Slankesvindel

Live Nelvik misbrukt i slankesvindel

- Jeg synes det er grusomt at unge jenter skal tro på det.

SLANKESVINDEL: Live Nelvik raser over å ha blitt misbrukt i slankereklame. FOTO: Astrid Waller
SLANKESVINDEL: Live Nelvik raser over å ha blitt misbrukt i slankereklame. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

NRK-profil Live Nelvik har blitt misbrukt i en svindelreklame for slankeprodukter i sosiale medier den siste tiden. Med skjermdumper av reklamen, deler programlederen hva hun har blitt utsatt for i sin Instagram-historie torsdag.

40-åringen tok det hele med humor i starten. At noen har kokt sammen hennes fjes og en falsk personlighet med falske uttaleleser for å selge slankeprodukter, kan hun le av. Det forteller hun i torsdagens utgave av Lørdagsrådet hvor hun er programleder.

- Det er helt spinnvilt. Jeg fikk meg en god latter i starten, og det gikk som en farsott i vennegjengen. Vi skal le av det mine venner og jeg, sier hun til radiomakker og produsent Jonas Jeremiassen Tomter.

Men etter at latteren avtok, sank alvoret inn.

Bekymret for hvilke signaler det sender

Ifølge de falske reklamene, skal Nelvik være overbevist om at et slankeprodukt har hjulpet henne å rase ned i vekt. Men produktet har Nelvik selv aldri sett snurten av. Hun er også tydelig på at hun aldri ville reklamert for slanking.

- Men så har det eksplodert. En ting er teksten som er skrevet i mitt navn - guffent eller? Og så er det disse bildene. De har photoshoppet en boks med «keto-bjørner» inn i hånda mi.

Innboksen hennes fylles opp av folk som spør om det er sant, noe hun avkrefter i storien på Instagram.

Nelvik, som selv er mor til tre jenter, mener det har gått for langt når unge jenter skriver i kommentarfeltet til artikkelen at de ønsker å kjøpe produktet. Ikke nok med reklanene, men en bruker som utgir seg for å være Live Nelvik har svart at hun anbefaler å prøve produktet med link til nettsiden hvor produktet selges.

– At disse bildene sirkulerer i sosiale medier tåler jeg, på en måte. Jeg står trygt i mine verdier. Men jeg synes det er grusomt at unge jenter skal tro på det, sier Nelvik til VG og legger til at det finnes nok av profiler som fokuserer på slanking, og hun er ikke en av dem.

Politianmelder

I podkastepisoden forteller hun til sin makker at hun nå er så sint at hun skal rett ned til Grønsland politistasjon for å anmelde forholdet.

En slik slankepropaganda er stikk i strid med Nelviks verdier og hva hun ønsker å formidle, og hun tror og håper at de aller fleste som kjenner henne - enten privat eller som offentlig person, ikke lar seg lure.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer