Det var perfeksjon.

SPILLER KONA TIL ELVIS: Priscilla Presley og Olivia DeJonge under filmfestivalen i Cannes i mai. DeJonge har rollen som Pricilla i filmen om Elvis Presleys liv. FOTO: NTB.
SPILLER KONA TIL ELVIS: Priscilla Presley og Olivia DeJonge under filmfestivalen i Cannes i mai. DeJonge har rollen som Pricilla i filmen om Elvis Presleys liv. FOTO: NTB. Vis mer

Skumlere og skumlere

Pricilla Presley og Olivia DeJonge snakket om en scene i filmen der Pricilla ber Elvis om å oppsøke hjelp for hans pille-avhengighet. Dette, sa Pricilla, at brakte frem minner for henne.

- Det ble skumlere og skumlere etterhvert som tiden gikk og han var rebelsk, husker hun.

Det er en kjensgjerning at Elvis slet med rusavhengighet. Ifølge Store Norske Leksikon (SNL) fikk han utover i 1970-årene stadig større personlige problemer. Den en gang så slanke musikeren gikk opp veldig opp i vekt og høsten 1973 ble han lagt inn på sykehus for helseplager relatert til de reseptbelagte pillene han misbrukte.

På morgenen den 16. august 1977 døde Presley av hjertesvikt, bare 42 år gammel. Det ble senere fastslått at hans død også var relatert til misbruk av medikamenter.

«Elvis ville elsket den»

Med et så komplekst liv, kan det ikke bare ha vært lett å skulle spille Elvis. 30 år gamle Austin Butler fikk rollen og han har sagt at de to siste årene har han så og si levd i rollen som Elvis. Han ble til og med beskyldt for å legge om stemmen sin permanent.

- Jeg ble besatt. Jeg brøt opp livet hans i tidsperioder slik at jeg kunne høre forskjellene i hvordan stemmen hans forandret seg gjennom årenes løp. Jeg brukte to år på å studere og forsøkte å finne hans menneskelighet så godt jeg kunne, sa Butler under et besøk på The Tonight Show tidligere denne måneden.

DEDIKERT: I to år har Austin Butler jobbet med rollen sin som Elvis. Så hardt at han har blitt beskyldt for å legge om stemmen sin permanent. FOTO: NTB.
DEDIKERT: I to år har Austin Butler jobbet med rollen sin som Elvis. Så hardt at han har blitt beskyldt for å legge om stemmen sin permanent. FOTO: NTB. Vis mer

Og alt arbeidet hans har gitt resultater:

- Austin var bare utrolig. Mens jeg så filmen, tenkte jeg faktisk: Wow dette er en film som Elvis virkelig ville elsket. Den viser hvem han var, hva som drev han og hva drømmene hans var.

Det sa Pricilla om Austin Butlers skuespiller-prestasjoner. Hun sa også at det hadde vært merkelig at noen skulle spille henne, men at hun var glad for at rollen gikk til Olivia DeJonge, som gjorde en så god jobb.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer