Lisa Marie Presley

Krangel om Lisa Maries arv

Priscilla Presley med oppsiktsvekkende påstand om datterens testament, som setter henne selv til side.

LISA MARIE PRESLEY: Ifølge flere medier skal Priscilla Presley ha krevd en endring i testamentet som styrer arven etter eksmannen Elvis, ugyldig. Her fra 2010, samme år som testamentet gjorde Priscilla til bestyrer. Seks år senere skal datteren han gjort en endring som fjernet moren. FOTO: Tim Sloan/Getty/NTB
LISA MARIE PRESLEY: Ifølge flere medier skal Priscilla Presley ha krevd en endring i testamentet som styrer arven etter eksmannen Elvis, ugyldig. Her fra 2010, samme år som testamentet gjorde Priscilla til bestyrer. Seks år senere skal datteren han gjort en endring som fjernet moren. FOTO: Tim Sloan/Getty/NTB Vis mer
Publisert

I januar 2023 kom den triste nyheten om at Lisa Marie Presley var død, 54 år gammel. Lisa Marie var eneste barn til rockekongen Elvis Presley, som han fikk med sin daværende kone Priscilla.

Med sin slående likhet med faren, ble Lisa Marie raskt et yndet fotoobjekt. Hun var bare ni år da faren døde, og som datter av en av verdens største stjerner har hun levd et liv med både topper og bunner.

LYKKE: Lisa Marie Presley på sitt aller første bilde, sammen med mamma Priscilla og pappa Elvis, den 5. februar 1968. FOTO: AP/Perry Aycock/NTB
LYKKE: Lisa Marie Presley på sitt aller første bilde, sammen med mamma Priscilla og pappa Elvis, den 5. februar 1968. FOTO: AP/Perry Aycock/NTB Vis mer

Gift med Michael jackson

Hun var gift fire ganger og i sitt første ekteskap med Danny Keough fikk hun datteren Riley og sønnen Benjamin. Hun var siden gift med Michael Jackson fra 1994 til 1996, og hennes tredje ekteskap, med skuespiller Nicolas Cage, varte i 108 dager. I 2006 giftet hun seg med musiker Michael Lockwood, og sammen fikk de tvillingene Harper Vivienne Ann og Finley Aaron Love. Paret skilte seg i 2016.

Før hun døde rakk Lisa Marie å få oppleve premieren på filmen Elvis, et storslagent portrett av rockekongens liv i regi av Baz Luhrmann, og det var en begeistret Lisa Marie som sammen med døtrene og moren Priscilla overvar premieren.

PÅ PREMIERE: Lisa Marie Presley på premiere av filmen «Elvis», sammen med sin mor Priscilla og barna. Fra venstre: Harper Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough og Finley Lockwood. FOTO: © OConnor/AFF/NTB.
PÅ PREMIERE: Lisa Marie Presley på premiere av filmen «Elvis», sammen med sin mor Priscilla og barna. Fra venstre: Harper Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough og Finley Lockwood. FOTO: © OConnor/AFF/NTB. Vis mer

Rusproblemer

Lisa Marie døde på sykehuset, etter å først ha fått hjertestans i huset hjemme i Calabasas. Hun hadde lenge slitt med rus, og videoer av henne der hun snakker usammenhengende hadde verserte en stund før hun døde.

Hun ble stedt til hvile på Graceland i Memphis, ved siden av sønnen sin Benjamin, og på samme gravlund som faren og besteforeldrene.

I begravelsen leste Priscilla opp et brev fra en av Lisa Maries døtre, som i rørende ordelag beskrev en mor som hadde hatt sine problemer, og som kanskje aldri kom seg over tapet av sønnen Benjamin, som tok livet sitt i 2020.

SISTE HVILE: Fansen strømmet til for å hedre Lisa Maries minne etter hennes død i januar 2023. Hun ble begravet ved siden av sin sønn Benjamin, som døde i 2020. FOTO: REUTERS/Nikki Boertma/NTB
SISTE HVILE: Fansen strømmet til for å hedre Lisa Maries minne etter hennes død i januar 2023. Hun ble begravet ved siden av sin sønn Benjamin, som døde i 2020. FOTO: REUTERS/Nikki Boertma/NTB Vis mer

Moren fjernet fra viktig rolle

Musikken til Elvis lever i beste velgående, gjennom Elvis Enterprises. Graceland er i tillegg et valfartssted for fansen, noe som gir inntekter. Det er med andre ord mye som står på spill, når rockekongens enearving Lisa Marie Presley nå har gått bort.

Og en knapp uke etter begravelsen skriver flere nettsteder, blant annet Dailymail og TMZ at krangelen er i gang om arven. Priscilla Presley skal ha sendt inn juridiske dokumenter der hun ber en dommer om å sette til side et tillegg til testamentet som styrer arven etter Elvis. I testamentets oppsett fra 2010 var Priscilla utnevnt til bestyrer sammen med tidligere samarbeidspartner Barry Siegel, men ifølge TMZ skal Priscilla ha oppdaget et tillegg fra 2016, som fjerner både henne og Siegel som bestyrere, og setter inn Lisa Maries barn Riley og Benjamin Keough.

FAMILIE: Lisa Marie Presley, med de to eldste barna Riley og Benjamin Keough, under feiringen av Elvis 75-årsdag i 2010. FOTO: REUTERS/Nikki Boertman/NTB.
FAMILIE: Lisa Marie Presley, med de to eldste barna Riley og Benjamin Keough, under feiringen av Elvis 75-årsdag i 2010. FOTO: REUTERS/Nikki Boertman/NTB. Vis mer

I de innsendte dokumentene stiller Priscilla spørsmål ved om tillegget kan være en forfalskning. Hun hevder tillegget aldri ble levert til henne, og mener datoen er mistenkelig. Hun påpeker at navnet Priscilla er skrevet feil og mener Lisa Maries signatur skiller seg fra hennes vanlige. Tillegget skal heller ikke ha vært undertegnet med vitner tilstede, og ikke blitt tinglyst. Siden Lisa Maries sønn er død, vil tillegget gjøre Lisa Maries eldste datter Riley til eneste bestyrer.

Arvet Graceland

Arven etter Elvis, som forvaltes gjennom Elvis Enterprises, har vært preget av opp og nedturer. I 2005 fikk Lisa Marie økonomiske problemer, og hevdet selv det skrev seg fra å ha solgt 85 prosent av The Elvis Presley Estate til et underholdningsselskap, ifølge L.A.Times. Lisa Marie har hele tiden eid Graceland, herskapshuset Elvis bygde i hjemstaten Memphis, og har inntekter derfra. Etter Lisa Maries død ble det kjent at det er døtrene hennes som arver Graceland.

MINNESTUND: Priscilla Presley holdt tale for datteren på Graceland Mansion i Memphis, den 22. january 2023. FOTO: REUTERS/Nikki Boertman/NTB
MINNESTUND: Priscilla Presley holdt tale for datteren på Graceland Mansion i Memphis, den 22. january 2023. FOTO: REUTERS/Nikki Boertman/NTB Vis mer

Priscilla går nå altså rettens vei for å få den aktuelle endringen i testamentet erklært ugyldig. Og uenigheten om endringen skal ifølge TMZ ha satt Priscilla i en vanskelig situasjon med barnebarnet.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer