Leah Isadora Behn

- Kunne ønske du ennå var her, pappa!

Avdøde forfatter Ari Behns døtre med rørende meldinger, i anledning det som skulle ha vært farens 50-årsdag.

LEAH ISADORA BEHN: Ari Behn med mellomstedatter Leah Isadora i forkant av julegudstjeneste i Lommedalen kirke 1. juledag 2007. Nøyaktig 12 år senere valgte han å forlate livet. FOTO: Heiko Junge / NTB .
LEAH ISADORA BEHN: Ari Behn med mellomstedatter Leah Isadora i forkant av julegudstjeneste i Lommedalen kirke 1. juledag 2007. Nøyaktig 12 år senere valgte han å forlate livet. FOTO: Heiko Junge / NTB . Vis mer
Publisert

Fredag 30. september i år skulle forfatter Ari Behn ha feiret 50 år. Men han valgte å ta sitt eget liv 1. juledag 2019.

Ari Behn var tidligere gift med prinsesse Märtha Louise (51), som han fikk døtrene Maud (19), Leah (17) og Emma (14) sammen med.

Märtha og Ari valgte å skilles i 2017 etter 15 års ekteskap.

FAR OG DATTER: Mellomstedatter Leah hedret sin far på sosiale medier. FOTO: Skjermdump / @leah.behn / Instagram
FAR OG DATTER: Mellomstedatter Leah hedret sin far på sosiale medier. FOTO: Skjermdump / @leah.behn / Instagram Vis mer

Døtrene og mamma Märtha hyllet sin avdøde far og ektemann på 50-årsdagen, med rørende innlegg og vakre, private familiefotografier.

Mellomstedatter Leah delte flere bilder av seg selv med pappa Ari på Instastory. Til det ene bildet, som viser Leah og Ari på båttur, skriver 17-åringen at hun savner sin far:

«Gratulerer med dagen, pappa! Kunne ønske du enda var her».

Feiret med muffins og sang på graven

Også lillesøster Emma, som nylig fylte 14 år, hedret også sin far med en rørende melding på sosiale medier - og tilhørende private bilder av far og datter.

«Gratulerer med dagen, pappa. Håper du har hatt en fin 50-årsdag. Vi sees om ikke så altfor lenge».

LEK OG MORO: Yngstedatter Emma delte bilder og hyllest på Instagram. FOTO: Skjermdump / @emma.tallulah / Instagram
LEK OG MORO: Yngstedatter Emma delte bilder og hyllest på Instagram. FOTO: Skjermdump / @emma.tallulah / Instagram Vis mer

På kvelden, på det som skulle ha vært Aris 50-årsdag, dro Märtha og døtrene til Vår Frelsers gravlund i Oslo, for å feire med muffins og bursdagssang.

Märtha hyllet sin avdøde eksmann med et rørende, og svært personlig innlegg, som hun delte på Instagram. Her forteller hun om hvordan feiringen hadde blitt, med sang, dans og mye latter, om Ari fremdeles hadde levd.

Hun avslutter innlegget med å påpeke at Ari hadde vært stolt av sine tre døtre.

«Ville bare si at vi tenker på deg og at du hadde vært veldig stolt av barna våre, som du var det da du knuget dem inntil deg som bare du kunne».

Til KK har tidligere prinsesse Märtha og døtrene i Lommedalen, der eldstedatteren Maud åpnet opp om tapet av sin far. I 2020 ble hun kåret til Årets stemme av KK, for den vakre, modige og kloke talen hun holdt i sin fars begravelse i januar samme år.

– Det var veldig viktig for meg å si ha det til pappa, fordi jeg ikke fikk muligheten til det da han var i live, sa Maud til KK.

Hun har også funnet stor trøst i å kommunisere med sin avdøde far på et spirituelt nivå - som ved en vakker solnedgang eller når hun lager origamifugler.

– Det som er trist med sorg, er at man har så mye kjærlighet å gi til den personen som er gått bort, men så kan ikke de motta den lenger. Men han kan ta dem imot spirituelt, da, og det synes jeg er veldig fint, har Maud uttalt til KK.

Ari Behns familie har vært åpen om at han valgte å avslutte livet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer