Charlize Theron

La på seg 22 kilo for ny rolle

- Det er interessant når folk kaller meg modig fordi jeg la på meg.

CHARLIZE THERON: Slik er vi vant til å se Hollywood-stjernen. Og rollen som deprimert småbarnsmor ble en tøffere omstilling enn hun hadde sett for seg. Foto: NTB/Scanpix
CHARLIZE THERON: Slik er vi vant til å se Hollywood-stjernen. Og rollen som deprimert småbarnsmor ble en tøffere omstilling enn hun hadde sett for seg. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg følte meg døende, ler Charlize Theron (42) og sikter til den slitne trebarnsmoren hun spiller i filmen «Tully». Skuespilleren er nesten ikke til å kjenne igjen på lerretet, som uflidd, nedbrutt og deprimert. I dag er hun allerede tilbake i Hollywood-superform, men det har ikke vært så lett som hun først trodde.

- Jeg pleide å sende bilder til Jason (Reitman, regissør) da jeg spiste «In-and-out burger» til frokost. Men i uke tre var det ikke så gøy lenger. Da orket jeg ikke en gang å sende bilder. Jeg følte meg bare så utrolig slapp og ekkel.

Hun rister på hodet. Håret er satt opp i en liten hestehale i nakken.

- Det var brutalt.

I en av scenene fra Tully, hvor Charlize spiller en utslitt trebarnsmor (Foto: NTB/Scanpix)
I en av scenene fra Tully, hvor Charlize spiller en utslitt trebarnsmor (Foto: NTB/Scanpix) Vis mer

- Ikke kall meg modig

Det bør selvfølgelig nevnes at denne forvandlingen skulle ta sted kort tid etter at Theron hadde fullført «Atomic Blond», der hun spilte eksplosiv actionheltinne som tok balletak på, og knuste alt, som stod i veien for henne.

Magasiner rapporterte om hvor eksepsjonelt god form hun var i – og hvordan hun selv insisterte på å gjøre nesten alle stuntene selv. Hun lærte seg kampsport og fikk bank på settet hver dag. Men ingenting kunne måle seg med hvor tungt det var å tre inn i kroppen til en sliten trebarnsmor med fødselsdepresjoner.

Fra en av de hardtslående scenene fra Atomic Blonde, hvor Charlize gjorde mesteparten av stuntsene selv (Foto: NTB/Scanpix)
Fra en av de hardtslående scenene fra Atomic Blonde, hvor Charlize gjorde mesteparten av stuntsene selv (Foto: NTB/Scanpix) Vis mer

- Jeg husker ikke hvor mye tid jeg hadde på meg, sier hun, og innrømmer at det var hun selv som faktisk insisterte på vektoppgangen for rollen. Tilsammen ble det over 22 kilo. For filmen «Monster» (2003) var vektoppgangen til sammenlikning 14 kilo. Men skuespilleren syns ikke hun fortjener noen medalje av den grunn.

- Det er interessant når folk kaller meg modig fordi jeg la på meg. Mødre gjør jo det hele tiden, men vi kaller ikke dem modige på grunn av det. Vi sier heller ikke, hvorfor har du ikke mistet baby-kilone ennå?

Oscar-vinneren, som akkurat nå sitter sofistikert kledd i på Four Seasons Hotel i Beverly Hills, innrømmer at det å spise usunt også gikk utover humøret hennes.

- Det er utrolig slitsomt å spille trøtt hele tiden. Og det jeg spiste for å legge på meg, var ikke spesielt sunt, sier hun, og legger til at hun samtidig ødela en disk i nedre del av ryggen.

- Jeg sov dårlig. Det var ikke noe gøy. Jeg klaget hver morgen, og Jason bare lo så jeg følte at jeg hadde lite empati der. Ha, ha.

- Hva spiste du for å legge på deg?

- Vel, der er det ingen hemmeligheter. Jeg tror vi alle vet hvordan vi kan legge på oss raskt. Bare hell på med masse sukker og masse kalorier. Det er bare å gjøre det motsatte av det man gjør når man vil gå ned i vekt.

Men tross i at Theron har gjort noe liknende før så viste det seg at situasjonen skulle bli litt mer krevende da hun ville bli kvitt kiloene denne gangen. Sist gang hun gjorde noe liknende var hun kun 27 år.

- Når man er 42 og prøver å gå ned i vekt så er det definitivt mer utfordrende. Jeg trodde på et tidspunkt at jeg aldri skulle få tilbake kroppen min. Ingenting skjedde, og doktoren min sa til meg: Vel, du er 42 år. Vær tålmodig.

Adopterte to barn

I dag har Theron to adoptivbarn; sønnen Jackson (5) og datteren August (3). Sistemann har akkurat fått en klem av mamma og blitt båret ut i hotellkorridoren av en assistent. Den Sør-Afrikanske superstjernen innrømmer at som alenemor tar hun imot all den hjelpen hun kan få.

- I Afrika sier vi alltid, det trengs en landsby for å oppdra et barn. Og det er filosofi som jeg har med meg. Da mine barn kom inn i mitt liv, den første natten de var hjemme, så var hele min landsby der. Det var inkludert menneskene og alle hundene. Ha. ha.

Charlize med sønnen Jackson og moren Gerda, som hun har et spesielt nært forhold til (Foto: NTB/Scanpix)
Charlize med sønnen Jackson og moren Gerda, som hun har et spesielt nært forhold til (Foto: NTB/Scanpix) Vis mer

Men overgangen fra å ha ett barn til å bli tobarnsmor, ble litt større enn det skuespilleren, med filmprosjekter på løpende bånd, først hadde forestilt seg.

- Da jeg bare hadde ett barn tenkte jeg mer at jeg må gjøre alt dette selv. Men da jeg fikk nummer to så innså jeg at – jeg kan ikke gjøre alt dette. Jeg elsker det, men jeg kan ikke gjøre det hele tiden.

Derfor lovpriser Theron når hun får uventet besøk.

- Noen ganger dukker venner eller familie bare opp på døra mi, og da tenker jeg – hvordan visste du at jeg drømte om det akkurat nå? Og så spør de; kan jeg ta med barna ut for å spise yoghurt-is?

Hun lukker øynene, folder hendene og gjentar med bedende stemme.

- JA, vær så snill, ta dem med ut for å spise yoghurt-is.

Mor drepte far i selvforsvar

Theron, som selv vokste opp i Johannesburg i Sør-Afrika, fikk en tøff start på livet da hennes egen mamma drepte hennes far i selvforsvar. Det har gjort at skuespilleren fikk et spesielt tett bånd til sin egen mor, som ikke ble siktet etter hendelsen.

- Jeg har selv vært omringet av kvinner i mitt liv som jeg ser på som mine søstre. I dag er disse som Gudmødre til mine barn.

Hun smiler moderlig.

- Jeg har en bestemor som tror at det er dette hun ble født til å gjøre. Det er veldig lett for meg å spørre henne om hun vil ta barna mine en dag. Og gjett om jeg trenger det innimellom. Jeg ville gjerne oppdra barna mine i et miljø der de har mange voksne rundt seg. Jeg trenger det sårt som en enslig forelder selv.

Charlize er en utseendemessig kameleon, og er ikke redd for drastiske endringer (Foto: NTB/Scanpix)
Charlize er en utseendemessig kameleon, og er ikke redd for drastiske endringer (Foto: NTB/Scanpix) Vis mer

Theron, som ikke har datet offentlig siden bruddet med skuespiller Sean Penn i 2015, har aldri vært gift, og bestemte seg for fem år siden for å starte familie på egenhånd.

- Hver dag er annerledes med barn. Jeg får litt angst av det fordi jeg føler at det skjer så fort. Samtidig så vil jeg være der i øyeblikkene sammen med dem, sier hun, og forteller at barna fremdeles er så små at de ikke helt forstår hva hun gjør når hun er på jobb. Hun planlegger heller ikke å la de få ta del i den verden før de er godt voksne.

- Jeg spøker alltid og sier at barna mine ikke kommer til å få se noen av filmene mine før de er minst 52. De forstår ikke helt hva jeg gjør. Jeg prøver bare å oppfostre dem til å tro at verden er deres østers, og de kan gjøre hva de vil. Så lenge de legger viljen til så kan de få til akkurat det de vil.

Hun legger de lange, smale leggene i kors.

- Jeg prøver selv å leve på den måten – og jeg prøver og snakke med dem om det.

Fikk hjelp til å spille fødselsdeprimert

For å tre inn i rollen i «Tully,» måtte skuespilleren også be venninner om hjelp. For selv om hun er mor var det ikke alt som kom helt naturlig.

- Fødselsdepresjoner er ikke noe jeg kunne relatere meg til siden mine vakre barn kom med storken. Jeg har ikke opplevd graviditet selv. Men jeg har noen veldig nære venninner som har gått gjennom noe liknende, så jeg fikk vite mye gjennom dem, sier Theron som kan skrive under på at hun ikke kommer noe lettere unna kverulerende trassalder-barn, selv om hun er filmstjerne.

- Når man er forelder har man små kamper hver dag. De er små mennesker som også er individer, og det er ikke alltid så lett.

- Oppdrar du barna dine forskjellig siden det er en gutt og en jente, eller prøver du å være kjønnsnøytral?

- Vel, det er ikke sant at gutter alltid vil leke med biler og jenter med dukker. Alle de merkelappene vi putter på kjønnsroller er så tullete. I dag så jeg for eksempel en skikkelig heit kar i en knall rosa skjorte!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer