Kathrine Sørland

- Lettet og glad

Overgangen til tenåringsmor ble tøff for Kathrine Sørland.

KATHRINE SØRLAND: Åpner opp om tøffe følelser i podkastepisode. Foto: Astrid Waller
KATHRINE SØRLAND: Åpner opp om tøffe følelser i podkastepisode. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

- Alt forandret seg på noen måneder. Plutselig var han tenåring, og distanserte seg mer og mer fra meg. Det var vondt, skummelt, rart og uvant, og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal være som mor ...

Det sa Kathrine Sørland (43) i TV 2s podkast «Familiekoden Kjendis» tidligere denne måneden. For hver episode får programleder Katrine Moholt og psykologspesialist Reidar Hjermann en ny kjendis på besøk, hvor hver og en har tatt en uhøytidelig foreldretest. Deretter går de i dybden på temaet og snakker om hvilken foreldrestil vedkommende har.

I denne episoden var det altså modell og tv-personlighet Sørland sin tur, og med en sønn på 15 år ble overgangen fra barn til tenåring en sentral del av samtalen. En foreldrefase Kathrine innrømmer har vært overraskende tøff for mammahjertet.

For første gang har hun nemlig kjent på en følelse hun tror mange tenåringsforeldre kjenner seg igjen i: At sønnen Leon trenger henne mindre enn før.

- Jeg har liksom sunket så sykt på kulhetsskalaen, sier 43-åringen smått fortvilet.

- Vær trygg i dette

Men der bryter psykolog Hjermann inn, og betrygger Kathrine med at de følelsene hun kjenner på sannsynligvis er langt fra tilfellet:

- Han har bare blitt et eget individ! Du tar feil om at du ikke er viktig lenger, det er bare ikke hans oppgave å si at han fortsatt er glad i deg, selv om han er det. Vær trygg i at han velger å være selvstendig, det er en helt naturlig løsrivelse når man kommer i den alderen. Han skal ut i verden og klare seg selv, det starter gjerne med at man trekker seg unna, sier Hjermann.

Sørland blir tydelig lettet og glad i podkasten.

GRÅTER: Etter søndagens tvekamp fikk Emilie Voe Nereng en overraskelse på «Farmen kjendis». Vis mer

Hadde skyldfølelse

KK har tidligere intervjuet Sørland om bruddet med Andreas Holck i 2018. Sønnen Leon var ni år da forholdet tok slutt.

– Da jeg gikk fra Andreas, hadde jeg en sterk skyldfølelse for å ha påført ungen min dette traumet. Det jeg hadde gjort mot ham. Jeg visste at det var min skyld at Leon hadde det vondt, forklarte Kathrine den gang.

– Og jeg visste at dersom jeg spurte Leon om hvordan han hadde det, og han begynte å gråte, da ville jeg også begynne å gråte, og da ville han se hvor svak jeg egentlig var. Jeg var jo selv skilsmissebarn og husker hvor vondt det var å se mamma svak.

Noen år senere ble heldigvis Kathrine og Andreas sammen igjen - etter noen år med nytt forhold på hver sin kant. Det var bare et premiss som måtte være på plass før de bestemte seg for å satse på nytt: De skulle gå i parterapi.

Og den terapien ble det podkast av, «Ekteskapet 2.0», som de lagde sammen etter mange timer med terapeut.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet