Kronprinsesse Mette-Marit:

Kronprinsessen lar seg provosere av at man oppdrar barn forskjellig ut ifra hvilket kjønn de har

- Det er hårreisende at det blir produsert leker som på bakgrunn av farge indikerer hvilket kjønn det er som ønsker å leke med de, sier kronprinsesse Mette-Marit til KK.

KRONPRINSESSE METTE-MARIT: På kvinnedagen deltok kronprinsesse Mette-Marit på et globalt kvinnearrangement i regi av Innovasjon Norge, UN Women og SAP. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
KRONPRINSESSE METTE-MARIT: På kvinnedagen deltok kronprinsesse Mette-Marit på et globalt kvinnearrangement i regi av Innovasjon Norge, UN Women og SAP. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprinsesse Mette-Marit (44) var til stede i New York da Innovasjon Norge, UN Women og SAP samlet 300 entreprenører, investorer og ledere for å diskutere barrierene og løsningene som kan sikre finansiell inkludering og økonomisk selvstendighet for kvinner i SAP sine lokaler i New York. Og det på selveste kvinnedagen.

Kronprinsessen åpnet arrangementet med en sterk og personlig tale der hun blant annet snakket om viktigheten med likestilling på alle nivåer, kommenterte #Metoo-kampanjen og delte en historie om sin mor, Marit Tjessem (80), som introduserte henne for entreprenørskap på 80-tallet.

Kronprinsessen stilte i en t-skjorte som er et designsamarbeid mellom designer Jenny Skavlan (31), skuespiller Ulrikke Falch (21), artist Astrid S. (21), livsstilsblogger Kristin Gjelsvik (30), skuespiller Iram Haq (42), håndballspiller Nora Mørk (26) - som har tatt et offentlig oppgjør med ulovlig spredning av personlige bilder- livsstilsblogger Malin Nesvoll (28) og «De skamløse jentene» Nancy Herz (21) og Sofia Nesrine Srour (24). T-skjortene er laget i samarbeid med gjenbruksplattformen Tise, og er del av en bærekraftig kolleksjon som skal fremme og spre bevissthet om likestilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer