La du merke til den rørende hyllesten Meghan ga avdøde prinsesse Diana på nytt babybilde?

Harry og Meghan delte sjarmerende babybilde med nydelig symbolikk.

FAMILIEIDYLL: To dager etter fødelsen fikk de nybakte foreldrene Meghan og Harry besøk av dronning Elizabeth og prins Philip på Windsor Castle. Her med Meghans mor Doria Ragland. Archie Harrison er Elizabeth og Philips åttende oldebarn. FOTO: NTB Scanpix
FAMILIEIDYLL: To dager etter fødelsen fikk de nybakte foreldrene Meghan og Harry besøk av dronning Elizabeth og prins Philip på Windsor Castle. Her med Meghans mor Doria Ragland. Archie Harrison er Elizabeth og Philips åttende oldebarn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre søndagen i mai ble morsdagen feiret blant annet i USA og England, og til tross for at hertuginne Meghan (37) bare hadde vært mor i seks dager, hadde hun all grunn til å feire den tradisjonsrike dagen.

På hertugparets offisielle Instagram-konto @Sussexroyal delte en rørende hylles til alle mødre der ute - også de som ikke lenger er i blant oss. Og dette var spesielt siktet mot avdøde prinsesse Diana - prins Harrys mor.

Lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor hadde vært Dianas fjerde barnebarn.

«Vi hyller alle mødre i dag - de som har vært de som er og de som skal bli, og de vi har mistet, men som vi husker for alltid. Vi hedrer og feirer alle og enhver. I dag er det morsdag i USA, Canada, Australia, New Zealand, Sør-Afrika, Kenya, Japan og flere andre land i Europa. Dette er den aller første morsdagen for hertuginne Meghan», skrev de på Instagram, og siterte et dikt fra den unge, afro-amerikanske poeten Nayyirah Waheed.

Til teksten har Meghan og Harry (som det spekuleres i om driver Instagram-kontoen på egenhånd) også delt et bilde av de skjønne babyføttene til lille Archie Harrison, trygt i mammas hender.

Den observante titter legger kanskje også merke til at man i bakgrunnen ser vakre forglemmegei-blomster - og dette er noe som er en tydelig og spesifikk hyllest til Diana.

Hun var nemlig svært glad i blomster, og spesielt forglemmegei-blomster var blant hennes favoritter.

LYKKELIGE: Det er ingen tvil om at lykken er komplett for hertugparet av Sussex. Her fra da de viste frem sønnen Archie Harrison på Windsor Castle for aller første gang - to dager etter fødselen 6. mai 2019. FOTO: NTB Scanpix
LYKKELIGE: Det er ingen tvil om at lykken er komplett for hertugparet av Sussex. Her fra da de viste frem sønnen Archie Harrison på Windsor Castle for aller første gang - to dager etter fødselen 6. mai 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Earl Spencer ga Diana forglemmegei-blomster da de var yngre

I et intervju med Vogue har Sean Harkin, som er sjefgartner på Kensington Palace, fortalt prinsesse alltid pleide å ta turen innom gartneriet for å hilse på staben og stadig gikk turer rundt i hagen på Kensington Palace.

Etter Dianas død i august 1997, er Kensingtons Sunken Garden gjort om til en minnelund for Diana - fylt med blomster av alle slag. Og også her finner vi selvfølgelig forglemmegei-blomsten.

- Earl Spencer, Dianas bror, ga Diana noen forglemmegei-blomster da de var yngre. De forble en av hennes favorittblomster, så det var veldig viktig å inkludere disse i hagen. Vi har også hundrevis av hvite liljer, fordi folk har fortalt at hun pleide å ha hvite liljer i leiligheten sin på Kensington, sa Sean Harkin til Vogue i 2017.

ELSKET BLOMSTER: Prinsesse Diana beundrer en blomsterbukett hun har fått av noen små barn under et besøk i Sør-Korea i 1992. FOTO: NTB Scanpix
ELSKET BLOMSTER: Prinsesse Diana beundrer en blomsterbukett hun har fått av noen små barn under et besøk i Sør-Korea i 1992. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

De hvite liljene er for øvrig noe vi husker svært godt fra begravelseskortesen i september 1997. Dianas kiste var dekket med hvite liljer, sammen med et brev fra prins Harry og prins William med påskriften «Mummy».

Det er blitt viktig for de to prinsene å inkludere sin avdøde mor så godt de kan i sine egne liv - og også sine koner og barns liv. Det at Meghan og Harry nå bevisst har valgt å avbilde Dianas favorittblomster i et av de første bildene de deler på sosiale medier, er et godt eksempel på nettopp dette.

Se videosnutt av prinsesse Diana på norgesbesøk i februar 1984. Her var hun to måneder på vei med prins Harry i magen:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer