Kronprinsesse Mette-Marit:

Kronprinsessen er en av få kongelige som har valgt å kommentere #Metoo-kampanjen

- En viktig kampanje i vår tids likestillingskamp.

Kronprinsesse Mette-Marit: Kronprinsessen var på plass i New York for å dele ut Innovasjon Norges årlige Female Entrepreneur-prins. Den gikk til Grete Sønsteby (midten). Til høyre er Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth og til venstre står Generalkonsul Harriet Berg. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit: Kronprinsessen var på plass i New York for å dele ut Innovasjon Norges årlige Female Entrepreneur-prins. Den gikk til Grete Sønsteby (midten). Til høyre er Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth og til venstre står Generalkonsul Harriet Berg. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvelden før den internasjonale kvinnedagen samlet Innovasjon Norge gründere, investorer og ledere til utdeling av den årlige prisen Female Entrepreneur of the Year, og nytt av året var at prisutdelingen ble avholdt i New York.

Kronprinsesse Mette-Marit (44) hadde fått det ærefulle oppdraget med å dele ut prisen. De nominerte var Karoline Sjødal Olsen (25), medgründer og daglig leder av Blue Lice AS, Marit Linnebo Olderheim (46), gründer og daglig leder av Leap Learning og Grete Sønsteby (57), medgründer og daglig leder i N2 Agri. Det var sistnevne kvinnelige gründer som stakk av med den gjeve prisen.

Etter arrangementet, som ble avholdt i gründerkollektivet We Work Bryant Park, møtte en engasjert kronprinsesse pressen og hun fortalte blant annet at dette var en fin måte for henne å markere kvinnedagen på.

Et naturlig spørsmål fra pressen i denne settingen var hvorvidt kronprinsessen har gjort seg opp noen tanker om den mye omtalte #Metoo-bevegelsen, som siden høsten 2017 har engasjert kvinner verden over til å rette fokus mot seksuell krenking, maktmisbruk og likestillingsspørsmålet. Kampanjen kom i kjølvannet av voldtektsanklagene mot filmmogul Harvey Weinstein og maktmisbruket han har utøvd overfor sine kvinnelige ansatte over flere tiår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer