«Maskorama»

Lagde kostyme av kjønnshår

Kostymedesigner Kjell Nordström forteller om det rareste materialet han har brukt til å lage kostyme.

ELLEVILLE KOSTYMER: Kostymedesigner Kjell Nordström har laget kostymer for tre sesonger av Maskorama. Han avslører hva det rareste han har brukt til å lage kostymer av er. FOTO: Morten Nordstrøm Ingebrethsen Styling: Sylvia Fridma
ELLEVILLE KOSTYMER: Kostymedesigner Kjell Nordström har laget kostymer for tre sesonger av Maskorama. Han avslører hva det rareste han har brukt til å lage kostymer av er. FOTO: Morten Nordstrøm Ingebrethsen Styling: Sylvia Fridma Vis mer
Publisert

Kjell Nordström (60) er en anerkjent designer og kanskje mest kjent for å stå bak de elleville kostymene i «Maskorama». Ideene og utformingen av maskene er hans, med gode innspill fra blant annet hver enkelt deltaker - og ikke minst fra workshops med barn.

Med et hav av ideer og sjeldne perioder med idétørke, kan han hente inspirasjon nærmest fra hva som helst. Selv beskriver han de åtte maskene i årets sesong som «åtte forskjellige univers».

I høstens andre episode, avslører kostymedesigneren hva det rareste han har brukt i et kosyme er. Det er nemlig en jakokses kjønnshår.

MASKORAMA: Forrige uke var det karakteren "Hytta" som måtte kaste masken. FOTO: NRK
MASKORAMA: Forrige uke var det karakteren "Hytta" som måtte kaste masken. FOTO: NRK Vis mer

- Det høres litt sykt ut

Nordstöm legger nok ned mer arbeid i hver enkelt maske enn det seerne ser for seg. Planleggingen av ny sesong starter kort tid etter at foregående sesongen er ferdig.

Sarah Natasha Melbye (46) leder Maskorama-podkasten som kommer ut to ganger i uka. Den kan beskrives som enn gullgruve for engasjerte seere som er nysgjerrig på hva som skjer i kulissene – i tillegg til at det til stadighet dukker opp hint om deltakerne.

På spørsmål fra en lytter må Nordström svare på hva det rareste han har laget kostyme av er, hvor hans umiddelbare svar er at det er mye rart. Etter litt betenkningstid, har han svaret:

- Det rareste vi har brukt, det er faktisk kjønnshåret til en jakokse. Man bruker det ofte til å lage bart og skjegg, eller hvis man skal lage vipper. Det høres litt sykt ut.

Og prisen? En liten bunt skal ifølge 60-åringen koste flere tusen kroner. Men man får valuta for pengene, for det kan brukes til mye forskjellig, er veldig slitesterkt og må i tillegg spesialbestilles, ifølge den engasjerte designeren.

- Voksne trenger å være mer barnslige

Før Nordström går fullt i gang med kostymene, setter han opp workshops med barn for å høre deres ideer og forslag. Det mener han er den viktigste delen av prosessen, nettopp fordi barn tenker utenfor boksen og setter ikke begrensniner for ideene sine.

Nordström mener vi har mye å lære av dem.

- Voksne trenger å bli mer barnslige. Som barn har man ingen begrensninger, slik som Maskorama også skal være.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer