Kristin Gjelsvik:

Kristin Gjelsvik raser mot ryktene: - Ganske forbanna!

Influenseren tar et oppgjør.

KRISTIN GJELSVIK: Kristin Gjelsvik fikk et uhyggelig møte da hun kom hjem fra ferie. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet
KRISTIN GJELSVIK: Kristin Gjelsvik fikk et uhyggelig møte da hun kom hjem fra ferie. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Appen Jodel har over flere år vært svært omdiskutert. Appen tillater folk å dele innlegg anonymt, hvorpå flere kan diskutere saken. Det har flere ganger blitt tatt grep mot sladresider om kjendiser inne på appen.

Det dukker likevel stadig flere forumer opp, der rykter spres som ild i tørt gress. Blant dem som har blitt offer for grov ryktespredning og diskusjon er influenser Kristin Gjelsvik (36).

Nå ser hun seg nødt til å si fra, etter at grove anklager den siste tida har sirkulert inne på appen.

Kritisk til Spleis

Tidligere i sommer gjentok Gjelsvik et initiativ hun tidligere har gjort, der hun samler inn penger via Spleis og deler ut til vanskeligstilte familier, slik at de kan få en litt enklere sommer økonomisk.

I år kom det inn over 650 000 kroner, som Gjelsvik skal ha fordelt på 270 familier.

Flere har imidlertid bitt seg merke i at pengene gikk inn på influenserens private konto. På Jodel spekuleres det blant annet rundt om at Gjelsvik har tatt penger til seg selv, at hun har brukt dem til å finansiere egen ferie.

Flere drar også opp Gjelsviks økonomiske fortid, der hun endte opp i konkurs, og mener at det derfor er riktig å være kritisk til hennes håndtering av en halv million kroner.

Lei seg

Nylig tok Gjelsvik til Instagrams historiefunksjon. Der deler hun skjermbilder fra appen, med kommentarer som:

«Jeg synes spleisen din som går rett inn på kontoen din, ikke er heldig KG (Kristin Gjelsvik, red. anm.) Det må jeg få lov til å mene uten at det er mobbing. Det er noe du kan fikse enkelt, sånn som de fleste andre innsamlinger er», og:

Foto: Skjermbilde fra Jodel
Foto: Skjermbilde fra Jodel Vis mer

«Hun har vel strengt tatt ingen god historikk mtp. penger. Da hun drev butikk brukte hun jo massevis av selskapets penger på seg selv», hevder en annen.

Foto: Skjermbilde fra Jodel
Foto: Skjermbilde fra Jodel Vis mer

Dette er anklager Gjelsvik ikke finner seg i:

«Jeg lovet meg selv for lenge siden å ikke skjekke den grusomme appen der. Fy faen for et sted! Men nå klarte jeg ikke dy meg... Nå er jeg både lei meg, rystet og ganske forbanna», skriver Gjelsvik på Instagram.

Se og Hør har lest samtlige av kommentarene Gjelsvik sikter til på Jodel. Flere har blitt slettet etter at hun delte på Instagram.

- Usannheter

Videre skriver hun at hun synes det er «direkte skummelt» hva folk får seg til å skrive. Gjelsvik prøver å ikke bry seg, men når det handler om Spleis-prosjektet føler hun for å snakke.

«Når folk stiller spørsmålstegn ved mine intensjoner rundt Spleis, at det spres usannheter om hva disse pengene faktisk går til, og at jeg nærmest blir fremstilt som en kriminell, da har jeg behov for å si ifra», skriver hun.

Influenseren skriver at hun har full forståelse for at noen kan stille seg kritisk til at pengene går inn på privat konto, men at det «dessverre er sånn det er når man oppretter en Spleis».

«Det jeg derimot ikke kan forstå, er at såpass mange oppriktig tror at jeg tar pengene i egen lomme, og at Spleis har finansiert ferien min! Det er så sjukt at folk sprer sånne rykter, at jeg har ikke ord. Hadde ikke pengene gått til formålet som lovet, hadde jeg blitt cancelled for alltid, og kanskje til og med havnet i fengsel for alt jeg vet».

Gjelsvik forsikrer om at alt er gjort på ordentlig måte og at alt er dokumenterbart. Hun har også delt skjermbilder av en rekke utbetalinger på Instagram.

Vi har ikke lyktes i å få kommentar fra Kristin Gjelsvik.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer