Kronprinsesse Mary:

Kronprinsesse Mary hylles - og kritiseres - for sin svært personlige fødselsdagstale til ektemannen

- Det er tusenvis av ord, vendinger og tanker, som du og jeg kan si i en tale, men som hun ikke kan si, fordi hun skal beskytte den kongelige aura, forklarer ekspert.

KRONPRINSESSE MARY: Den danske kronprinsessen holdt en svært nær og personlig tale under feiringen av ektemannen kronprins Frederiks 50-årsdag i slutten av mai. Den er blitt en snakkis på sosiale medier og i dansk presse. FOTO: NTB Scanpix
KRONPRINSESSE MARY: Den danske kronprinsessen holdt en svært nær og personlig tale under feiringen av ektemannen kronprins Frederiks 50-årsdag i slutten av mai. Den er blitt en snakkis på sosiale medier og i dansk presse. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 26. mai 2018 feiret den danske kongefamilien, medlemmer fra de øvrige kongehusene, og ikke minst det danske folk, kronprins Frederiks 50-årsdag.

I anledning fødselsdagen ble det avholdt gallamiddag på Christiansborg slott for jubilanten og hans 360 gjester, og som seg hør og bør under en slik markering ble det selvfølgelig også tid til taler. Det var kronprinsesse Marys (46) rørende tale til ektemannen som fikk mest oppmerksomhet, og ble raskt en «snakkis» på sosiale medier.

I talen beskriver firebarnsmoren hverdagen med kronprinsen, som hun giftet seg med i 2004, og blant tingene hun nevner er hans tørre humor (som han ler høyest av selv), at barna synes han er en dårlig taper og at han trives best i stramt sykkelantrekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer