Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Marys fotarbeide på dansegulvet fikk festen til å koke

Da dansen begynte var det ingen tvil om hvem som var festens dronning.

DANCING QUEEN: Da det var fest på Christiansborg slott høsten 2022 stjal kronprinsesse Mary showet på dansegulvet. FOTO: Skjermdump Instagram/@detdanskekongehus
DANCING QUEEN: Da det var fest på Christiansborg slott høsten 2022 stjal kronprinsesse Mary showet på dansegulvet. FOTO: Skjermdump Instagram/@detdanskekongehus Vis mer
Publisert

Da det danske kronprinsparet høsten 2022 inviterte til fest for for regjeringen, Folketinget og Europa-Parlamentet på Christiansborg slott, var det duket for dans rundt torvslaget.

Selskapsdansen Les Lanciers har i mange år været et fast innslag når det er fest i Kongehuset – og også denne kvelden gjorde man seg klar til latter og formasjoner ute på dansegulvet.

En halv time før midnatt, i beste Askepott-stil, spilte orkesteret opp, og kvadriljen på fem turer kunne sparkes i gang i Riddersalen.

Ikke snuble!

Kveldens vertskap var det danske kronprinsparet og prinsesse Benedikte, og snart ble dansegulvet fylt av fotside aftenkjoler som ved første øyekast synes umulige å danse i.

En av dem som trakterte dansen med imponerende presisjon, var kronprinsesse Mary. Hun var kledd i en fuksia kjole med slep, og mens flere gjester slet med å holde følge i den forrykende dansen, fløt Mary rundt med største selvfølgelighet, og så ikke ut til å snuble verken i slepet eller turene. Prinsessen hadde åpenbart stor glede og iver over dansen, og skiftet partner hyppig, som den enkleste ting i verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer