Kronprins Haakon:

Kronprinsen får internasjonal oppmerksomhet

«Oppsiktsvekkende», skriver dansk avis.

KRONPRINS HAAKON: Kronprins Haakon får oppmerksomhet etter uttalelser i forbindelse med 50-årsdagen. Foto: Lise Åserud / NTB
KRONPRINS HAAKON: Kronprins Haakon får oppmerksomhet etter uttalelser i forbindelse med 50-årsdagen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

I år fyller både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit 50 år. Først ut til å fylle år var kronprinsen, som hadde bursdag torsdag forrige uke.

I den anledning ga Haakon flere intervjuer, deriblant til NTB og NRK. En uke etter at intervjuene ble publisert, får særlig sistnevnte stor oppmerksomhet.

Kronprins Haakons uttalelser til rikskanalen skaper nemlig flere overskrifter utenfor de norske landegrensene.

Vekker oppsikt

Danske B.T er blant mediene som har omtalt intervjuet, der kronprinsen blant annet snakker om både fremtiden som konge og lidenskapen for surfing - som han også deler med datteren prinsesse Ingrid Alexandra (19).

«Den norske kronprinsen overrasker», skriver avisen, og sikter til følgende uttalelse:

- Jeg får ofte spørsmål om hva jeg hadde gjort hvis jeg ikke var kronprins. Da hadde jeg vært proff surfer på World Tour. Kanskje eks-proff forresten, for nå er jeg jo snart 50, sa kronprinsen til NRK.

B.T omtaler valget som «oppsiktsvekkende».

Flere danske medier har omtalt det nevnte intervjuet. Også Billedbladet henger seg opp i den ferske 50-åringens uttalelser - nærmere bestemt det han sier om kronprinsesse Mette-Marit.

Bladet kaller kronprinsens ord «en kjærlighetserklæring».

- Hun er et utrolig viktig menneske i livet mitt. Vi går jo sammen og har gjort det nesten halve livet. Jeg er utrolig heldig som har henne på laget. Og jeg synes at på vårt beste så er vi et ganske godt team, rett og slett, sa kronprinsen om kona til NRK.

Ikke i tvil

At kronprins Haakon er populær også utenfor Norge, er ingen godt bevart hemmelighet. I anledning 50-årsdagen slo Se og Hør av en prat med den danske kongehuseksperten Ulrik Ulriksen, som mener at Haakon virker som en «mann i balanse og en person som er rimelig åpen for omverdenen».

- Jeg er ikke i et splitt sekund i tvil om at kronprins Haakon blir en konge Norge kan være stolt av, sa han til Se og Hør, og fortsatte:

- Han har en lang rekke kvaliteter, som er viktige som et kongelig overhode. Så virker han fremfor alt som et gjennomgodt menneske, som har overskudd til alle mennesker. Det er gull verdt for en konge.

Ulriksen mener at kronprinsens forelskelse i Mette-Marit er det som har skapt mest oppstyr opp gjennom hans liv, men synes at han håndterte situasjonen godt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer