Vanessa Rudjord:

Letter på sløret om skjønnhetsklinikk-bråket

- Skamfullt, innrømmer Vanessa Rudjord.

FORKLARER: Vanessa Rudjord forklarer situasjonen bak kritikkstormen. Her med Synnøve Skarbø. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
FORKLARER: Vanessa Rudjord forklarer situasjonen bak kritikkstormen. Her med Synnøve Skarbø. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

I fjor høst raste det rundt Synnøve Skarbø (51), Vanessa Rudjord (46) og Pia Tjelta (45). Årsaken var at de tre venninnene annonserte at de skulle starte opp det de omtalte som «Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin», kalt Nomi.

I etterkant fikk trioen også kritikk for å ha blandet inn begrepet «kvinnehelse», samt et sitat fra pressemeldingen om å «eldes som en Jaguar E-type og ikke noe fra rent-a-wreck». De valgte til slutt å trekke seg ut av klinikken.

I en fersk episode av podkasten «Big 5 med Nils og Harald», forklarer Rudjord sin side av saken - og hvordan kritikken påvirket henne i ettertid.

Forklarer forløpet

Til programlederne Nils Brenna (54) og Harald Eia (56) sier den tidligere moteredaktøren at de ikke har omtalt skjønnhetsbehandlinger som kvinnehelse.

Rudjord forklarer at hun, sammen med Tjelta og Skarbø, hadde stilt opp til et intervju med DN, som lå bak betalingsmur.

I intervjuet ble det gitt det Rudjord omtaler som et «kvinnehelsesitat» om bekkenbunn.

- 730 (nettsted, journ.anm.) tok den tittelen, og hadde gått inn på nettsiden til Nomi og så hadde de trykket at man kunne ta injeksjoner og estetisk medisin, så tok de det og skrev «#kvinnehelse».

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Vanessa Rudjord, foreløpig uten hell.

Dette var noe imidlertid Rudjord sier hun synes var et morsomt påfunn og forteller at hun antok at nettstedet misforsto med vilje for humorens del.

Det skulle imidlertid skape rabalder. Mange oppfattet at Rudjord, Tjelta og Skarbø omtalte skjønnhetsklinikker som kvinnehelse, mener 46-åringen.

- Kan de kaste syre i trynet på meg?

Kritikken rundt Nomi rammet Rudjord hardt. I pressemeldingen ble hun sitert på det å «eldes som en Jaguar E-type og ikke noe fra rent-a-wreck».

Til Eia og Brenna forklarer 46-åringen at det ble laget flere utkast til pressemeldingen, og i en av dem var «rent-a-wreck»-sitatet inkludert.

- Det første jeg svarte der var at det sitatet er for det første veldig dårlig humor og noe jeg aldri ville sagt, og motbydelig mot alle damer. «Det skal ut», skal Rudjord ha sagt.

I den siste utgaven av pressemeldingen var sitatet ikke med.

En tidligere versjon av pressemeldingen skal imidlertid ha blitt sendt ut til VG, ifølge Rudjord.

På spørsmål om hun følte på skam under debatten rundt «rent-a-wreck»-sitatet, svarer den tidligere moteredaktøren bekreftende.

- Det var mest det «rent-a-wreck»-sitatet, for da var det skamfullt det med at de skulle tenke at jeg var en sånn bajas med dårlig humor, og at folk tror jeg mener det om dem. Så da jeg gikk ut døren, tenkte jeg bare: «Ah, kan de kaste syre i tryne på meg?», nesten, for da turte jeg ikke møte blikket til damer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer