Kong Harald:

Kong Harald har fått korona

- Kong Harald har etter hva Slottet sier bare lettere symptomet, og vi må krysse fingrene for at det forblir slik, sier kongehusekspert.

SMITTET: Kong Harald har fått korona. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige Hoff / NTB
SMITTET: Kong Harald har fått korona. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige Hoff / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag melder Kongehuset at kong Harald (85) har fått korona. Ifølge kongehuset har kongen lettere symptomer og vil de neste dagene være sykemeldt.

Videre kommer det frem at kronprins Haakon vil overta kongens konstitusjonelle oppgaver.

- Kong Harald har etter hva Slottet sier bare lettere symptomet, og vi må krysse fingrene for at det forblir slik, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

- Alder har jo vært en risikofaktor, men heldigvis er kongen fullvaksinert, fortsetter hun.

Vagle påpeker videre at Harald for øvrig er en av svært mange monarker som har testet positivt på covid de siste månedene. Blant andre 95 år gamle dronning Elizabeth var nylig smittet.

Kong Harald skal etter planen reise til London allerede neste uke, hvor han og dronning Sonja skal være til stede ved en minnegudstjeneste for prins Philip, som gikk bort i fjor.

Om dette nå blir avlyst eller ei, vites ikke. Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, opplyser til Se og Hør at de foreløpig ikke kan si noe om dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer