Carole Baskin:

Lurt til å gi sitt første intervju etter «Tiger King»

Carole Baskin trodde hun skulle på «Jimmy Fallon».

TIGER KING: Den kontroversielle dyreparkeieren Carole Baskin ble nylig lurt inn i sitt første video-intervju siden «Tiger King», av to britiske YouTubere. FOTO: Netflix
TIGER KING: Den kontroversielle dyreparkeieren Carole Baskin ble nylig lurt inn i sitt første video-intervju siden «Tiger King», av to britiske YouTubere. FOTO: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Tiger King skapte historie på Netflix, med sitt elleville persongalleri, har de fleste av karakterene kommet på banen og melket suksessen for hva den er verdt. Men to personer har glimret med sitt fravær:

«Tiger King» sjøl, alias Joe Exotic, alias dyreparkeier Joe Maldonado-Passage. At han ikke har uttalt seg har den naturlige årsak at han sitter bak lås og slå. Exotic er nemlig dømt til 22 års fengsel for planlegging av leiemord på Carole Baskin ved to anledninger, samt brudd på flere dyrevernsparagrafer.

Riktignok har det vært spekulert i om Exotic skal få sitt eget radioshow fra bak murene, men så langt er det kun hans ektemann Dillon Passage som har uttalt seg, og sagt at Joe Exotic er begeistret over oppmerksomheten serien har gitt ham.

Taus Carole

En annen som har holdt en lav profil er dyreparkeier Carole Baskin. Riktignok gikk hun raskt ut i sosiale medier og fordømte serien etter at den kom ut, men hun medvirket ikke i oppfølgings-episoden av «Tiger King» som Netflix la ut påsken 2020.

TIGERMAT: Joe Exotic hevder at Carol Baskin foret mannen sin til tigrene etter at han forsvant sporløst i 1997. Vis mer

Baskins ektemann Don Lewis forsvant sporløst i 1997 og KK har tidligere skrevet om at Joe Exotix mener Carole Baskin foret mannen sin til tigrene. Etter at serien kom ut har flere av de medvirkende hevdet at Baskin drepte mannen sin. Baskin selv har ikke kommentert påstandene.

KK har også skrevet om at fansen forbløffende teori, de de hevder at de har funnet Baskins første ektemann.

Lurt inn i intervju

Men nå har altså Carole Baskin stilt til sitt første intervju etter at serien tok av. «Intervjuet» er gjort av de to britiske Youtuberne Josh Pieters og Archie Manners, og de «journalistiske» metodene som er benyttet må vel kunne beskrives som heller uortodokse.

De to tar kontakt med Baskin og gir seg ut for å jobbe for «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon».

YouTube-duoen lyver om at produksjonsselskapet deres Invisible Object booker gjester til Fallons show.

Etter å ha takket nei to ganger, går Baskin med på intervjuet, under forutsetning at hun ikke blir spurt om Netflix-serien, som hun har beskyldt for å spre feilinformasjon, skriver People.com.

FIENDER: Tiger King alias Joe Exotix forer en av tigrene han flasket opp fra de var små. I dag sitter Exotic fengslet, dømt til 22 år blant annet for å ved to anledninger ha planlagt leiemord på Carole Baskin. FOTO: Netflix
FIENDER: Tiger King alias Joe Exotix forer en av tigrene han flasket opp fra de var små. I dag sitter Exotic fengslet, dømt til 22 år blant annet for å ved to anledninger ha planlagt leiemord på Carole Baskin. FOTO: Netflix Vis mer

Uten Fallons medvirkning

Duoen forklarer at Baskin skal intervjues via Zoom, og mens de varmer henne opp før hun skal «på lufta», får de henne til å teste ut forskjellige måter å ha håret på, samt tar lydtest.

Men når intervjuet vel begynner, er det uten Fallons medvirkning. Istedenfor bruker de to Youtuberne lydklipp fra intervjuer Fallon har gjort med andre gjester tidligere.

I sin uvitenhet svarer Baskin villig vekk.

JIMMY FALLON: Talkshow-verten Jimmy Fallon er kjent for sine celebre gjester, her med Hillary Clinton i 2016. Carole Baskin trodde med andre ord hun var i godt selskap da hun takket ja til det hun trodde var et intervju med Fallon. FOTO: NTB Scanpix
JIMMY FALLON: Talkshow-verten Jimmy Fallon er kjent for sine celebre gjester, her med Hillary Clinton i 2016. Carole Baskin trodde med andre ord hun var i godt selskap da hun takket ja til det hun trodde var et intervju med Fallon. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Jobber dobbelt

I intervjuet røper Baskin at datteren oppmuntret henne til å stille opp i intervjuet, og det samme gjorde mannen. Videre forteller hun at korona-krisen har gjort at «Big Cat Rescue» nå holder stengt:

«Vi jobber veldig hardt med kattene i parken hver dag», sier Baskin, og legger til at halve staben nå er uten jobb.

«Heldigvis blir alt stell av dyrene utført av frivillige, så alle dyrene får fortsatt sitt daglige stell, men det betyr at vi alle må jobbe dobbelt så mye for å sikre at det skjer».

Se Carole Baskin lures inn i intervjuet her:

PÅ LIMPINNEN: Carole Baskin fra «Tiger King» trodde hun ble intervjuet av talkshow-stjerna Jimmy Fallon. I virkeligheten var det noen helt andre. Vis mer

Hva Jimmy Fallon mener om at navnet og showet hans blir brukt på denne måten vites i skrivende stund ikke. Representanter for showet skal ikke ha svart på henvendelsen fra People.com.

Skrudd av telefonen

Selv om Baskin ble lurt inn i intervjuet, har hun tidligere gitt et intervju med avisen Tampa Bay Times, der hun beskriver tiden etter at serien kom ut, og alle som fremmede som forsøker å komme i kontakt med henne:

«Jeg har skrudd av telefonen helt. Jeg kan ikke skille de ekte fra de falske, for numrene er alltid fra en annen stat», sa Baskin til Tampa Bay Times.

Hun la til

«Det gjør meg så sint at folk helt har oversett poenget».

Mannen hennes Howard Baskin la til:

«Det er nesten umulig å beskrive den intense følelsen av å være forrådt».

STORM: I Netflix sin dokuserie «Tiger King» får vi så vidt se et glimt av en barnepike, som nå har tatt verden med storm. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer