Liv Tyler:

Liv Tyler har ett klart budskap: - Vi må slutte å sammenligne oss selv med andre

Vi møtte superstjernen i London.

GREPA DAME SOM VET HVA HUN VIL: Vi møtte den superskjønne skuespilleren Liv Tyler i London i sommer, hvor hun blant annet snakket om undertøyskolleksjonen hun har designet for Triumph og om sitt eget forhold til kroppspress og skjønnhetsidealer. FOTO: Triumph
GREPA DAME SOM VET HVA HUN VIL: Vi møtte den superskjønne skuespilleren Liv Tyler i London i sommer, hvor hun blant annet snakket om undertøyskolleksjonen hun har designet for Triumph og om sitt eget forhold til kroppspress og skjønnhetsidealer. FOTO: Triumph Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liv Tyler (41) kaster lett på de lange, bølgete lokkene. Hun smaker litt på spørsmålet vi akkurat har stilt henne.

«Om jeg har følt press fra Hollywood?», gjentar hun.

- Det er litt morsomt, faktisk, for jeg har egentlig aldri følt at jeg har vært en del av Hollywood! Jeg vokste opp i Maine og i New York, og drar bare til Los Angeles innimellom for jobb og møter. Så den ideen man har om at man går rundt i Hollywood og ser fantastisk ut hele tiden, og at alt er glitter og glamour, den har egentlig aldri eksistert for meg. Når jeg er der er jeg like overveldet som alle andre, sier hun og ler.

I sommer møtte vi den amerikanske skuespilleren i London i forbindelse med lanseringen av undertøyskolleksjonen Essence - som hun har vært med på å designe i samarbeid med Triumph.

- Mange kvinner føler seg usikker på stranden i bikini, så vel som i undertøyet på soverommet - hvordan kan vi inspirere hverandre til å bli mer selvsikker?

- Jeg tror det viktigste man kan gjøre er å ikke sammenligne seg med andre, eller å se på bilder og tenke at det er sånn eller slik jeg burde se ut.

- Det er selvfølgelig fint å bruke bilder av andre som inspirasjon, men mange av dem er veldig urealistiske. Selv har jeg de siste årene forsøkt å legge bort forventninger jeg har til meg selv, foruten det å være sterk og ha god helse da. Vi kan ikke ha usunne forventninger til hverandre som er urealistiske. Vi er født med den kroppen vi har, men man kan selvfølgelig forme den slik man ønsker seg på en sunn og sterk måte, sier hun engasjert.

ENGASJERT: Liv Tyler og Triumph-sjefdesigner Sian Thomas (t.h.) har samarbeidet tett med utviklingen av Essence-kolleksjonen. De forklarer KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad at kolleksjonen handler om så mye mer enn å se sexy ut. Det er kvalitet og behag som står i fokus. FOTO: Triumph
ENGASJERT: Liv Tyler og Triumph-sjefdesigner Sian Thomas (t.h.) har samarbeidet tett med utviklingen av Essence-kolleksjonen. De forklarer KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad at kolleksjonen handler om så mye mer enn å se sexy ut. Det er kvalitet og behag som står i fokus. FOTO: Triumph Vis mer

LES OGSÅ: Modellen Iskra (27) tar et oppgjør med dagens kroppspress på Instagramkontoen sin, men ekspert er kritisk til effekten av denne typen innlegg

Oppkalt etter den norske skuespilleren Liv Ullmann

Hun mener at mange har en tendens til å påpeke alt det negative ved seg selv, og er lei av å høre på mennesker som for eksempel sier at de hater magen sin.

- Hvorfor ikke heller takke for det magen din faktisk gjør for deg? Jeg tror det er viktig at vi fokuserer på å sende positive tilbakemeldinger både til oss selv og til andre. Vi burde ikke være så dømmende, og spesielt ikke når det er snakk om ting ved kropp og utseende. Når man ser på alt det forferdelige som foregår i verden, så har ikke hvordan vi ser ut i bikini eller undertøy noen ting å si, mener Liv.

Liv Tyler er datteren til den tidligere modellen Beverle Lorence «Bebe» Buell (65). Da Liv var åtte år fikk hun mistanke om at artist Steven Tyler (70) var hennes egentlige far, og ikke Todd Rundgren (70), som hadde figurert som hans far siden fødselen i juli 1977. Da hun konfronterte sin mor fikk hun bekreftet mistanken. Liv var et resultat av en kort affære mellom Buell og Tyler.

Det var ikke før i 1991 at det ble kjent for offentligheten at Liv var Aerosmith-legendens datter. Da valgte hun nemlig å legge til Tyler i navnet sitt, og fra da av har hun brukt Liv Rundgren Tyler. Hun har i dag et godt forhold til både Todd og Steven, og sier til KK at hun takker dem begge for den påvirkningen de har hatt på henne.

- Fortell om fornavnet ditt! Stemmer det at din mor kalte deg opp etter den norske skuespilleren Liv Ullmann?

- Ja, det stemmer! Hun så Liv Ullmann på coveret av en TV-guide, og syntes hun var så vakker! Det lå på et bord, og hun ble helt bergtatt. Liv Ullmann er en fantastisk skuespiller, og jeg tenkte nylig faktisk at jeg må sette meg ned og se alle filmene hennes.

- Jeg har møtt henne én gang, og skulle sende henne noe i posten, og da sa hun at det bare var å skrive «Liv Ullmann» og «Oslo» på konvolutten, og at det da kom til å komme frem til henne. Det er gøy!, sier hun og ler.

LIV OG LIV: Til KK bekrefter den amerikanske skuespilleren Liv Tyler at hennes mor, Beverle Lorence «Bebe» Buell, oppkalte henne etter den norske skuespilleren Liv Ullmann etter å ha sett henne på forsiden av TV-guiden på 70-tallet. FOTO: NTB Scanpix
LIV OG LIV: Til KK bekrefter den amerikanske skuespilleren Liv Tyler at hennes mor, Beverle Lorence «Bebe» Buell, oppkalte henne etter den norske skuespilleren Liv Ullmann etter å ha sett henne på forsiden av TV-guiden på 70-tallet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Liv Ullmann: - Jeg angrer på et liv jeg ikke satte til verden

- Jeg vet ikke om jeg ville tillatt min egen datter å gjøre det samme som meg

Liv Tyler begynte modellkarrieren som 14-åring, og til tross for at hun både gikk på skolen og var opptatt av å henge med venner, ser hun på det som en erfaring som har vært bra å ha med seg i bagasjen.

- Jeg husker at jeg syntes at det var veldig gøy, men at jeg på den tiden ikke tenkte så mye på at jeg var modell. Jeg var jo bare 14 år, og ville bare være med vennene mine. Jeg fullførte skolen, og jeg tok aldri på meg for mange oppdrag som gjorde at det gikk utover skolen. Jeg var veldig heldig fordi jeg ble beskyttet av en mor som allerede hadde vært i modellbransjen i mange år. Så på den måten hadde jeg med meg litt kunnskap om industrien med meg i bagasjen allerede da.

41-åringen beskriver det som en fantastisk tid, og spesielt da hun begynte å gjøre filmer.

- Jeg fikk noen erfaringer som de fleste tenåringer ikke opplever. Jeg lærte mye, jeg reiste mye og jeg møtte mange fantastiske mennesker på veien. Jeg ble tvunget til å konsentrere meg på en måte som jeg ikke var klar over at jeg faktisk kunne mestre. Men jeg vet ikke om jeg ville tillatt min egen datter å gjøre det samme som meg - med mindre jeg fulgte henne hakk i hæl hele tiden da, sier hun og ler.

For til tross for at hun er takknemlig for de erfaringene hun har hatt, har hun tenkt at det noen ganger også hadde vært fint å ha mulighet til å være en vanlig ungdom.

- Å gå på universitetet, og alt det der. Men igjen, da hadde jeg ikke opplevd alle de fantastiske tingene jeg har gjort, og det ville jeg ikke ha vært foruten.

Våren 2003 giftet Liv Tyler seg med den britiske musikeren Royston Langdon (46), og i løpet av ekteskapet fikk paret sønnen Milo (13). Skilsmissen var et faktum våren 2008. I 2014 koblet supermodell Kate Moss (44) vennene Liv Tyler og fotballagent David Gardner sammen, og kort tid senere ble de to et par. De er nå forlovet og foreldre til barna Sailor Gene (3) og Lula Rose (2).

FIN FAMILIE: Liv Tyler med forloveden David Gardner og barna Milo (midten), Sailor Gene (i bæresele) og Lula Rose (i vognen) i New York i 2015. FOTO: NTB Scanpix
FIN FAMILIE: Liv Tyler med forloveden David Gardner og barna Milo (midten), Sailor Gene (i bæresele) og Lula Rose (i vognen) i New York i 2015. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Hva gjør deg mest lykkelig?

- Helt klart når jeg tilbringer tid med mine fantastiske og skjønne barn! utbryter hun spontant.

- Men jeg er også veldig lykkelig i jobben min. Det er noe av det som er så fantastisk med å være kvinne i vår tid, at vi har så mange valgmuligheter, og at vi kan få til akkurat det vi selv vil.

Hun slår ut med armene og smiler fra øre til øre.

- Jo mer jeg erfarer av suksess - og nederlag - på veien, jo mer lærer jeg om meg selv. Man må tørre å ta risker og å prøve å håndtere ting man frykter, for det gjør at man føler at man oppnår noe - selv om det ikke nødvendigvis ble den suksessen man hadde tenkt. På den måten blir det likevel en personlig suksess, fordi man forsøkte og man ga sitt beste. Dét gjør meg lykkelig!

Liv Tyler har høstet gode kritikker, både som skuespiller og modell, og mange forbinder henne kanskje mest med rollen som den vakre alven Arwen i filmatiseringen av Ringenes herre-triologien fra perioden 2001 til 2003 - en rolle hun fikk en SAG award og Critics' Choice award for i 2004. I år er hun aktuell i filmen Wildling og TV-serien Harlots.

- Når vi ser på deg så ser vi en sterk og selvsikker kvinne - har du noen gang følt deg usikker?

- Ja, jeg ser på meg selv som en som har mange sårbarheter ved meg selv. Men det er noe jeg føler meg komfortabel med, og det tror jeg har mye med skuespillerjobben min å gjøre. Noen dager føler jeg meg sterk og selvsikker, og andre dager føler jeg bare for å bli liggende i sengen og ikke stå opp. Men det er nettopp på sånne dager at man trenger å hente frem sin kvinnelige styrke, påpeker hun.

FRA KOLLEKSJONEN: Liv Tyler sier til KK at hun ønsker at Essence-kolleksjonen skal være mer enn bare sexy undertøy. FOTO: Triumph
FRA KOLLEKSJONEN: Liv Tyler sier til KK at hun ønsker at Essence-kolleksjonen skal være mer enn bare sexy undertøy. FOTO: Triumph Vis mer

Til tross for at vi får inntrykk av at hun er en kvinne som trives i rampelyset, innrømmer hun at hun ikke føler seg komfortabel når det blir for mye oppmerksomhet rundt henne.

- Favorittdelen av jobben min er nettopp det å spille inn filmen eller designe undertøy. Så, når produktet er ferdig så kommer den såkalte glamourdelen av det - gjøre intervjuer og sånne ting, og da føler jeg meg egentlig ganske sjenert.

LES OGSÅ: Her er triksene for å bli mer selvsikker!

- Jeg bekymrer meg over pornografi, og blir helt satt ut over hvor tilgjengelig det er

Hun takker mor, far og bestemor for sine gode gener, og de har lært henne til å ta vare på huden sin ved å sørge for å tilføre den rikelig med fukt - både i form av kremer, vitaminer, vann og sunne juicer. Hun er av den oppfatning av at sånn man føler seg på innsiden, er også sånn man utstråler på utsiden.

- Det er veldig interessant for meg som skuespiller, fordi på de dagene jeg for eksempel gjør noe som er veldig emosjonelt eller vondt ser ansiktet mitt helt annerledes ut, og i neste øyeblikk, når jeg er ferdig med scenen, utstråler jeg min egen energi igjen. Når jeg går på gaten så legger jeg merke til de som skinner litt ekstra gjennom måten de ter seg på, og de ser dermed naturlig vakre ut på sin egen spesielle måte, forklarer hun.

Liv Tyler deler stort og smått fra livet som småbarnsmor, skuespiller og modell på Instagram under navnet Misslivalittle, og har i underkant av to millioner følgere.

- Hvordan forbereder du barna dine på presset man kan oppleve fra sosiale medier?

- Min eldste er 13 år, og han bryr seg ikke om sosiale medier. Han har ikke engang spurt meg om å opprette egne profiler. Han er rett og slett ikke interessert. Sailor og Lula er fremdeles veldig små, så jeg vet jo ikke hvordan ting ser ut når de kommer i tenårene. Men jeg er veldig ærlig med eldstemann om det, og prøver å gjøre ham bevisst på hvordan man skal beskytte seg selv i det offentlige rom, forklarer hun.

En av de tingene som opptar - og skremmer - henne er pornografi, og hvor lett det er for barn og ungdommer å tråkke feil når de navigerer seg rundt på Internett.

- Jeg bekymrer meg over pornografi, og blir helt satt ut over hvor tilgjengelig det er. Det er et stort problem, og jeg kunne ønske det var en måte man kunne gjøre det mer utilgjengelig for folk - og spesielt for barn og ungdom. Det er altfor lett å google feil, og å havne på nettsider som de ikke skal være på. Det er skremmende og det gjør meg skikkelig bekymret, sier hun oppriktig.

TETT SAMARBEID: - Vi har ønsket å lage undertøy for kvinner, og ikke basere det på hva man kanskje tror kvinner ønsker seg, eller mennenes idé om hvordan undertøy for kvinner skal se ut, sier Liv Tyler til KK. Her med Triumph-sjefdesigner Sian Thomas. FOTO: Triumph
TETT SAMARBEID: - Vi har ønsket å lage undertøy for kvinner, og ikke basere det på hva man kanskje tror kvinner ønsker seg, eller mennenes idé om hvordan undertøy for kvinner skal se ut, sier Liv Tyler til KK. Her med Triumph-sjefdesigner Sian Thomas. FOTO: Triumph Vis mer

Liv Tyler og Triumph-sjefdesigner Sian Thomas har samarbeidet tett med utviklingen av Essence-kolleksjonen, og sammen forteller de at det å designe undertøy handler om så mye mer enn å velge blant blonder og silke, og at man skal fremstå så hot og sexy ut som mulig.

- Vi har ønsket å lage undertøy for kvinner, og ikke basere det på hva man kanskje tror kvinner ønsker seg, eller mennenes idé om hvordan undertøy for kvinner skal se ut, forklarer Liv mens hun viser oss den nye kolleksjonen.

- Vi har designet undertøy som ser bra ut, og som også skal føles behagelig å ha på seg. Man ønsker seg jo ikke det ene fremfor det andre, så vi må tenke litt funksjonelt. Vårt hovedfokus har vært at vi skal føle oss bra når vi bruker det, supplerer Sian.

KK gjør oppmerksom på at intervjuet med Liv Tyler ble gjort i forbindelse med en pressetur til London betalt av Triumph.

LES OGSÅ: Slik beskytter du barna mot kroppspresset på sosiale medier

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer