Litago:

Kopier av dette supernorske produktet dukket plutselig opp i London

–Jeg har nettopp vært på Camden Market, og fant mine nye favorittsokker. Litago-kyrne?

LITAGO: Norske Kristianne Engelbrektson fikk et nostalgisk - og uventet - gjensyn med Litago-kyrene på marked i London. FOTO: Skjermdump TikTok @kristianne
LITAGO: Norske Kristianne Engelbrektson fikk et nostalgisk - og uventet - gjensyn med Litago-kyrene på marked i London. FOTO: Skjermdump TikTok @kristianne Vis mer
Publisert

Det ser ut til at flere merkevarer sliter med kopiering om dagen. Verden er tross alt stor, og produksjonen går hurtig. Helt nylig gikk for eksempel designeren bak norske Pearl.Octopussy hardt ut mot Mangos rekke smykker som kan forveksles med hennes egne.

Flere kopitilfeller forblir nok uoppdaget – mens andre kopier oppdages ved en ren tilfeldighet.

Som da norske Kristianne Engelbrektson kom over noen sokker på marked i London – med et design som uten tvil var både kjent og kjært.

PAPPVIN: Er du i tvil om den åpnede pappvinen du har i kjøleskapet eller på benken fortsatt kan drikkes? Her får du svaret! Video: Berit B. Njarga / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

– Fascinerende å se

I en TikTok-video, viser 24-åringen som bor i London for å studere, fram sokkene hun kom over midt på Camden Market i London. Der er Litago-kua avbildet og det er ingen tvil om det!

VG omtalte saken først her hjemme, og har også hentet bekreftelse fra Tine på at ja, dette er Litago-kyrne.

Engelbrektson gjør selv en god jobb i å vise frem detaljene i videoen:

På denne her står det «sjoko-la-de-bli-deg-og-meg», ler hun.

Og på denne står det «I love y... ordbærmelk»!

Med andre ord, er det mer enn bare kuene som er norske på disse sokkene.

Til VG, kan Tine fortelle at disse sokkene faktisk er brukt til Tine-premier tidligere, og dette i flere versjoner.

– Nå har vi grublet på hvordan våre Litago-sokker har endt opp til salgs på Camden High Street i London, sier Steffen Aabel, produktansvarlig for Litago i Tine.

Det ser absolutt ut som om det er snakk om ulovlig kopiering.

– Det er fascinerende å se at dette nydelige designet har funnet veien til en europeisk metropol. Likevel må vi nok meddele at dette er en kopi av vår unike Litago-sokk, bekrefter Abel.

– Samtidig er vi utrolig stolte av at merkevaren Litago er så sterk at vi møter de samme utfordringene som Gucci og Prada, kan han legge til.

@kristiannne litago i london??? btw va ikkje camden market, men var i camden lol #litago #sjokomelk #jordbærmelk #tine #foryou #fordeg #coolsocks ♬ original sound - kristianne
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer