Øyunn Krogh:

- Kropp er kropp

Influenseren uttaler seg etter puppesensur på «Gullruten»

ØYUNN KROGH: Øyunn Krogh er ikke fremmed for å by på seg selv. Foto: Se og Hør
ØYUNN KROGH: Øyunn Krogh er ikke fremmed for å by på seg selv. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert

Fredag forrige uke strømmet kjendisene til Grieghallen i Bergen, i anledning årets Gullruten-utdeling.

Der ble priser delt ut, rørende taler holdt, og ikke minst - pupper ble «flashet.»

Allerede før pridutdelingen startet - i introen - bidro nemlig influenser Øyunn Krogh (27) med sitt, og valgte å vise puppene. Dette gjorde hun i ekte «Paradise hotel»-stil, med sommerfugler over brystene.

- Jeg tenker at kvinner og menn skal få lov til å lage humor om kroppen på lik linje. Jeg skulle også ønske at TV 2 tok et tydelig standpunkt der, der de ikke sensurerte meg, uttalte hun til Se og Hørs reporter på stedet.

- Er du redd for at du skal få samme reaksjoner som forrige gang?

- Nei, det tar jeg med ro. Kropp er kropp.

GULLRUTEN: Øyunn Krogh dukket opp på Gullruten 2023 i Grieghallen i Bergen i egensydd kjole. Video: Klaus Fjellro. Reportere: Kine Falch / Jonas Hammer. Vis mer

Klagestorm

Det er nemlig ikke første gang Krogh skaper overskrifter for å vise frem brystene. Et lignende stunt utførte hun også da hun var blant deltakerne i kalenderserien «24-stjerners julekalender».

Under en episode var utfordringen kjendisene møtte å få en hel familie til å le - og dette skulle de klare på to minutter. En og en gikk de inn i rommet med målet om å «gjøre alle sammen gla'».

Det var her influenser 27-åringen bød på en noe oppsiktsvekkende metode for å få den utvalgte familien til å trekke på smilebåndet.

- Jeg har en drøy strategi. Utrolig drøy strategi. Jeg har skjønt at hvis du ikke har noen vitser så er det veldig smart å gå for kropp. Egentlig veldig billig triks, men jeg får gå for det, uttalte Krogh i programmet rett før det var hennes tur til å gå ut i ilden.

Familien fikk nemlig være vitne til at 27-åringen kledde av seg på overkroppen og sto toppløs foran både dem og TV-tittere. Videre spurte hun juryen om de «ville ha melk i kaffen», mens hun klemte på puppene.

Dette gikk ikke upåaktet hen, og kommunikasjonsansvarlig i NRK, Lene Mykjåland, opplyste til Se og Hør at de på daværende tidspunkt, hadde mottatt 34 klager etter at episode 12 av «24 stjerners julekalender» ble sendt på TV.

TV 2 svarer

Selv om Krogh fikk massiv kritikk for sitt puppestunt, er hun ikke bekymret for at noe lignende skal gjenta seg.

- Kropp er kropp. Men litt rart er det at det ikke skal mer til for å prege TV-året enn å gjøre akkurat det samme som mine mannlige kollegaer, sier hun.

Se og Hør har vært i kontakt med pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl som uttaler følgende;

- Prologen er satt sammen av referanser til mange TV-produksjoner. I dette tilfellet var det da referanse til NRKs julekalender som fikk mye oppmerksomhet da denne ble sendt, mikset med sommerfuglene som ble brukt til sladding på Paradise Hotel. Dette er kun ment som en humoristisk vri.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer