The Lion King

Løvenes Konge 2 på vei

Det kommer mer! Og vi gleder oss!

MER MUFASA: Og denne gangen er det gamlefars opprinnelseshistorie som er hovedfortellingen. Sier ryktene. Foto: Disney
MER MUFASA: Og denne gangen er det gamlefars opprinnelseshistorie som er hovedfortellingen. Sier ryktene. Foto: Disney Vis mer
Publisert

Nants ingonyama bagithi Baba / Sithi uhm ingonyama ...

Vel, de som er fans hører låta i bakgrunnen når de leser første setning. Nemlig åpningsutropet på fantastiske «Circle of Life» fra den gåsehudframkallende, ikoniske åpningsscenen i Disneys «Løvenes Konge» fra 1994.

Den gang var filmen årets mest innbringende, og den aller mest innbringende noensinne til da. (Og la oss ikke glemme at 1994 var en filmår av dimensjoner dere, med «Forrest Gump» og «Pulp Fiction» for å nevne noen. Hva var det med det året, egentlig? Vel, det får bli en annen sak.)

Uansett: Løvens Konge ble gjenskapt i live action-teknologi i 2019 - og ble nok en gang en block buster av dimensjoner. Og som det ofte er med store Hollywood-suksesser, de gjentas.

Disney kan nemlig melde om at de kommer med en oppfølger på fjorårets suksess.

Og ifølge det amerikanske showbiz-nettstedet Deadline, er det ingen ringere enn Barry Jenkins, mest kjent som stjerneregissøren og manusforfatteren av den Oscar-vinnende «Moonlight», som har takket ja til oppdraget fra Disney.

- Jeg introduserte søsteren min for denne fortellingen på 90-tallet, og har selv vokst opp med disse karakterene, sier Jenkins i en pressemelding.

- Å få muligheten til å samarbeide med Disney i utvidelsen av denne storslåtte fortellingen om vennskap, kjærlighet og arv, mens jeg videreutvikler mitt arbeid med å formidle den afrikanske befolknings liv og sjel, er en drøm som går i oppfyllelse, sier regissøren og planter med det noen premisser for hva fansen kan vente seg.

Filmen vil visstnok videreutvikle den fotorealistiske teknologien som regissør Jon Favreu brukte i den første filmen, og denne gangen er det Mufasas forhistorie som skal fortelles.

Noen premieredato foreligger foreløpig ikke, og det er selvsagt stor spenning blant fansen om hvem som skal ha stemmene til våre pelskledde helter. For at vi forventer stjerner i elite-divisjonen er det ingen tvil om!

MJAU, MJAU: Selveste Beyoncé er blant kjendisene som har lånt bort stemmen sin til Disneys nye «Løvenes Konge». FOTO: Disney
MJAU, MJAU: Selveste Beyoncé er blant kjendisene som har lånt bort stemmen sin til Disneys nye «Løvenes Konge». FOTO: Disney Vis mer

I 2019-versjonen var det selveste Beyon som hadde stemmen til Nala, og ifølge popkultur-nettstedet Vibe skal sangeren ha sikret en avtale med Disney til en verdi av svimlende 25 millioner. Det tilsvarer nærmere 210 millioner norske kroner.

Donald Glover hadde stemmen til Simba, og Seth Rogen hadde stemmen til Pumbaa og «12 Years a Slave»-stjernen Chiwetel Ejiofor stemmen til slemme Scar.

Om skuespiller James Earl Jones (89), kjent som stemmen til løvekongepappa Mufasa i 1994 og i 2019 blir å høre denne gangen også, gjenstår å se.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer