Leo Ajkic

Leo Ajkic glemmer aldri den døde jenta

- Det første dødsfallet jeg så i livet mitt, var en som druknet, forteller Leo Ajkic om den traumatiske barndomshendelsen.

LEO AJKIC: NRK-profilen Leo Ajkic og kjæresten Chiku Msombeli på rød løper under Gullruten i Bergen i 2019. FOTO: Terje Pedersen / NTB
LEO AJKIC: NRK-profilen Leo Ajkic og kjæresten Chiku Msombeli på rød løper under Gullruten i Bergen i 2019. FOTO: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

I NRK-podkasten Feriestemning, blir to kjendisprofiler satt sammen - og skal snakke om løst og fast, med utgangspunkt i tematikken sol og sommer.

Et av parene som møtes for den timelange praten er NRK-profilene Mikkel Niva (34) og Leo Ajkic (38).

Underveis i podkast-praten oppdager de at de har samme forkjærlighet for dykking, besteforeldre og ikke minst har samme type kremmermentalitet.

Blottet seg for sommerforelskelsen

Både Mikkel og Leo forteller åpent om traumatiske hendelser fra barne- og ungdomsårene, som er knyttet til sommeren.

Mikkel, kjent fra podkasten Friminutt med makker Herman Flesvig (30) og TV-serien Førstegangstjenesten, forteller om da han som 11-åring ufrivillig blottet seg for barndomsforelskelsen under lek i vannet.

- Vi hadde hatt det gøy, men plutselig ble det en veldig rar stemning. Jeg la merke til at borrelåsen på badeshortsen min hadde åpnet seg, og at jeg hadde svømt rundt med en liten hale foran. Under vann, med dykkebriller, får man kroppen i HD, forteller Mikkel, som ler av episoden i dag.

SOMMERPRATEN: NRK-profilene Mikkel Niva og Leo Ajkic snakker om løst og fast knyttet til sommeren i 1 time og 23 minutter i podkasten 'Feriestemning'. FOTO: NRK
SOMMERPRATEN: NRK-profilene Mikkel Niva og Leo Ajkic snakker om løst og fast knyttet til sommeren i 1 time og 23 minutter i podkasten 'Feriestemning'. FOTO: NRK Vis mer

Barndomstraume

NRKs store sønn Leo Ajkic, som fikk Gullruten tidligere i år for beste nyhets- og aktualitetsprogram for Uønsket og beste aktualitetsprogramleder for dokumentarserien Rus, åpner opp om da han som barn ble vitne til at en ung jente døde ved et elvebasseng utenfor Mostar i Bosnia.

- Det første dødsfallet jeg så i livet mitt, var en som druknet. Jeg så noen bli drept, på en måte. Jeg så ikke selve krasjet. Det var visstnok en som hadde hoppet eller stupt fra 10 meter, og en hadde dykket samtidig med dette. Den som hoppet traff den ung jenta i nakken, forklarer han.

Jenta var ikke mer enn et par år eldre en Leo, og opplevelsen satte et støkk i ham.

- Kanskje hun var 9-10 år. Jenta som ble tatt ut av vannet var helt grå og livløs. Det ble en lærdom. Jeg elsker å svømme og elsker å dykke, men det kan koste deg livet. Alle de haiene jeg var redd for, ble et mindre reelt problem.

NRKs STORE SØNN: Leo Ajkic under utdelingen av Gullruten 2022 i Grieghallen. Her stakk han av med to gjeve priser. FOTO: Bjørnar Morønning / NTB
NRKs STORE SØNN: Leo Ajkic under utdelingen av Gullruten 2022 i Grieghallen. Her stakk han av med to gjeve priser. FOTO: Bjørnar Morønning / NTB Vis mer

Feriestemning sendes gjennom hele sommeren, og blant de andre makkerparene er tidligere statsminister Erna Solberg og komiker Lars Berrum, psykolog Sissel Gran og lege Jonas Bergland, og ikke minst KKs egen Ingeborg Heldal og komiker Martin Beyer-Olsen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer