Kronprinsesse Victoria:

Kronprinsessens frisyre vekker nok en gang oppsikt

Tobarnsmoren stråler på nye jubileumsbilder.

KRONPRINSESSE VICTORIA: I anledning 10-årsjubileet er det blitt tatt nye fotogtrafier av kronprinsesseparet - og de har ikke gått ubemerket hen. FOTO: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna. VIDEO: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For 10 år siden, lørdag 19. juni, gikk en selvsikker og råflott kronprinsesse Victoria opp kirkegulvet i Storkyrkan i Stockholm.

Ved alteret ventet mannen hun skulle love evig troskap - sin tidligere personlige trener Daniel Westling.

VAKKERT PAR: Kronprinsesse Victoria stryker sin mann prins Daniel på kinnet under bryllupet i Storkyrkan 19. juni 2010. FOTO: Pontus Lundahl / SCANPIX
VAKKERT PAR: Kronprinsesse Victoria stryker sin mann prins Daniel på kinnet under bryllupet i Storkyrkan 19. juni 2010. FOTO: Pontus Lundahl / SCANPIX Vis mer

Kronprinsessen stilte i en fantastisk kreasjon av den svenske designeren Pär Engsheden, hadde håret oppsatt og bar den tradisjonsrike tiaraen hennes mor også var bar, da hun giftet seg med kong Carl Gustaf i 1976.

Originalt har tiaraen tilhørt keiserinne Joséphine, som fikk den i gave av sin mann Napoleon Bonaparte rundt 1809.

Ikke ofte vi ser tobarnsmoren med håret løst

Men nå, 10 år etter det storslåtte drømmebryllupet, kan kronprinsesse Victoria og prins Daniel feire et helt tiår som ektepar. I anledning jubileet er det blitt delt nye bilder av det flotte ekteparet - tatt i og ved Gustav III:s paviljong på Haga slott.

HAGA SLOTT: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel kan feire 10 år som mann og kone. FOTO: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna
HAGA SLOTT: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel kan feire 10 år som mann og kone. FOTO: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna Vis mer

Victoria og Daniel bor på Haga slott sammen med sine to barn prinsesse Estelle (8) og prins Oscar (4).

På de nye bildene bærer kronprinsessen det såkalte Prinsessan Sibyllas diadem, som ifølge Svensk Dam er et diadem hennes mor dronning Silvia bar dagen før hun giftet seg med kong Carl Gustaf i 1976.

VAKKER: Kronprinsesse Victoria - 10 år etter bryllupet. FOTO: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna
VAKKER: Kronprinsesse Victoria - 10 år etter bryllupet. FOTO: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna Vis mer

Hun er ikledd en nydelig pudderfarvet kjole fra Elie Saab, og i ørene har hun de samme smykkene som søsteren prinsesse Madeleine bar da hun giftet seg i 2013.

STERK KJÆRLIGHET: Kronprinsesseparet fotografert på Gustav III:s paviljong på Haga slott, i forbindelse med 10 års bryllupsdag. FOTO: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna
STERK KJÆRLIGHET: Kronprinsesseparet fotografert på Gustav III:s paviljong på Haga slott, i forbindelse med 10 års bryllupsdag. FOTO: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna Vis mer

Etter at bildene har gått sin seiersgang i skandinaviske medier og på sosiale medier, har ikke kommentarene latt vente på seg - og det er spesielt én ting folket er fascinert av: kronprinsessens utslåtte hår.

Det er nemlig ikke ofte vi ser den vakre tobarnsmoren med håret løst. Etter at hun ble eldre har hun valgt å gå for oppsatte frisyrer, og det er kun ved helt spesielle anledninger vi ser at håret hennes er utslått i offisiell sammenheng.

- Jeg vet at det var en spesiell gave til min farmor

Og kanskje syntes hun at det passet ekstra godt med utslått hår til akkurat dette familieklenodie, som betyr noe helt spesielt for henne.

- Jeg har spesielle følelser for akkurat Prinsessan Sibyllas diadem. Jeg vet at det var en spesiell gave til min farmor, og at hun satte veldig stor pris på det. «Åh, du bærer farmors diadem», kan jeg si til min søster når hun har det på seg. Det blir noe helt ekstra, sa kronprinsessen i en SVT-dokumentar om kongelige smykker, som ble sluppet i april.

I løpet av de 10 årene som kronprinsesse Victoria og prins Daniel har vært mann og kone, har de vist det svenske folket at de er et solid ektepar, som har en enorm kjærlighet og omsorg - både for sine egne barn, og for mennesker de møter på sin vei i royale settinger.

Vi gleder oss allerede til å se hva de neste 10 årene bringer for Victoria og Daniel!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer