Leah Isadora Behn

Letter på sløret om deltakelsen på debutantballet i Paris

- Jeg forsøker å holde forventingene lave, sier prinsessedatteren Leah Behn (17) til KK. Hun er én av få som er valgt ut til å delta på det prestisjetunge ballet.

LEAH ISADORA BEHN: Moteprofilen Leah Isadora Behn under Vixen awards i 2021. FOTO Naina Helén Jåma / NTB
LEAH ISADORA BEHN: Moteprofilen Leah Isadora Behn under Vixen awards i 2021. FOTO Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av oktober var det duket for premiere på Viaplay-serien «Powerwomen», der fem sterke kvinner, som har markert seg i det offentlige rom, blir fulgt av et kamerateam gjennom hverdagen.

Én av dem er 17-åringen Leah Isadora Behn, som er datteren til prinsesse Märtha Louise (51) og avdøde Ari Behn.

Vi møtte en spent Leah på rød løper under førpremieren, og hun åpnet opp om hvordan det har vært å bli fotfulgt av et kamerateam.

- Det har gått veldig bra! Men det har jo vært helt nytt for meg, og ganske mye jobb. Det var nytt å venne seg til å ha med kamera på slep, men jeg følte at jeg fikk god kjemi med kamerateamet, så det ble veldig gøy!

STØTTET LEAH: - Jeg er veldig stolt av henne, sa Maud til KK på rød løper under premieren av Powerwomen på Grand Hotel. Det er tydelig at resten av gjengen, bestående av mamma prinsesse Märtha, hennes kjæreste Durek Verrett og lillesøster Emma også er det. FOTO: Andreas Fadum / Se og hør
STØTTET LEAH: - Jeg er veldig stolt av henne, sa Maud til KK på rød løper under premieren av Powerwomen på Grand Hotel. Det er tydelig at resten av gjengen, bestående av mamma prinsesse Märtha, hennes kjæreste Durek Verrett og lillesøster Emma også er det. FOTO: Andreas Fadum / Se og hør Vis mer

Leah har vunnet flere priser for sitt engasjement rundt mote og sminke, gjennom Instagram-profilen @leahhhbeauty og på TikTok. Hun er også i modellstallen til Team Models.

- Hvorfor tror du at interessen for mote og sminke oppsto så tidlig?

- Jeg aner faktisk ikke! Kanskje det har noe å gjøre med at jeg så på Disney Channel da jeg var liten? Jeg vet ikke. Men man blir jo inspirert av ting hele tiden.

- Du lot deg inspirere av Disney-prinsesser?

- Ja! De var store idoler for meg!

I begynnelsen av oktober meldte den spanske avisen Hola! at Leah skal delta på det prestisjetunge ballet «Le Bal des Débutantes» i Paris 26. november i år.

17-åringen er en av svært få som er håndplukket til ballet, som har som mål å samle inn penger til bekjempelse av Ukraina-krigen, fokus på kvinners mentale helse og utdanning til unge jenter og kvinner.

- Du skal på debutantballet i Paris! Hvordan blir det?

- Det vet jeg jo ikke, fordi jeg ikke har vært med på det før. Jeg forsøker å holde forventingene lave, så får jeg heller bli positivt overrasket. Jeg tror det kommer til å bli veldig gøy!

- I sommer var du i Paris med din mor og så på kjoler til ballet?

Leah svarer kryptisk, mens hun ler.

- Kanskje, kanskje ikke ... !

I forbindelse med kusine prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsfeiring i sommer, ble det invitert til galla på Slottet - og da ankom Leah i en svært spesiell kjole som tilhører hennes mor.

Nemlig kjolen prinsesse Märtha bar dagen før bryllupet med Ari Behn i 2002.

- Lar du deg inspirere av din mormor også, dronning Sonja, som man trygt kan kalle et kongelig moteikon?

- Jeg elsker å få låne gamle klær av folk. Jeg har en veske som jeg stjal fra mamma, som mamma stjal fra sin mamma. Jeg visste ikke det da jeg tok den, men nå er den min!

- Er det noen innad i familien som du blir inspirert av i klesveien?

- Nei, egentlig ikke! De er veldig kule, men jeg føler at jeg har litt annerledes stil og så forsøker jeg å finne min egen vei, sier 17-åringen.

Frykt for å bestille på kafé

Men til tross for at man får inntrykk av at Leah er selvsikker foran kamera, erkjenner hun overfor KK at hun også blir usikker på seg selv.

- Det er noe jeg virkelig jobber med. Selv om det kanskje ikke virker sånn, er jeg veldig usikker til tider. Jeg forsøker bare å bli flinkere til å stå støtt i meg selv.

HAR OPPLEVD USIKKERHET: Leah forteller til KK at hun tidligere var veldig stressa de gangene hun skulle bestille noe på kafé. FOTO: Andreas Fadum / Se og hør
HAR OPPLEVD USIKKERHET: Leah forteller til KK at hun tidligere var veldig stressa de gangene hun skulle bestille noe på kafé. FOTO: Andreas Fadum / Se og hør Vis mer

- I hvilke situasjoner er det du er usikker?

- Det varierer veldig, men jeg har alltid blitt stressa i store folkemengder. Før var jeg veldig stressa de gangene jeg skulle bestille noe på kafé. Den kontakten med folk, som jeg ikke kjenner, og følelsen av at «alle» ser på deg.

For å komme over frykten har Leah daglig gjort ting for å bekjempe usikkerheten.

- Hver dag forsøker jeg å gå litt utenfor komfortsonen, og det har hjulpet meg med å overkomme dette. Nå synes jeg ikke det er like skummelt og stressende å for eksempel bestille noe på kafé. Det tror jeg kommer av at jeg har anerkjent det jeg er redd for, og tatt nødvendige grep for å komme over det.

- Hva har du gjort i dag for å gå utenfor komfortsonen?

- I dag var det vel dette, da! Jeg har vært på rød løper før, men aldri på min egen rød løper! sier Leah og ler.

Det er en tydelig stolt mamma prinsesse Märtha som hyller sin datter, og de andre «Powerwomen»-kvinnene på sin offisielle Instagram-profil i etterkant av premieren.

«Jeg er så stolt av deg Leah min. Du vokser virkelig, og for hver dag, til å bli en kvinne med kraft, stil, humor(den morsomste i verden ifølge deg selv…), klokskap, dybde, businessmind og ikke minst en ekstrem passion og dedikasjon for det du holder på med.»

«Alle damene i denne serien er foregangsfigurer på sine felt, og jeg er så glad for at nettopp dere @imanmeskini @isabelle.ringnes @anitakrohntraaseth @ingeborgheldal er de vakre og kraftfulle kvinnene som er med Leah på denne reisen. Dere gjør en forskjell. Uansett kritikk, og kritikk blir det, for alle sterke kvinner som vil og tør noe får kritikk, så husk at janteloven ikke gjelder for noen av dere, dere gjør en forskjell og dere tør, og det er mange som vil følge i deres fotspor fordi dere nettopp fulgte hjertet deres.».

«Powerwomen Norge» hadde premiere på Viaplay 18. oktober.

KK gjør oppmerksom på at Ingeborg Heldal, en av profilene i «Powerwomen Norge», er sjefredaktør i KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer