Live Nelvik

Live Nelvik fikk drømmegaven av Lørdagsrådet-lytterne

– Jeg ble altså så inni hampen rørt av dette initiativet, forteller hun til KK.

LIVE NELVIK: Har flere observante og trofaste lyttere i Lørdasgsrådet I 40-årsgave fikk hun seg en skikkelig overraskelse fra lytterne. FOTO: Astrid Waller
LIVE NELVIK: Har flere observante og trofaste lyttere i Lørdasgsrådet I 40-årsgave fikk hun seg en skikkelig overraskelse fra lytterne. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver lørdag formiddag leder Live Nelvik (40) lytterne gjennom deres innsendte problemer i Lørdagsrådet på P3. I hver sending kommer det tre nye kjendiser for å gjeste panelet og bidra med sine råd til en løsning.

En trofast lytter bemerket seg at Live ikke hadde fått det hun ønsket seg til den store 40-årsdagen i desember. Trebarnsmoren ønsket seg nemlig en steketakke, og den engasjerte lytteren Guro Birgitte Nilsen tok saken i egne hender. Hun opprettet en spleis med mål om å samle inn nok til å dekke prisen for en steketakke.

Rause, morsomme og trofaste er ord Nelvik bruker for å beskrive lytterne som har spleiset på det hun ønsket seg aller mest til 40-årsdagen.

– Jeg ble altså så inni hampen rørt av dette initiativet, og av flere grunner, egentlig, sier Nelvik til KK, og utdyper:

– Det å få en gave fra lytterne sine i anledning å fylle 40 er jo sinnssykt i seg selv, men også at de lytter så nøye til Lørdagsrådet, at de fikk med seg den lille setningen der jeg nevnte at jeg ikke fikk steketakken som jeg ønsket meg. Det er noe av det søteste jeg har opplevd.

Det var bare ett krav fra spleiselaget.

Frode måtte kjøpe den

Tore Sagen, mannen til Nelvik, spiller Frode Pedersen i NRK-suksessen Side om side, og i serien jobber nemlig Frode på Jernia.

Det skulle vise seg at Jernia selger denne steketakken som Nelvik så sårt ønsket seg.

– Jeg er sikker på at Live helt fint kunne kjøpt seg denne takken selv, men jeg synes jo det er så mye hyggeligere hvis takken (og takken) er fra oss. Ikke minst elsker jeg tanken på å få Tore Sagen til å kjøpe takken på Jernia, skriver Lørdagsrådet-lytteren Guro i beskrivelsen til spleisen.

Det var ekteparet med på, og lagde en liten videosnutt av seansen til ære for lytterne.

Foto: Skjermdump Spleis
Foto: Skjermdump Spleis Vis mer

Nelvik har tidligere fortalt til KK at hun og ektemannen ler mye sammen, og at han har en tendens til å parodiere henne for at hun skal se seg selv utenfra.

Overskuddet deles ut

– Tårene skal trille pittelitt når jeg steker crêpe i hagen til våren, skriver Nelvik i Lørdagsrådets fangruppe på Facebook.

Hun og familien bor ikke hjemme om dagen grunnet oppussing, så foreløpig står takken i pappen og «gleder seg til å debutere i hagen til våren».

– Der skal det stekes hundrevis av crepes og sveler mens jeg tenker på verdens rauseste og mest oppmerksomme lyttere.

Med nærmere 150 sjenerøse givere, endte pleisen på hele 5636 kroner. Ettersom steketakken lå på 2499 kr, har Spleis-oppretter Guro bestemt at Nelvik og produsent «Dr. Jones» skal avgjøre hva overskuddet skal gå til.

– Overskuddet fra spleisen gir initiativtaker Guro til Rogaland kreftforening, etter forslag fra lytter Nina, kan Nelvik fortelle til KK.

– Drømmen er jo nå å reise på norgesturné med takken. Steke sveler til alle som takk for takken, avslutter programlederen.

Hele seansen kan du se på NRK P3.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer