Begravelse kong Konstantin

Kronprinsesse Mette-Marit i sorg under begravelsen

Det norske kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise var blant de sørgende.

BEGRAVELSE KONG KONSTANTIN: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise på vei inn til begravelse i Athen. FOTO: NTB
BEGRAVELSE KONG KONSTANTIN: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise på vei inn til begravelse i Athen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kongelige fra alle de europeiske kongehus var samlet i Metropolis-katedralen i Athen, for å ta avskjed med ekskong Konstantin II av Hellas.

Han ble 82 år, og skal ifølge Det danske kongehus bli stedt til hvile ved siden av sine foreldre kong Paul, som var konge i Hellas fra 1947 til 1964, og mor Friederike av Hannover, ved slottet Tatoi utenfor Athen.

Ekskong Konstantin var gift med danske dronning Margrethes lillesøster Anne-Marie, og de giftet seg nettopp i Metropolis -katedralen for 59 år siden.

Det greske kongedømmet ble avskaffet ved en folkeavstemning i 1974, og den ekskongefamilien har siden det vært bosatt i både Roma og London.

Det norske kongehuset har en nær tilknytning til det danske og det tidligere greske kongedømmet, og naturlig nok er både kronprinsparet, Mette-Marit (49) og Haakon (49), og prinsesse Märtha Louise (51) til stede ved begravelsen.

Begravelsen var i gang klokken 11 norsk tid mandag formiddag.

Det var en tydelig beveget eksdronning Anne-Marie (76), som satt ved siden av sin sønn ekskronprins Pavlos (55), som igjen satt ved siden av sin kone Marie-Chantal (54) - sistnevnte er en svært nær venninne av kronprinsesse Mette-Marit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer